به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از آر تی، در حالی قانون امنیت ملی هنگ کنگ که روز گذشته از سوی چین به تصویب رسید، به مرحله اجرا درآمده که خبرهای ضد و نقیضی از شمار بازداشت شدگان در پی اجرایی شدن این قانون حکایت دارد.
پلیس هنگ کنگ امروز چهارشنبه اعلام کرد به موجب قانون امنیت ملی جدیدی که چین آن را تصویب کرده، ۳۰ نفر را بازداشت کرده است.
همچنین در خبری دیگری، شبکه آر تی اعلام کرد مردی که پرچمی با محتوای استقلال هنگ کنگ را با خود داشت، امروز نخستین بازداشتی شد که طبق قانون جدید امنیت ملی دستگیر شده است.
پلیس هنگ کنگ در حساب توییتری خود اعلام کرده مردی که پرچم استقلال هنگ کنگ را به همراه داشته و بازداشت شده، قانون امنیت ملی را نقض کرده بود. پلیس در ادامه اعلام کرد این فرد، نخستین کسی است که از زمان اجرایی شدن قانون امنیت ملی بازداشت شده است.
این اقدامات در حالی انجام میشود که رسانههای خارجی از جمله پایگاه خبری روزنامه گاردین از آغاز اعتراضات در هنگ کنگ خبر میدهند. پایگاه خبری روزنامه گاردین اعلام کرد پلیس هنگ کنگ از خودروهای آب پاش برای متفرق کردن افراد استفاده کرده است. پایگاه خبری روزنامه گاردین همچنین مدعی شده بیش از ۱۸۰ نفر در نخستین روز اجرایی شدن قانون امنیت ملی در هنگ کنگ بازداشت شده اند.
گفتنی است تصویب قانون جنجالی امنیت ملی هنگ کنگ، واکنش بسیاری از مقامات جهان را در پی داشته است. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در اظهاراتی مداخله جویانه ضمن محکوم کردن امضای قانون امنیت ملی هنگ کنگ از سوی «شی جین پینگ»، رئیس جمهور چین، این قانون را «سخت و بی رحمانه» توصیف کرده است.
وی مدعی شد این قانون بزرگترین ترسهای حزب حاکم چین را به نمایش گذاشته است و به آزادی هنگ کنگ پایان میدهد.
همچنین هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان امروز چهارشنبه در واکنش به این قانون گفت: این مسأله بر روابط چین و اروپا تأثیر خواهد گذاشت.
او در کنفرانسی مطبوعاتی مدعی شد: آنچه در حال رخ دادن است، بی اندازه نگران کننده است؛ چرا که ما معتقدیم خودمختاری هنگ کنگ به تدریج رو به فرسایش میرود.
روز گذشته کنگره خلق چین لایحه امنیت ملی هنگ کنگ را پس از سه روز بررسی به تصویب رساند و پس از آن این لایحه، از سوی رئیس جمهوری چین به امضا رسید.
پکن گفته است این قانونی ضروری برای مقابله با تروریسم، اقدامات خرابکارانه و مداخلات خارجی است.
هنگ کنگ پس از دودمان چینگ (آخرین خاندان پادشاهی در چین) و پس از جنگ نخست انگلستان و چین، در سال ۱۸۴۲ مستعمره انگلیس شد. همچنین در سال ۱۸۶۰ و پس از جنگ دوم انگلیس و چین که به «جنگ دوم تریاک» معروف است، استعمار انگلیس بر شبه جزیره کولون نیز سایه انداخت. این جزایر در سال ۱۹۹۷ و پس از پایان زمان پیمانهای پیشین، به عنوان «منطقه خودمختار» به چین برگردانده شد.
انتهای پیام/