به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چهار سال ابتدایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی را میتوان دوران پر التهاب و همراه با بیثباتی در ساخت سیاسی کشور دانست. مقطعی که در آن نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران در معرض دهها تهدید داخلی و خارجی قرار داشت.
علاوهبر ترور شخصیتهای تأثیرگذار نظام به دست گروهکهای تروریستی همچون منافقین و فرقان، وقوع جنگ تحمیلی، ناآرامی در دانشگاهها، غائله بنیصدر، ماجرای تسخیر لانه جاسوسی و حل موضوع گروگانها همگی دست به دست هم داده بودند تا این سالها را به دورانی استثنایی در تاریخ سیاسی معاصر ایران تبدیل کنند.
وقتی نقاب از چهره نفاق برافتاد
گروهک مجاهدین خلق با پیروزی انقلاب اسلامی به دنبال تقویت جایگاه خود در ساختار نظام نوبنیاد جمهوری اسلامی بودند، اما امام خمینی (ره) از همان ابتدا با شناخت خطر تفکرات التقاطی و منحرف این گروه، نسبت به حضور رهبران عالی و میانی آنها در سطوح سیاسی و مدیریتی کشور هشدار دادند.
نگاه انتقادی و بدبینانه حضرت امام (ره) به این طرز تفکر محدود به آن مقطع نبود؛ ایشان در سالهای مبارزه و در شرایطی که بسیاری از مبارزان مسلمان نگاه مثبتی به فعالیتهای مجاهدین خلق داشتند، از تأیید آنها خودداری ورزیدند. این آیندهنگری رهبر انقلاب چند سال بعد و در نخستین سالهای دهه شصت شمسی بر همگان روشن شد.
بیشتر بخوانید
پس از یکسری کارشکنیها سرانجام سازمان مجاهدین خلق در خردادماه سال ۱۳۶۰ با فراخوان اعضای خود وارد فاز مسلحانه شد و در نتیجه آن درگیریهای خونینی در تهران و سایر شهرهای بزرگ میان هواداران این گروه و نیروهای مردمی و انقلابی رخ داد.
جلادانی که به خون مردم بیگناه هم تشنه بودند
در ادامه و با روشنشدن ماهیت رهبران مجاهدین خلق، فعالیتهای آنان علاوه بر ویژگی غیرقانونی و پنهانی خیلی زود جنبه خشونت به خود گرفت انفجار حزب جمهوری اسلامی ایران و شهادت جمعی از مسئولان و نمایندگان مجلس در تیرماه ۱۳۶۰ و شهادت رئیسجمهور و نخستوزیر (شهیدان رجایی و باهنر) در شهریورماه همان سال در کنار ترور دهها چهره سیاسی فرهنگی و دانشگاهی بخش از اقدامات تروریستی این گروهک بود که حالا دیگر به عنوان منافقین شناخته میشود.
این روند در نیمه دوم سال ۱۳۶۰ و البته با شدت کمتری در سالهای بعد به کوچه و خیابان هم کشیده شد و منافقین این بار طعمههای خود را از میان مردم بیگناه و انقلابی انتخاب میکردند؛ افرادی که ظاهر حزباللهی و انقلابی داشتند در کنار مردم کوچه و بازار، هدف بمبگذاری و تیراندازی اعضای این سازمان قرار میگرفتند. این اقدامات تروریستی با هدف ایجاد رعب و وحشت و دلسرد کردن مردم انجام میشد.
با گذشت حدود چهار دهه از این مقطع و خاموششدن غائله منافقین که به قیمت ریخته شدن خون ۱۷ هزار شهید ترور بود، اینک شاهد امنیت و آرامش مثالزدنی در کشور هستم.
انحراف و نفاق به روایت تصویر
افکار و اندیشههای التقاطی سازمان منافقین، برداشتهای متناقض ایدئولوژیک و اقدامات تروریستی آنان و تلاش مأموران امنیتی و نیروهای انقلابی برای مبارزه با آنها از همان سالهای دهه شصت دستمایه ساخت فیلمهای سینمایی و سریالهای متعددی قرار گرفت.
در یک دهه اخیر نیز مرور این اقدامات، محور چند اثر تماشایی بر پرده نقرهای سینما و قاب تلویزیون قرار گرفته است. «ماجرای نیمروز ۱ و۲»، «سیانور» و «امکان مینا» در سینما و «ارمغان تاریکی»، «نفس»، «رنج پنهان» و «پروانه» در تلویزیون از زمره این آثار هستند.
«شاهرگ» جدیدترین سریال تلویزیونی است که داستان خود را بر پایه مقطع زمانی سالهای ابتدایی دهه شصت اقدامات ترورریستی منافقین قرار داده است.
سریالی به کارگردانی سید جلال اشکذری و تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی که از ابتدای این هفته روی آنتن شبکه دو سیما رفته است. با این که تاکنون دو قسمت از این سریال پخش شده، اما در همین دو قسمت نیز مخاطبان شاهد فضای پرتنش آن سالها و کارشکنی و رعبآفرینی منافقین شدند.
از جمله شب گذشته، سکانسی از یک بمبگذاری خیابانی منافقین با هدف شهادت مردم بیگناه و تلاش مأموران امنیت برای مبارزه با آنها روی آنتن رفت. سکانسی مهیج، تأسفبرانگیز و عبرتآموز از انحراف یک تفکر که به سبعیت و خونریزی انجامید.
آن چه مشخص است در ادامه این سریال شاهد موارد بیشتری از این خشونتهای کور به تصویر کشیده خواهد شد. تصاویری که مخاطبان و بهویژه جوانان نوجوانان را با تاریخ پر فراز و نشیب پس از انقلاب آشنا خواهد کرد.
حسین پاکدل، نیما رئیسی، عباس غزالی، مهدی سلوکی، سیروس گرجستانی، فریده سپاهمنصور، مسعود فروتن، امید روحانی، عطا عمرانی، محسن بهرامی و شادی کرمرودی از بازیگران این مجموعه تلویزیون یهستند که هر شب ساعت ۲۱/۳۰ روی آنتن شبکه دو سیما میرود.
منبع: آنا
انتهای پیام/