مدیر کل منابع طبیعی استان کرمانشاه گفت: ۲۰ اکیپ متشکل از نیرو‌های حفاظت اداره کل ۴۰ دیده بان و ۱۰۰ دستگاه دمنده برای اطفا حریق منطقه بوزین و مره خیل اعزام شد.

آتش سوزی مره خیل

کولانی مدیرکل منابع طبیعی استان کرمانشاه درباره آتش سوزی در منطقه بوزین و مره خیل در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ گفت: حریق های حادث شده در مناطق حفاظت شده محیط زیست بوده اما با توجه به امکانات کم منطقه، ۲۰ اکیپ متشکل از نیروهای اداره کل و شهرستان ۴۰ دیده بان و ۱۰۰ دستگاه دمنده و گروه های مردمی و مردم در منطقه حاضر شده اند.

او گفت: میزان خسارت وارد شده مشخص نیست و باید دوروز از اطفا حریق بگذرد و با جی پی اس خسارت  برآورد شود.

کولانی افزود: خوشبختانه پوشش منطقه درخت سقز و بنه است که به دلیل ماهیت و پراکندگی درختان امیدواریم خسارت زیادی نبینند اما پوشش گیاهی قطعا خسارت بسیاری به همراه داشته است.

امکان انتقال بالگرد به منطقه وجود ندارد

بالایی مسئول مدیریت بحران استان کرمانشاه هم گفت: شدت حادثه به نوعی است که امکان انتقال بالگرد به منطقه وجود ندارد.

فریدون یاوری مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه با ابراز تاسف از فوت سه نفر از فعالین محیط زیست در جریان اطفا حریق این منطقه، گفت: متاسفانه به دلیل وزش باد و دره‌ای بودن منطقه، جمعی از دوست‌داران محیط زیست که برای مهار آتش تلاش می‌کردند در آتش محاصره شدند که تعدادی از آن‌ها توانستند خود را نجات دهند، اما سه نفر هم متاسفانه جان خود را از دست دادند.

او گفت : بر اساس گزارش‌های رسیده هیچکس زخمی نشده است.

یاوری با بیان اینکه عملیات اطفا حریق در منطقه بوزین و مره‌خیل همچنان ادامه دارد، افزود: هم اکنون نیرو‌های یگان حفاظت محیط زیست که از دیشب تا ساعتی از بامداد پای کار بودند دوباره در حال حرکت به سمت منطقه از سمت باینگان هستند.

او ادامه داد: آتش در این منطقه دو روز قبل به صورت کامل مهار شد، اما می‌توان گفت صبح دیروز (یکشنبه) یک آتش‌سوزی جدید داشتیم که دوباره بوزین و مره‌خیل را در برگرفت.

برآورد دقیقی از وسعت مناطق سوخته در دست نیست

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه هنوز برآورد دقیقی از وسعت مناطق سوخته در دست نیست، افزود: آنچه که تا پایان دو روز قبل برآورد کردیم حدود ۴۲۰ هکتار بود، اما وسعت آتش دیروز هنوز مشخص نیست.

یاوری گفت: اگرچه منطقه بوزین و مره‌خیل هم پوشش جنگلی و هم مرتعی دارد، اما عمده آسیب به پوشش مرتعی وارد شده و درختان کمتر آسیب دیده‌اند.

او ادامه داد: هم اکنون نیرو‌های محیط زیست و منابع طبیعی به همراه اکیپ‌های مردمی پای کار هستند و از تمام تجهیزات و امکاناتی که در اختیار داریم مانند دستگاه‌های دمنده و ... استفاده می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه درباره پرواز بالگرد برای کمک به اطفا حریق افزود: صعب‌العبور بودن و شیب تند دره در این منطقه کار را بسیار دشوار کرده است.

یاوری از ادامه تلاش‌ها برای مهار آتش یاد کرد و گفت: اگرچه همه باید برای مهار آتش کمک کنند، اما از نیرو‌های مردمی تقاضا داریم حتما جانب احتیاط را به طور کامل رعایت کنند.

یاوری از افراد خواست به هیچ عنوان برای اطفا حریق بصورت خودسرانه عمل نکنند و حتما با همکاری نیرو‌های محیط زیست و منابع طبیعی که آموزش‌های لازم را دیده اند، پای کار بیایند.

او در خصوص علت این آتش سوزی گفت: هنوز علت دقیق وقوع آتش‌سوزی مشخص نیست و نیازمند بررسی دقیق‌تر است.

فوت سه نفر در ار آتش سوزی مره خیل

ابراهیمی مدیر مسئول هفته نامه منطقه پاوه و شاهد عینی ماجرا در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ گفت: دیروز اوج آتش سوزی در منطقه بوده است و همه مردم و انجمن های مردم نهاد حضور داشتند که به دلیل تغییر باد مختار خندانی از انجمن ژیوای شهرستان پاوه یاسین کریمی عضو کمیته عملیاتی این انجمن و بلال امینی از نیروهای مردمی در آتش گرفتار شده و فوت کردند.

او بیان داشت: علت آتش در منطقه این است که بوزین و مره خیل منطقه صفر مرزی و دارای آب و هوای بسیار گرم است و کوچکترین پلاستیک یا تنه درخت در منطقه با گرمای زیاد دچار حریق می شود .

ابراهیمی افزود: حفاظت شده بوزین و مرخیل با مساحت حدود ۲۴ هزار هکتار در شهرستان پاوه و در مرز ایران و عراق قرار دارد و سالهاست که در لیست مناطق شکار ممنوع و حفاظت شده قرار گرفته است.

او گفت: علت اهمیت بوزین و مرخیل برای محیط زیست ایران وجود گونه های بسیار نادر حیوانی و گیاهی همچون شوکا یا گوزن مینیاتوری است

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.