به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، روزها به سرعت برق و باد سپری میشوند و تا حدود زیادی رفت و آمد مردم به روال عادی خود برگشته و دیگر شرایط مانند روزهای نخست شیوع کرونا و قرنطینه نیست، با این وجود مشکلات عدیدهای که در مدت بحران شیوع کرونا برای صنوف مختلف به وجود آمده، چرخه کار و تلاش را برای آنها کند کرده است.
تعطیلی واحدها و عدم خرید مردم از فروشگاههای پوشاک به ویژه در روزهای آخر سال برای مقابله با ویروس کرونا، ضربه سنگینی را بر اقتصاد تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک وارد کرد، از جمله اینکه افراد نتوانستند اجناسی که خریداری کرده بودند را به فروش برسانند و از طرفی ملزم به پرداخت هزینههای آن و دیگر هزینهها مانند دستمزد کارگران، بیمه و مالیات بودند. این مسائل سبب شد تا بسیاری از تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک مجبور به بستن واحدهای تولیدی و بیکار شدن تعداد زیادی از کارگران این حوزه شوند.
با این حال آنچه این روزها بر کسی پوشیده نیست رکود و کسادی بازاریهاست. کافی است این روزها پای صحبت کسبه بازار بنشینید، آنها در کلام اول بهطور مشترک از وضعیت راکد بازار گله میکنند و بلافاصله این سؤالها را مطرح میکنند: رکود کی تمام میشود؟ چرا رونق به بازار برنمیگردد؟!
بیشتر بخوانید
خسارت ۲۵۰ میلیارد ریالی کرونا به ۵۰۵ باشگاه ورزشی
کرونا ۱.۲ میلیارد ریال به سینماهای چهارمحال و بختیاری ضرر زد
خسارت ۶۰ میلیارد ریالی به فرهنگ و هنر بر اثر کرونا
تشدید رکود موجب شده تا بسیاری از واحدهای تولیدی تغییر وضعیت داده و یا تعطیل شوند؛ همراستا با واحدهای تولیدی، رکود در مشاغل واسطهای نیز اثراتی را بههمراه داشته است. این تغییرات در هر صنف بهصورت خاصی نمایان میشود. در این گزارش به صنف پوشاک اشاره خواهیم کرد.
گزارشهای میدانی و مشاهدات خبرنگاران همزمان با تشدید رکود به دلیل شیوع ویروس کرونا در جامعه حکایت از کاهش خرید مردم و بیکاری مغازهداران پوشاک دارد.
امینی فروشنده کت و شلوار مردانه گفت: کرونا ضربه بدی به فروشنگان و بازار پوشاک وارد کرد و سبب شد بسیاری از فروشندگان پوشاک تا مرز ورشکستی بروند.
او افزود: بیشتر مغازهها خالی از مشتری است و از مقابل هر مغازهای که عبور کنید با فروشندگانی که بیکار در مغازه خود نشسته و دست بر زیر چانه گذاشته و عبور مردم را تماشا میکنند مواجه میشوید.
قربانپور فروشنده مانتو و شلوار و لباسهای بچهگانه نیز اضافه کرد: گرانی پوشاک یکی از مشکلات اساسی ما است، با این حال ما برای ایام نوروز اجناس جدید آوردیم به امید اینکه بتوانیم یک سودی از فروش اجناس به دست بیاوریم، ولی با وجود ویروس کرونا و تعطیلی بازار ضربه وحشتناکی به ما خورد و تمام چکها برگشت خورد.
او ادامه داد: شاید دولت یک وام برای جبران خسارتها به ما پرداخت کند، اما این مبلغ پاسخگوی چکهای ما نیست و ما مجبور هستیم مغازه را باز کنیم تا شاید در روز یک مقدار فروش داشته باشیم.
عوضپور فروشنده پوشاک بچه نیز اظهار داشت: بیش از ۳۰ سال است که در بازار مشغول به کار هستم، اما تا کنون وضعیت بازار به این شدت کساد نبوده است.
او گفت: فروشنده لباسهای معمولی و ایرانی هستم، اما در ماهها و سالهای گذشته مغازهام پر از مشتری بود و از کسب و کار لذت میبردم، ولی این روزها علاوهبر افزایش قیمت اجناس و به دلیل ویروس کرونا هم دیگر کسی خرید آنچنانی انجام نمیدهد و نمیتوانیم با سرمایه این مدت اجناس مورد نیاز خود را تأمین کنیم.
منصور کیانی رئیس اتحادیه پوشاک استان اظهار داشت: از زمان شیوع ویروس کرونا و به دنبال آن تعطیلی بازار چکهای برگشتی فروشندگان پوشاک شروع شد.
او افزود: کرونا تأثیر خیلی منفی بر بازار داشت و همین امر موجب تعطیلی برخی از فروشگاههای پوشاک شد و علت عقبافتادگی و چکهای برگشتی ما هم کرونا و بیرونقی بازار بود.
کیانی ادامه داد: با توجه به اینکه یک هفته آخر سال در هر روز فروش ما برابر ۱۵ روز در روزهای عادی است، اما امسال نتوانستیم فروش داشته باشیم و بازار تعطیل بود که همین امر ضربه بدی به فروشندگان وارد کرد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ن