به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان، بیتردید تلخترین رویداد در جریان جنگ بوسنی، نسل کشی مسلمانان در واقعه غم انگیز کشتار سربرنیتساست که میتوان آن را بزرگترین نسلکشی تاریخ اروپا پس از جنگ دوم جهانی دانست.
در جریان این کشتار هشت هزار مسلمان غیر نظامی در یک روز توسط صربهای نژادپرست قتل عام شدند.
ریشه بحران در بوسنی و هرزگوین را میتوان به تحولات پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی مرتبط دانست، تحولاتی که در آن اقوام ساکن در جمهوری فدرال سوسیالیستی یوگسلاوی هر یک برای استقلال یافتن تمام تلاش خود را کردند.
همین موضوع موجب شده است تا امروز شاهد شکل گیری چندین کشور مانند صربستان، کرواسی، بوسنی و هرزگوین، اسلوونی، کوزوو، مونته نگرو، مقدونیه و... در نقشه جهانی باشیم. اما میان استقلال بوسنی و سایر کشورهای جمهوری سابق یوگسلاوی تفاوت بسیار زیادی وجود دارد.
رژیم نژادپرست حاکم بر یوگسلاوی تلاش کردند تا با اتکا بر افکار نژادی و سلاح با هرگونه فرآیند استقلال طلبانه مقابله کنند، اما به دلیل تهدیدهای مکرر ایالات متحده و اروپا مبنی بر هرگونه تعرض به سرزمینهایی که در آنها مسیحیان ساکن هستند، عملا شاهد جنگی خونین در این مناطق نبوده و اقوام فوق توانستند با طی کردن روندی سهل به استقلال دست پیدا کنند.
اما قضیه استقلال در بوسنی متفاوت است. رژیم حاکم بر بلگراد در سکوت تمامی مدعیان حقوق بشر، با خشونت بسیار زیادی به کشتار مسلمانان استقلال طلب پرداخت. این واقعه به قدری هولناک بود که از آن به عنوان بزرگترین نسل کشی اروپا پس از جنگ جهانی دوم نام برده میشود.
در ادامه با ابعاد مختلف این جنایت که نیروهای حافظ صلح سازمان ملل و آمریکاییها فقط تماشاچی آن بودند، آشنا میشوید.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/