به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، فاطمه زهرا نصراللهی؛ جهش تولید نامی بود که رهبر انقلاب برای سال جدید انتخاب کردند، اکنون سه ماه از این نامگذاری میگذرد، در این مدت برخی از نهادها و سازمانهای گوناگون تلاشهای کم یا زیادی را برای برنامه ریزی در راستای جهش تولید داشتهاند که در این میان نمیتوان از توجه ویژه مجلس به عملیاتی شدن این شعار غافل شد.
مجلس یازدهم کار خود را هفتم خرداد ماه آغاز کرد، هنوز یک ماه از فعالیت وکلای ملت نگذشته است، اما نمایندگان سعی کردند که نقش چشمگیر در حوزههای مختلف، به ویژه جهش تولید داشته باشند.
وکلای ملت طرح «جهش تولید دانش بنیان» را با کمک تعداد زیادی از نخبگان طراحی کردند، سید محسن دهنوی ۲۵ خرداد از تقدیم طرح «جهش تولید دانش بنیان» با ۶۰ امضا به هیئترئیسه خبر داد.
دهنوی عضو هیئت رئیسه مجلس که طراح اصلی طرح «جهش تولید دانش بنیان» است، آن را به منظور تسهیل حضور جوانان و نخبگان به ویژه شرکتهای دانشبنیان در اقتصاد ملی و عرصههای تولیدی کشور مخصوصا حوزههای کشاورزی، صنعت و نظام سلامت میداند.
طرح جهش تولید دانشبنیان سوم تیرماه در جلسه علنی مجلس از سوی هیئت رئیسه اعلام وصول شد و به عنوان طرح اولیهای نمایندگان در دستور کار پارلمان قرار گرفت.
روح الله متفکر آزاد، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه طرح «جهش تولید دانش بنیان» در کمیسیون تخصصی بررسی و ارزیابی میشود و سپس برای تصویب به صحن میآید، بیان کرد که از آخرین مصوبات قانونی در این حوزه ۱۰ سال میگذرد، البته سال گذشته هم در این حوزه تلاشهایی شد تا مجلس بتواند تغییراتی داشته باشد و حمایتهای قانونی و تدوینی از دانش بنیان را تکمیل کند اما عمر مجلس دهم کفاف نداد.
متفکر آزاد در ادامه تاکید میکند که در حوزه طرح جهش تولید دانش بنیان کار جامعی انجام شده که شامل بخشهای مختلفی است؛ به عنوان مثال حوزه سیاستگذاری، حوزه نظارتی، تعیین تکلیف بخشهای مختلف دولتی، حمایتهای مالی و گمرکی، تجمیع قوانین و کمک به شرکتهای دانش بنیان، حوزه ریسکزدایی یا کاهش حاشیه ریسک برای شرکتهای دانش بنیان، حوزههای اقتصادی و پولی، تاسیس صندوقهای متنوع، حوزه شفافیت آمار و اطلاعات، حوزه کمک های بلاعوض و مسیرهای تامین مالی تدارکهایی دیده شده است.
متفکر آزاد همچنین توضیح داد که در طرح جهش تولید دانش بنیان به منظور احصاء و شناسایی هدفگذاری، برنامه ریزی در حوزه سلامت و کالاهای مربوط به سلامت، امنیت غذایی و کالاهای اولویت دار صنعت و معدن قرار شد وزارت خانههای ذیربط اقدامات جدی انجام دهند، لذا دولت و معاونت علمی موظف هستند که هر ۶ ماه یک بار گزارش پیشرفت وضعیت را ارائه دهد.
عضو هیئت رئیسه مجلس با تاکید بر اینکه کشور ما به لحاظ توانایی نیروی انسانی و توانایی تکنولوژیک در حوزه دانش بنیان حرفی برای گفتن دارد، تصریح میکند که در این وضعیت اقتصادی باید به سمتی حرکت کنیم که اقتصاد دانش بنیاد سهم بزرگی در حوزه جهش تولید داشته باشد، لذا این طرح کمک شایانی به این حوزه خواهد کرد.
متفکر آزاد معتقد است که با ابعاد گستردهای که در این طرح دیده شده است، می توانیم بخش اعظمی از جهش تولید را به لحاظ قانون گذاری، ریل گذاری کنیم.
سید محسن دهنوی عضو هیئت رئیسه مجلس در گفتوگویی ضمن اینکه اقتصاد دانش بنیان را موضوع اقتصادی خواند که از آن خلق ثروت میشود، تصریح کرد که اکنون چند صد میلیون نفر در کشور فارغ التحصیل هستند که سرمایه بزرگی به شمار میآیند و برای بهره وری اقتصاد کشور باید از این سرمایهها استفاده بهینه کنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد که ایران در منطقه غرب آسیا و خاورمیانه در بسیاری از زمینههای علمی و فناورانه با اختلاف رتبه اول را دارد.
بیشتر بخوانید
دهنوی در مورد استفاده از ظرفیت نیروهای دانش بنیان گفت که نیروهای متخصص را نمیتوان در مشاغل عادی و خدماتی درگیر کرد، بلکه باید اقتصاد دانش بنیان و صنایع با فناوری بالا در کشور شکل گیرد تا دانش آموختگان دانشگاه بتوانند در این رشتهها مشغول به کار شوند.
دهنوی همچنین در مورد جزییات طرح جهش تولید دانش بنیان گفت که این طرح در سه لایه طراحی شده است؛ لایه اول توسعه زیست بوم نوآوری و کار آفرینی دانش بنیان در کشور است در این لایه به دنبال این هستند که فضا را قدری باز کرده است و این جمعیت فارغ التحصیل و توانمند را در قالب شرکتهای دانش بنیان در حوزههای تخصصی خود برای تولید و توسعه محصولات دانش بنیان استفاده کنیم.
او همچنین در ادامه گفت که خوشبختانه تسهیلات و حمایتهای لازم در این زمینه در نظر گرفته شده تا جوانان نخبه و کار آمد راحتتر بتوانند شرکتهای دانش بنیان را تاسیس کنند. در این طرح یک کریدور جدا برای فعالیتهای دانش بنیان لحاظ شده یعنی اگر کسی بخواهد یک کار تولیدی دانش بنیان ایجاد کند دستگاههای مسئول موظف هستند در یک زمان خیلی کوتاه و با تعداد خیلی کمتر از مجوزها اجازه شروع فعالیت دهند. با این اقدام تسهیل گری در صدور مجوزها انجام شده است.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت که بحث دیگری که در این طرح دیده شده بحث استاندارد است، برخی مواقع استاندارد مانع تولید داخل محسوب میشود به جای اینکه مدافع حقوق مصرف کننده باشد، گفته ایم قائل به استاندارد هستیم، ولی شرایط تولید داخل و شرایط واردات باید یکسان باشد یعنی هر استانداردی از تولید داخل میخواهید همان استاندارد را هم برای واردات بخواهید.
همچنین رحیم زارع نماینده مردم آباده در مجلس گفت که طرح جهش تولید دانش بنیان به منظور اجرای منویات رهبر معظم انقلاب، شعار سال در جهت تقویت جهش تولید و دستیابی به اهداف سیاستهای اقتصاد مقاومتی در کشور تهیه و تدوین شده است.
زارع در ادامه ابراز امیدواری کرد که مجلس یازدهم در اقدامی نویدبخش و در راستای منویات رهبر معظم انقلاب و انتظارات مردم و همچنین فعالان و کارشناسان اقتصادی با تصویب این طرح و تامین شرایط برای تحقق موضوع جهش تولید از مسیر اقتصاد مبتنی بر دانش گام بلندی در این زمینه بردارد.
همانطور که گفته شد حدود ۱۰ سال از تصویب آخرین قوانین در این حوزه میگذرد و با وجود اینکه یک جلسه عمومی در صحن مجلس به شرکتهای دانش بنیان در آذر ماه ۱۳۹۸ اختصاص یافت، اما تاکنون فرصت لازم برای تصویب قوانین مربوط فراهم نشده است. با این تفاسیر از مجلس یازدهم انتظارات زیادی میرود، همانطور که در اقدامی سریع و امیدوار کننده طرحی در این زمینه ارائه کرده با تصویب طرح جهش تولید دانش بنیان اقدامی عملی در این زمینه داشته باشد.
انتهای پیام/
الکی زمان رو هدر ندید،اگر واقعا به فکر خدمت به ملت و کشورتون هستید زودتر برای بیکاری و اوضاع بد اقتصادی چاره ای پیدا کنید و اقدامی انجام بدید،اگرم به فکر منافع شخصی خودتونید که دیگه عرضی ندارم.
نفوذی درونی شر کن بشه اون موقع است که معلوم میشه ایران بزرگ با این همه امکانات و قدرت قابل تحریم نیست. البته همیشه با تطمیع و تهدید میشه خائن درست کرد ولی با اصلاح ساختارهای فسادزا که به شدت توسط نفوذی ها پاسبانی میشه دست خائنین با پیگردهای اساسی برای خیانت بریده خواهد شد و این مهم به شدت نزدیکه!