به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، عباسعلی دانافر مدیر کل آموزش و پرورش استان یزد در نشست با مدیران مراکز پیش دبستانی به اطلاع رسانی و همکاری حداکثری مدارس در ارائه طرح سنجس سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان به خانوادهها تاکید کرد.
او گفت: امور مربوط به ثبت نام، نوبت دهی و ثبت اطلاعات شناسنامه سلامت دانش آموزان به صورت الکترونیکی انجام میپذیرد.
مدیر کل آموزش و پرورش استان یزد تهیه شناسنامه سلامت کامل برای همه کودکان و آماده سازی اطلاعات همه جانبه آموزشی، بهداشتی، خانوادگی برای دست اندرکاران آموزش و پرورش، ارائه توصیههای بهداشتی، آموزشی و روان شناختی به کودکانی که از مشکلات جزئی رنج میبرند، شناخت توانمندیهای کودکان برای کمک به بهبود کیفی آموزشهای رسمی (اعم از عادی و استثنایی)، بررسی میزان شیوع اختلالات جسمانی و روانی کودکانی که وارد مدرسه میشوند، بررسی آماری فراوانی کودکان استثنایی در کشور، تشخیص به موقع کودکان دیرآموز، جایگزینی صحیح نوآموزان در نظام آموزش رسمی کشور و کنترل برخی از عوامل مؤثر بر افت تحصیلی دانش آموزان را از اهداف این طرح عنوان کرد.
دانافر با اشاره به اینکه سنجش در دو مرحله انجام می شود، افزود: مرحله ارزیابی اولیه برای دانش آموزانی که ثبت نام در پایه اول ابتدایی به مدارس مراجعه مینمایند، با دریافت معرفی نامه از مدرسه به پایگاههای طرح سنجش ارجاع شده و در پایگاه ابتدا منشی اطلاعات لازم خانوادگی و بهداشتی را در کارت سلامت وارد میکند که در این مرحله، کودک مورد ارزیابیهای بینایی، شنوایی، گفتاری، آمادگی تحصیلی، اختلالات جسمی حرکتی، اختلال رفتاری، اندازه گیری توده بدنی، قد به سن، معاینات اختلالات دهان و دندان جلدی و معاینات پزشک عمومی قرار میگیرد.
او مرحله دوم را مرحله ارزیابی تخصصی عنوان کرد و گفت: در صورتی که کودک در هر یک از ارزیابیهای مرحله اول، حد نصاب لازم را نیاورد، به ارزیابی تخصصی معرفی میگردد که حسب نوع ارجاع و جهت بررسی دقیقتر به پزشک متخصص و یا سایر نیروهای تخصصی برای انجام معاینات بینایی، شنوایی، آمادگی تحصیلی و غیره ارجاع خواهد شد و با تشخیص قطعی که از این مرحله حاصل خواهد شد، جایگاه آموزشی نوآموز نیز تعیین میگردد.
دانافرتعداد پایگاههای سنجس نوآموزان بدو ورود در سال جاری را ۱۶ مرکز شامل ۱۵ پایگاه اولیه و ۱ پایگاه تخصصی در مرکز استان عنوان کرد و افزود: همچنین برای مناطق روستایی و دور از مرکز تیمهایی در قالب پایگاههای سیار اعزام میشوند.
او گفت: سال گذشته ارائه خدمات در محل پوشش قریب به ۱۰۰ درصدی داشته است و امسال نیز دوره فعالیت از تیرماه تا پایان آبان ۹۹ خواهد بود.
این مقام مسئول از ارزیابی سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی ۲۴ هزار و ۶۵۱ نوآموز بدو ورود به دبستان و پیش دبستانی در سال گذشته خبرداد و افزود: از این تعداد ۱۸ هزار و ۶۲۸ نفر دانش آموز بدو ورود و ۶ هزار و ۲۳ نفر پیش دبستانی بودند که در مرحله اولیه ۲۰، ۰۰۷ نفر معادل ۹۲ درصد ارجاع مستقیم به مدرسه عادی داشتند و ۲۴۷ نفر معادل یک درصد به آموزش و پرورش استثنایی و بهزیستی ارجاع داده شدند.
مصطفی پایدار رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان یزد نیز در ادامه این نشست ثبت نام از داوطلبان و متقاضیان همکاری با سنجش سلامت استان، برنامه ریزی برگزاری دورههای آموزشی و تخصصی آزمایندههای پایگاههای سنجش اوّلیه و تخصصی، پیش بینی گردهمایی با مسئولینهای پایگاههای سنجش استان، تعیین محل پایگاههای سنجش ارزیابی اوّلیه در سطح استان را از جمله اقدامات انجام شده برای اجرای این طرح اعلام کرد.
اوگفت: آموزش نیروی انسانی پایگاههای سنجش سلامت استان را در قالب ارائه آموزشهای مراقبتی به عوامل اجرایی خصوصا نیروهای خدمتگزار مراکز سنجش سلامت با توجه به شرایط شیوع کرونا، تامین مراقب بهداشت مورد نیاز مراکز و آموزش مراقبین سلامت برای انجام وظیفه در پایگاههای اولیه سنجش سلامت مرکز استان و توجیه مدیران مدارس ابتدایی استان در ارتباط با ثبت نام و نوبت گیری دانش آموزان بدو ورود به واسطه سامانه سناد و سامانه سنجش و همچنین نوبت گیری برای نوآموزان پیش دبستانی صورت گرفته است.
او خواستار تبلیغ و اطلاع رسانی به موقع و شفاف از طریق رسانهها به ویژه صداوسیما شد و افزود: اطلاع رسانی به خانوادهها در ارتباط با نکات مراقبتی و بهداشتی در شرایط شیوع کرونا ویروس هنگام ثبت نام و زمان حضور در مراکز سنجش ضروری است.
پایدار گفت: نوبت دهی و شروع از نیمه دوم تیرماه لغایت پایان شهریورماه در ۱۵ پایگاه سنجش اولیه در سطح استان و یک پایگاه تخصصی در مرکز استان انجام میگیرد و همچنین طبق برنامه زمانی مشخص کار ارزیابی نوآموزان پیش دبستانی نیز درشهریور ماه انجام خواهد شد.
برنامه سنجش سلامت و آمادگی تحصیلی کودکان بدو ورود به دبستان از سال ۱۳۷۲ تاکنون و با همکاری وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سطح کشور در حال اجرا است.
تلفن پاسخگویی به پرسشهای مردمی و رسیدگی به مشکلات احتمالی (۳۷۲۵۲۷۰۰) اداره آموزش و پرورش استثنایی استان یزد واحد تشخیص و توانبخشی است.
انتهای پیام/ی