به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نگاهی به جامعه اروپا ابعاد گسترده نقض حقوق بشر و تبعیض نژاد علیه اقلیتها و گروههای مختلف را آشکار میکند و افراد بسیاری در کشورهای اروپایی از این موضوع آسیب میبینند.
کنترل مرزها و مهاجران؛ خطر نقض گسترده حقوق بشر
دهها هزار نفر با خطر درگیری، خشونت، شکنجه و آینده نامعلوم قرار دارند و کسانی که با این شیوه کنترل مرزها و مهاجران مخالف هستند با آزار و اذیت و حتی مجازاتهای کیفری مواجه میشوند.
بیشتربخوانید
وضعیت مهاجران
سازمان عفو بین الملل در گزارشی به وضعیت مهاجران در مرزها و کشورهای اروپایی پرداخته و میگوید «در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۲۰ هزار پناهجو و مهاجر وارد اروپا شده اند؛ نقض حقوق بشر علیه این افراد که قصد عبور از دریای مدیترانه مرکزی را داشتند، رکورد جدیدی ثبت کرد.»
علاوه بر شکنجه و بازداشت خودسرانه این افراد، آنها همچنین گلوله باران شده و هدف حملات مستقیم قرار گرفتند که در پی این اقدانات بسیاری از آنها کشته و یا مجروح شدند.
جرایم ناشی از نفرت و تبعیض
جرایم ناشی از نفرت در کشورهای اروپایی طی سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته و در کشورهایی مانند انگلیس و فرانسه این موضوع به شدت خود را نشان داده است و افراد بسیاری قربانی اینگونه جرایم شده اند.
آمار و ارقام اداره پلیس انگلیس حاکی از آن است که در سال گذشته میلادی، ۱۷ هزار مورد جرایم مربوط موضوعات نژادپرستی در این کشور به ثبت رسیده که از سال ۲۰۱۳، ۵۶ درصد افزایش داشته است.
شیوع کرونا و وضعیت کشورهای اروپایی
نقض حقوق بشر در اشکال مختلف تبعیض نژادی، بازداشت خودسرانه، بیگانه هراسی و ... در دوران شیوع بیماری «کرونا» در اروپا به شکل گستردهای مشاهده میشود و نگرانیهای زیادی را برانگیخته است.
نقض حقوق بشر در سراسر جهان در دوران شیوع کرونا سبب شد تا سازمان ملل در مورد تبدیل شدن بحران کرونا به بحرانی حقوق بشری هشدار بدهد.
اما مهمترین موارد نقض حقوق بشر در اروپا عبارتند از:
خشونت خانگی: این پدیده که از مدتها پیش به ویژه زنان و کودکان اروپایی را قربانی میکرد، در دوران شیوع کرونا و قرنطینه ناشی از آن با رشد بی سابقهای مواجه شده است.
سخنرانیهای نفرت محور: این سخنرانیها که عمدتا اقشار آسیب پذیر را هدف قرار میدهند، سبب بروز مشکلات زیادی در مسیر دستیابی آنها به امکانات بهداشتی و درمانی میشوند.
بیگانه هراسی: معضل بیگانه هراسی همانطور که در گزارش سازمان ملل از آن به عنوان یکی از پیامدهای بیماری کرونا یاد شده، میتواند منجر به تبعیض، نژادپرستی و حملات متعدد به شهروندانی با ریشه غیر از کشور محل سکونت شود؛ بیگانه هراسی در اروپا، آسیایی تبارها را به شدت هدف قرار داده است.
نابرابری در دریافت امکانات بهداشتی و درمانی
تلاش برای محدود کردن شیوع بیماری در گروههای خاصی از جامعه: اقلیتهای نژادی فرانسه در اعتراض به تبعیض و رفتار خشونت آمیز پلیس در دوران قرنطینه دست به اعتراضهای شبانه در حومه «پاریس»، پایتخت فرانسه زدند.
حقوق بشر اروپایی؛ از نقض حقوق اقلیتها تا اسلام هراسی
حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار پناهجو و مهاجر در بیش از ۱۰۰ اردوگاه پناهجویی در سراسر جهان زندگی میکنند؛ اگرچه این رقم، تنها بخش کوچکی از جمعیت ۲۶ میلیونی پناهجویان جهان است، اما شیوع «کرونا» در اردوگاههای پناهجویی که غالبا فاقد زیرساختهای بهداشتی اولیه هستند، زندگی این افراد را بیش از دیگر مواقع تهدید میکند.
فقدان زیرساختهای بهداشتی، کمبود تجهیزات حفاظتی، عدم دسترسی به آب سالم، ناممکن بودن رعایت فاصله اجتماعی، نبود مراقبتهای پزشکی و موضوعاتی از این دست سبب شده تا اردوگاههای پناهجویان به دیگ جوشان بحران کرونا مبدل شود.
ابراز نگرانی سازمان عفو بین الملل درباره نقض حقوق بشر در اروپا همزمان با کرونا
سازمان عفو بین الملل در بحبوحه شیوع ویروس کرونا درباره نقض حقوق بشر در کشورهای اروپایی هشدار داد و اعلام کرد که نقض حقوق شهروندان در کشورهای اروپایی به بهانه مبارزه با کرونا مشاهده شده است.
این گزارش میگوید که در بسیاری از کشورهای اروپایی، محدودیتهای اعمال شده برای مبارزه با کرونا موجب نقض گسترده حقوق شهروندان شده است.
اسلام هراسی در کشورهای اروپایی
زمان آن فرا رسیده که اروپا به موضوع اسلام هراسی اذعان کند و بپذیرد که این امر یکی از معضلات جامعه اروپایی است.
انفعال دولتهای اروپایی در برابر پدیده اسلام هراسی در سراسر جهان غرب و تلقی آن به عنوان اختلاف عقیده و نه جرم، بر مشکلات مسلمانان که با تبعیضهای گسترده سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مواجه هستند، افزوده است.
فرانسه در میان کشورهای اروپایی بیشترین جمعیت مسلمان را در بر دارد؛ شمار مسلمانان در این کشور حدود شش میلیون نفر اعلام شده که معادل ۸ درصد کل جمعیت این کشور است؛ با این وجود موضوع اسلام هراسی به ویژه در «پاریس»، پایتخت این کشور موضوعی بسیار جدی است.
در بسیاری از کشورهای اروپایی، ائتلافهای ضد مهاجرتی و سفید برتر انگاری در حال شکل گرفتن هستند و سخنان مسلمان ستیزانه، افراط گرایانی را که اغلب از رسانههای اجتماعی برای آشکار ساختن خشونت استفاده میکنند، تغذیه میکنند.
منبع: میزان
انتها یپیام/