به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، حسن جهانبازی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: این مرکز سالیانه حدود ۸۰ پروژه در زمینههای مختلف در دست اجرا دارد.
او با بیان اینکه اولویت این مرکز انجام پروژههای تحقیقاتی به منظور افزایش بهرهوری در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی است افزود: این افزایش بهره وری با مصرف کمتر آب و نهادهها مانند کود و سموم به افزایش تولید منجر میشود.
بیشتر بخوانید: رصد و پایش بهداشت شیر از محل تولید تا ایستگاههای جمع آوری
جهانبازی با اشاره به اینکه ثبت و گواهی بذر و نهال نیز در این مرکز انجام میشود اضافه کرد: بذر گواهیشده با عملکرد خوب در حوزه غلات و حبوبات و همچنین نهال برای کاشت باغ در اختیار متقاضیان قرار داده خواهد شد.
او ادامه داد: پس از پایان کار تحقیقاتی بر روی ارقام جدید بذر و نهال، تولید و تکثیر آنها با مشارکت بخش خصوصی و زیر نظر مرکز تحقیقات کشاورزی در اراضی ایستگاههای تحقیقاتی این مرکز انجام میشود.
جهانبازی با تأکید بر نظارت این مرکز روی فرآیند تولید و تکثیر بذر و نهال به منظور اطمینان از سلامت و کیفیت مناسب آنها گفت: پس از این مراحل بذر و نهال تولیدی برای توزیع بین کشاورزان در اختیار شرکتهای توزیعکننده قرار داده خواهد شد.
او تولید ارقام جدید بادام را یکی از طرحهای امیدوارکننده این مرکز برشمرد و افزود: برای این کار ارقام رایج و ارقامی که در استان کشت میشود با توجه به صفات مطلوب آنها برای رسیدن به پایههایی با بیشترین صفات خوب و تولید محصول بازارپسند با یکدیگر تلفیق میشوند.
جهانبازی سرمازدگی و حساسیت به برخی آفات و بیماریها را از جمله مشکلات بادام در استان بیان و اضافه کرد: محققان این مرکز با کار تلفیقی از طریق گردهافشانی مصنوعی از پایههای مختلف، سعی در تولید و معرفی ارقام جدید بادام در آینده نزدیک دارند.
او با بیان اینکه اعتبارات این مرکز بدون شک اعتبار مورد نیاز نیست ادامه داد: تحقیق و پژوهش یک نوع سرمایهگذاری است هر چه سرمایهگذاری بیشتری در این زمینه انجام شود توان پاسخگویی به مشکلات نیز افزایش مییابد.
جهانبازی در پایان گفت: پروژهها و طرحهای تحقیقاتی این مرکز با مشارکت ۳۳ نفر عضو هیئت علمی و محقق آن انجام میشود.
انتهای پیام/ف