سرهنگ مرتضوی رئیس پلیس فتا استان اصفهان در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اصفهان، پیرامون افزایش حجم خدمات در بستر اینترنت و میزان وقوع
جرائم سایبری در سه ماه نخست امسال اظهار داشت:با توجه به اینکه ماههای پایانی سال ۹۸ بحث فعال سازی رمز پویا را داشتیم، وقوع
جرائم اقتصادی در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۳۶ درصدی را داشته است؛ و در زیر مجموعه جرائم اقتصادی در کلاهبرداریها ۱۸- درصد , وقوع و برداشتهای غیرمجاز هم با کاهش ۶۲ درصد مواجه بوده است.
او ادامه داد:در جرائم اقتصادی به صورت کلی ۵۰ درصد کاهش جرم داریم که علت اصلی آن اعمال شدن
رمز پویا است؛ که این ۵۰ درصد میتواند با تقویت و ساماندهی رمز پویا و حساسیت و دقت بیشتر در اعمال آن از طرف بانک مرکزی و بانکهای عامل کاهش بیشتری داشته باشد.
رئیس پلیس فتا استان اصفهان با اشاره به افزایش وقوع
جرائم اخلاقی و اجتماعی گفت:در سه ماهه نخست امسال در حوزه اخلاقی ۱۴ درصد و در حوزه اجتماعی به صورت غیرقابل منتظره ۷۵ درصد افزایش وقوع جرم را شاهد هستیم. که از عوامل اصلی جرم در حوزه اخلاقی میتوان به انتشار اطلاعات و فیلمهای خصوصی مردم و در حوزه اجتماعی؛ هک، نفوذ و دسترسیهای غیر مجاز که بیشتر در
شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و واتس اپ و تلگرام حادث میشوند اشاره کرد.
سرهنگ مرتضوی با بیان اینکه افزایش جرائم بیشتر مربوط به مسائل خصوصی مردم است و بحث نظارت با افزایش جرائم با هم متفاوت است گفت:در حوزههای پیشگیری و برنامههای کاهش وقوع مدلهای مختلف عملیاتی داریم که یکی برنامههای آموزشی است که متاسفانه با شیوع
بیماری کرونا و کاهش اجتماعات برنامههای آموزشی و اجتماعی ما کمرنگ شده، ولی در حوزه رسانهای کار آگاهسازی و پیشگیری را در رسانههای مجازی دنبال میکنیم. در دانشگاهها به صورت وبینار کار آموزشی را انجام میدهیم و برای مدارس هم در سال تحصیلی جدید برنامه داریم تا با همکاری آموزش و پرورش بتوانیم برنامههایمان را به صورت مجازی در محیطهای آموزشی انجام دهیم؛ و دوم در حوزه جرم یابی در فضای مجازی و شناسایی جرائم و مدیریت کنندگان آنها هم بصورت موضوعی و طرح و هم به صورت عام و فراگیر رصد و پایش میکنیم.
او با اشاره به اینکه در چند روز گذشته علیرغم فعال سازی رمز پویا کلاهبرداری و برداشتهای غیر مجاز افزایش پیدا کرده گفت:در چند روز اخیر گزارشاتی مبنی بر سواستفاده از صفحات شخصی افراد در اینستاگرام دریافت کرده ایم که شهروندان باید مراقب اطلاعات شخصی خود باشند و همچنین افرادی که از سایتهای تبلیغاتی استفاده میکنند به هیچ عنوان به پیامهایی که برایشان لینک پرداخت ارسال میکنند توجه نکنند و در صورت مشاهده آن را به پلیس گزارش دهند.
سرهنگ مرتضوی رئیس پلیس فتای استان اصفهان در پایان با بیان اینکه دسترسی مردم به پلیس افزایش یافته است افزود: در استان اصفهان به عنوان تنها استان کشور واحد فوریتهای سایبری را راه اندازی کرده ایم که به صورت مستقیم از طریق خط تلفن، ایمیل و از طریق سایت www.cyberpolice.ir درگاه ارتباطی در اختیار مردم قرار دادیم و شهروندان میتوانند در صورت مشاهده موارد مجرمانه انها را به پلیس اعلام کنند.
انتهای پیام/ی