رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: ۱۵۲ رشته قنات با تخصیص اعتبار ۹۸ هزار و ۹۰۰ میلیون ریال از سال گذشته تاکنون در این استان مرمت و بازسازی شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، محمد علی نیکبخت رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان  با اشاره به اهمیت آب قنات در بخش کشاورزی اظهارداشت: سیستان و بلوچستان جزو استان‌های قنات خیز کشور محسوب می‌شود به گونه‌ای که رتبه ۶ کشور در تعداد و رتبه چهارم در وابستگی به آب قنات را دارد.

او  افزود: هم‌اینک هزار و ۹۲۵ رشته قنات با ۲ هزار و ۳۲۷ کیلومتر طول در سیستان و بلوچستان وجود دارد که بیشترین آن‌ها در شهرستان‌های خاش، نیکشهر، سراوان و ایرانشهر قرار دارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه با صرفه‌ترین، منطقی‌ترین و مطمئن‌ترین شیوه استحصال آب، قنات است و همین موضوع ضرورت تامین اعتبار برای طرح‌های مرمت و بازسازی قنات را دوچندان می‌کند، گفت: عملیات مرمت و بهسازی قنوات انجام شده در خاش شامل کول گذاری، ریزش برداری، سنگ بند سیمان، طوقه چینی، بغل بری، تغییر مسیر و پوشش بتنی مظهر قنات بوده است.

او از ساخت ۴۷ کیلومتر راه دسترسی به مزارع سیستان و بلوچستان در مدت ذکر شده خبر داد و افزود: این مسیر‌ها با تخصیص ۲۷ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال ساخته و در اختیار کشاورزان منطقه قرار داده شده است.

نیکبخت ساخت و مرمت بندسار‌ها و طرح‌های کوچک تامین آب در گستره ۷۱۷ هزار متر معکب، حفر و تجهیز ۹۰ حلقه چاهک کشاورزی، ساخت ۹ باب استخر ذخیره آب و ساخت کانال‌های آبیاری عمومی در سطح ۶۶ کیلومتر را از مهمترین اقدامات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در حوزه آب و خاک از سال گذشته تاکنون عنوان کرد.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.