به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با شروع فصل تابستان و گرم شدن هوا نیاز به نوشیدنیها و خوردنیهای خنک بیش از هر وقت دیگری احساس میشود، به خصوص آنهایی که علاوه بر خنکی فوایدی هم برای بدن داشته باشند. از این نوشیدنیها میتوان انواع شربتهای خانگی مثل تخم شربتی، شربت با انواع عرقیجات و شربت خاکشیر را نام برد که هم خوش طعم هستند و هم فواید زیادی دارند.
شربت خاکشیر یکی از معروفترین شربتهای خانگی ایران است که به راحتی و با مواد مختلف قابل تهیه است و حتی میتوانیم از آن به همراه وعدههای غذایی روزانهی خود به جای انواع نوشیدنیهای مضر استفاده کنیم.
شربت خاکشیر را هم میتوان به صورت ترکیبی یعنی با انواع عرقیجات، لیموترش، زعفران و ... تهیه کرد و هم تنها با آب و شکر، که این مسأله به طبع و مزاج شما بستگی دارد.
در ادامه میخواهیم ببینیم شربت خاکشیر چگونه درست میشود.
مواد لازم
آب ۳ پیمانه
شکر ۱۰۰ گرم
گلاب ۱ پیمانه
آب لیموترش
هل ساییده شده
خاکشیر شسته شده به مقدار لازم
مرحله اول: شستن خاکشیر
نحوه شستن خاکشیر در تهیهی شربت اهمیت زیادی دارد. در حقیقت سختترین بخش تهیه شربت خاکشیر شستن آن است، به دلیل آنکه ریگ زیادی داخل آن وجود دارد و ریگ شور کردن آن کمی زمان و حوصله میخواهد. پیشنهاد میکنیم مقدار مصرفی چند روز خود را در یک مرتبه بشویید تا هر روز نیازی به شستن آنها و صرف زمان زیاد نداشته باشید.
ابتدا خاکشیر را در ظرف بزرگی بریزید. مقداری آب در ظرف بریزید تا کمی بالاتر از سطح خاکشیر را بپوشاند. اگر خس و خاشکی روی سطح آب آمد با صافی آن را بگیرید.
اجازه دهید خاکشیر یکی دو ساعتی در همان ظرف خیس بخورد. پس از این مدت، خاکشیر را به آرامی به ظرف دیگری منتقل کنید. دقت کنید کف ظرف ممکن است شن و سنگ ریزه جمع شده باشد، پس مواد کف ظرف را به خوبی بررسی کنید و اگر سنگی بود آن را دور بریزید.
این کار را دو یا سه مرتبه انجام دهید تا خیال تان از تمیز بودن خاکشیر راحت شود.
مرحله دوم
شکر و هل را با آب مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر به خوبی در آب حل شود.
مرحله سوم
گلاب و آب لیمو را به مخلوط آب و شکر اضافه کنید و اجازه دهید سرد شود (در صورت تمایل مایه را از صافی رد کنید تا دانههای هل جدا شود).
مرحله چهارم
مایهی شربت را در ظرف مورد نظر بریزید و خاکشیر را اضافه کنید. در صورت تمایل چند تکه یخ در ظرف بیاندازید.
یک روش دیگر هم برای تهیه شربت خاکشیر وجود دارد، به این صورت که شکر را با آب و گلاب سرد مخلوط میکنید و در انتها مقداری خاکشیر شسته شده به شربت اضافه میکنید.
چند نکته درباره تهیه شربت خاکشیر
در تهیه شربت خاکشیر میتوانید از عرقیجاتی مثل بیدمشک، بهارنارنج یا کاسنی استفاده کنید. علاوه بر این، میتوانید شربت خاکشیر و تخم شربتی را به صورت ترکیبی آماده کنید.
برای تهیه شربت خاکشیر زعفرانی کافی است یک قاشق چایخوری زعفران دم شده به شربت اضافه کنید.
برای راحتی کار میتوانید خاکشیر را بعد از شستن، در قالب بریزید و در فریزر قرار دهید و هر بار برای تهیهی این نوشیدنی تابستانی از یخ خاکشیر استفاده کنید.
اگر چند ساعت قبل از سرو، شربت را آماده در یخچال قرار دهید، عطر و طعم شربت بهتر خواهد شد.
مقدار شکر را میتوانید به دلخواه خود کم و زیاد کنید.
میتوانید عسل را جایگزین شکر کنید.
خواص خاکشیر
خاکشیر از نظر طب سنتی گرم وتر بوده و التیام دهندهی زخم و جراحات است.
جوشانده خاکشیر برای رفع اسهالهای ساده و رفع ترشحات زنان مفید است.
خاکشیر ادرار آور و تب بُر است.
خاکشیر برای دفع کرم مفید است و التهاب کلیه را برطرف میکند.
خاکشیر صدا را باز میکند.
خاکشیر برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی مناسب است.
خاکشیر ملین است و برای رفع یبوست مناسب است.
خاکشیر خنک کننده است و برای رفع گرمازدگی با آب سرد مصرف میشود.
بذر خاکشیر بر میزان قدرت و میل جنسی میافزاید و اشتها را باز میکند.
خاکشیر دل مالش و دل ضعفه را از بین میبرد.
خاکشیر برای رفع اسهال ساده کودکان شیرخوار موثر است.
خاکشیر اگر با شیر تازه خورده شود بدن را نیرومند و فربه میکند.
خاکشیر سنگ کلیه را دفع میکند.
خاکشیر برای برطرف کردن جوشهای صورت که به دلیل مصرف چربی و شیرینی ایجاد میشود مفید است.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/