در گزارش زیر طرز تهیه پیراشکی‌سیب‌زمینی و گشنیز را آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مایه خمیر، آب ولرم و شکر را در کاسه کوچکی بریزید، رویش را بپوشانید و ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود.

آن‌گاه آرد، نمک و مایه خمیر عمل آمده را در ظرف مناسبی بریزید و آب گرم را کم کم اضافه و مخلوط کنید.

مواد لازم:

پودر مایه خمیر...... ۲ قاشق چایخوری

آب ولرم ....۶۰ میلی لیتر (یک چهارم پیمانه)

شکر.... ۱ قاشق چایخوری

آرد .....۲۵۰ گرم

نمک ...۱ قاشق چایخوری

آب گرم ......۶۰ میلی لیتر (یک چهارم پیمانه)

تخم مرغ همزده برای روی خمیر..... ۱ عدد

مواد لازم میانی

روغن زیتون..... به میزان لازم

پیاز ریز خرد کرده..... ۱ عدد متوسط

فلفل دلمه‌ای خرد کرده .....۱ عدد کوچک

سیب زمینی پخته و خرد کرده..... ۳ عدد متوسط

نمک و فلفل...... به میزان لازم

زیرة آسیاب کرده...... ۱ قاشق چایخوری

گشنیز خرد کرده..... ۳۰ گرم


روش‌تهیه:

مایه خمیر، آب ولرم و شکر را در کاسه کوچکی بریزید، رویش را بپوشانید و ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. آن‌گاه آرد، نمک و مایه خمیر عمل آمده را در ظرف مناسبی بریزید و آب گرم را کم کم اضافه و مخلوط کنید تا خمیر نرم و مناسبی به‌دست آید. سپس خمیر را در کاسه چربکرده بگذارید، رویش را بپوشانید و حدود ۱ ساعت در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود. حالا هوای درون خمیر را با فشار دستتان بگیرید، قدری آن را ورز دهید و خمیر را به ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید. اکنون هر قسمت را به شکل توپ درآورید و با وردنه به شکل دایره‌های نازک باز کنید. اینک روی هر دایره، قدری از مواد میانی بگذارید و خمیر را به شکل سیگارت بپیچید. حالا دو سر سیگارت را به هم بچسبانید تا به شکل حلقه درآید. آن‌گاه حلقه‌های خمیر را در سینی چربکرده شیرینی پزی بچینید و رویشان تخم مرغ بمالید. سپس سینی را در فر گرم کرده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد، قرار دهید و پیراشکی را به مدت تقریبی ۲۰ دقیقه، بپزید. در صورت دلخواه می‌توانید پیراشکی را با سس پستو میل کنید.

روش تهیه مواد میانی:

روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید. پیاز را بیفزائید و تفت دهید. حالا فلفل دلمه‌ای را اضافه و تفت دهید. سپس سیب زمینی، نمک، ادویه و زیره را اضافه و مخلوط کنید. تابه را از روی حرارت بردارید و گشنیز را اضافه و مخلوط کنید. صبر کنید تا مواد میانی خنک شود.

یادآوری

برای تهیه سس پستو؛ یک و یک دوم پیمانه گشنیز، یک پیمانه پیازچه خرد کرده، آب یک عدد لیمو و ۳۰ گرم پنیر چدار رنده کرده و قدری نمک را در دستگاه غذاساز بریزید و پوره کنید تا سس یکدستی حاصل شود.

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.