یک متخصص تغذیه،همه مواد غذایی به غیر از سبزی جات را دارای کالری دانست و تصریح کرد: افراد معمولا علاقه بیشتری به مصرف میوه های فصل تابستان دارند، اما همه میوه ها چاق کننده هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر مرجان مهدوی روشن  چاقی و اضافه وزن را زمینه بسیاری از بیماری ها دانست و اظهار کرد: افرادی که چاق هستند شانس ابتلا به یک سری از بیماری های مزمن مانند قلبی و عروقی، کبد چرب و فشار خون در آنان بیشتر است؛ حتی امکان ابتلا به بدخیمی ها مانند سرطان وجود دارد.

وی با بیان اینکه سیستم ایمنی افراد چاق نسبت به افراد دارای وزن نرمال پایین تر و ضعیف تر است، افزود: سیستم ایمنی ضعیف استعداد افراد را برای ابتلا به بیماری های عفونی افزایش می دهد.

این متخصص تغذیه، چاقی و اضافه وزن را یک بیماری مستقل دانست که نیازمند کنترل و درمان است و تصریح کرد: یکی از مهمترین علل چاقی بر هم خوردن تعادل انرژی در بدن است و تعادل انرژی تحت تاثیر دو عامل اصلی، یعنی میزان کالری ورودی به بدن و میزان کالری مصرفی بدن قرار دارد و اگر این تعادل بر هم بخورد، چاقی و اضافه وزن اتفاق می افتد.

مهدوی روشن، کالری دریافتی را وابسته به رژیم غذایی انسان دانست و عنوان کرد: نوع غذایی که ما مصرف می کنیم، میزان انرژی ما را مشخص می کند، اما از طرف دیگر، تحرک یکی از مهمترین عوامل مصرف این انرژی است. در واقع هرچقدر تحرک فرد بیشتر باشد، بدن انرژی بیشتری می سوزاند و شانس چاقی و اضافه وزن کاهش پیدا می کند.

وی کاهش وزن با رژیم غذایی منهای ورزش یا کاهش وزن با ورزش منهای رژیم غذایی را نادرست و بن بست دانست و خاطرنشان کرد: افراد در کنار رژیم غذایی حتما باید تحرک داشته باشند لذا برای کاهش وزن فعالیت بدنی نیم ساعته در روز مناسب است.

این متخصص تغذیه، نوع تحرک و چگونگی ورزش را وابسته به شرایط فیزیکی افراد دانست و بیان کرد: ورزش های ساده که موجب بالا رفتن ضربان قلب و به نفس نفس افتادن شود، در سلامت و کنترل وزن بسیار موثر است لذا پیاده روی تند و دراز و نشست و طناب زنی توصیه می شود؛ البته منظور از ورزش کردن رفتن به باشگاه نیست و در منزل نیز می تواند تحرک داشت و ضربان قلب را بالا برد.

وی ورزش های هوازی و ایروبیک را بهترین ورزش ها برای کاهش وزن دانست و ادامه داد: از دیگر عواملی که باعث چاقی و اضافه وزن می شود، حذف وعده های غذایی است. در واقع صبحانه، ناهار و شام و حتی میان وعده باید مصرف شود و افراد با حذف یک یا چند وعده غذایی به سمت چاقی می روند.

مهدوی روشن، با تاکید بر لزوم صرف منظم وعده های غذایی، عنوان کرد: هرچقدر منظم تر بخوریم متابولیسم بدن نظم بیشتری پیدا می کند و کاهش وزن راحت تر اتفاق می افتد.

این متخصص تغذیه، همه مواد غذایی به غیر از سبزی جات را دارای کالری دانست و تصریح کرد: افراد معمولا علاقه بیشتری به مصرف میوه های فصل تابستان دارند، اما همه میوه ها چاق کننده هستند، زیرا کربوهیدرات و کالری دارند و نباید افراط کرد؛ البته تعادل در مصرف تمام گروه های غذایی مهم و لازم است، اما مصرف غذاهایی که چربی بیش از حد دارند و یا حاوی کربوهیدرات های ساده مانند شیرینی جات و مربا و عسل و... هستند، باید محدود شود.

وی رژیم غذایی اصولی را یک رژیمی دانست که موجب کاهش چربی بدن شود؛ نه آب بدن و متذکر شد: هدف از کاهش وزن کم شدن آب بدن نیست و نباید با کاهش آب وزن کم کنیم. در واقع در کاهش وزن نباید آب و عضلات تحلیل رود.

مهدی روشن، مصرف روزانه هشت لیوان مایعات را توصیه کرد و گفت: چهار لیوان از این هشت لیوان حتما باید آب باشد و سایر مایعات از چای و میوه و شیر و آبمیوه و... تامین شود.

وی همچنین اضافه کرد: باید بین غذا خوردن و ورزش کردن فاصله باشد، زیرا ورزش کردن بلافاصله بعد از غذا خوردن موجب سوءهاضمه می شود و غذاخوردن بعد از ورزش کردن چاقی و اضافه وزن به همراه دارد.

منبع: ایسنا 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.