به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از پایان جنگ جهانی دوم و در سال ۱۹۴۷، چهار کشور پیروز در جنگ کشور شکستخورده آلمان را به چهار قسمت مجزا تقسیم کردند. اگرچه برلین در قسمت تحت نفوذ شوروی قرار داشت، اما این شهر به دلیل اهمیت و ویژگیهای خاصاش به چند قسمت تقسیم شد. با حاکمیت کمونیستها در آلمان شرقی شرایط اقتصادی و اجتماعی مردم این قسمت از کشور آلمان به گونهای رقم خورد که مردم ناراضی به خصوص در برلین شرقی ترجیح دادند از طریق راههای موجود به برلین غربی مهاجرت کنند. اکثر این مهاجران کارگران متخصص، کارشناسان، استادان دانشگاه و روشنفکران بودند دولت آلمان شرقی از مهاجرت آنها رضایتی نداشت و احساس میکرد که با تداوم این روند نیروی انسانی ارزشمند خود را از دست خواهد داد پس تصمیم گرفت تمام راههای ارتباطی بین برلین شرقی و برلین غربی را مسدود کند. دولت آلمان شرقی در راستای اجرایی کردن این تصمیم دیوار برلین را به عنوان دیوار حافظ ضد فاشیست به طول ۱۵۵ کیلومتر و به ارتفاع ۳/۶ متر ساخت.
دیوار برلین اصلیترین نماد جنگ سرد بود. این دیوار به مدت ۲۸ سال برلین را به ۲ بخش شرقی و غربی تقسیم کرد، سرانجام در سال ۱۹۸۹ فروریخت، اما ردپایش هنوز در برلین دیده میشود و یادش چنان با تاریخچه این شهر درآمیخته است که موزهای از موزههای شهر برلین به آن اختصاص یافته و گردشگران زیادی را جذب خود میکند.
موزه یادبود دیوار برلین در اصل یک کیلومتر از آن دیوار تاریخساز است که پس از فروریختن دیوار به خاطر فراموش نشدن دوران ساختن دیوار و مشقتهای مردم در آن دوران، باقی ماند.
دیوار یادبود از ۳ بخش تشکیل شده است. اولین بخش این دیوار، یک جشنواره فضای باز است که تصاویر و موارد صوتی حول تاریخ دیوار، زمان ساخت و سپس تخریب آن را به بازدیدکنندگان ارائه میدهد.
بخش دوم دیوار یادبود با استناد به اسناد و حقایق مختلف اطلاعات بیشتری را درباره نحوه ساخت و ساز دیوار برلین به بازدیدکنندگان میدهد.
بازدیدکنندگان موزه یادبود دیوار برلین میتوانند در سومین بخش این موزه با حضور در کلیسای صلح و آشتی به طور معنوی به قربانیان دیوار برلین، احترام بگذارند.
انتهای پیام/