در شرایطی که با پایان دوران قرنطینه، تمام مشاغل بازگشایی شده‌اند و با بازگشت زندگی مردم به شرایط عادی مبارزه با کرونا ادامه دارد، بخش قابل توجهی از جامعه فوتبال هنوز خودشان را تافته جدابافته می‌دانند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در شرایطی که اکثر کشور‌های دنیا فوتبال‌شان را با شرایط سخت شیوع ویروس کرونا وفق داده و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مسابقات را شروع کرده‌اند، در ایران اکثر باشگاه‌ها ساز خودشان را می‌زنند. در شرایطی که با پایان دوران قرنطینه، تمام مشاغل بازگشایی شده‌اند و با بازگشت زندگی مردم به شرایط عادی مبارزه با کرونا ادامه دارد، بخش قابل توجهی از جامعه فوتبال هنوز خودشان را تافته جدابافته می‌دانند. طبق برنامه، لیگ برتر باید از ١٠ روز دیگر شروع شود،، اما دیروز دوباره شاهد انصراف چند باشگاه لیگ برتری از مسابقات و امضای یک طومار در این‌باره بودیم که تا پایان شب بزرگ و بزرگ‌تر شد.

نامه رسمی ٧ باشگاه برای تعطیلی لیگ

دیروز باشگاه‌های تراکتور، شهرخودرو، نفت مسجد سلیمان، ماشین‌سازی، پارس‌جنوبی جم، پیکان و نساجی در نامه رسمی به حیدر بهاروند، سرپرست فدراسیون و رئیس سازمان لیگ به صراحت اعلام کردند که از حضور در ادامه مسابقات معذور هستند. این درحالی است که سازمان لیگ برنامه برگزاری مسابقات را هم اعلام کرده و همه چیز برای بازگشت فوتبال به جامعه فراهم است.

همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد این نامه سروصدای زیادی در جامعه به راه انداخت و دوباره باعث بالاگرفتن جنگ هواداری در شبکه‌های اجتماعی و مصاحبه‌های عوامل تیم‌ها علیه یکدیگر در رسانه‌ها شد. در متن نامه این باشگاه‌ها به حیدر بهاروند آمده است: «متاسفانه بدون توجه به اعلام شرایط فورس‌ماژور از سوی فیفا و همچنین مصاحبه دوازدهم خرداد وزیر محترم بهداشت (نمکی: غفلت کنیم دقیقه ٩٠ از کرونا گل خواهیم خورد) مسئولان سازمان لیگ به دلایل نامعلومی اصرار به ادامه مسابقات لیگ برتر فوتبال دارند.

در چنین شرایطی صرف‌نظر از رعایت کردن یا نکردن هرگونه پروتکل بهداشتی طبق نظر وزیر محترم و ستاد مقابله با کرونا ادامه لیگ مردود و ممنوع است. از سوی دیگر مقایسه لیگ کشورمان با سایر کشور‌ها به دلایل مختلف قیاس مع‌الفارق است. سازمان لیگ مسئولیتی اعم از مادی و معنوی قبول نمی‌کند، حتی نظارت را هم کنار گذاشته است و تنها با جملات تهدیدآمیز قصد ایجاد ترس و ارعاب برای ادامه مسابقات را دارد.

کمترین حق ما امضاکنندگان این نامه در شرایط حاضر آن است که تمامی عواقب ناشی از شروع لیگ توسط ریاست محترم فدراسیون پذیرفته شود. با عنایت به مطالب فوق و مادامی که این مسئولیت صراحتا توسط عالی‌ترین مقام رسمی فوتبال کشور پذیرفته نشود، ما بازیکنان، مربیان و دست‌اندرکاران لیگ‌های ایران به منظور صیانت از خانواده و به‌ویژه فرزندان‌مان و حفظ حیات ورزشی خود به‌عنوان تنها وسیله امرار معاش، از شرکت در ادامه بازی‌های لیگ معذوریم.»

اتفاق عجیب درباره نامه منتشر شده

اتفاق بسیار مهم درباره نامه انصرافی باشگاه‌ها این است که مشاهده‌شدن امضای بعضی از آن‌ها در پای این طومار واقعا شگفت‌انگیز و غیرقابل باور است. از آنجا که مسئولان فوتبال ایران به صراحت اعلام کرده‌اند در صورتی که لیگ تعطیل شود، تیم قهرمان، تیم‌های سقوط‌کننده و سهمیه‌های آسیایی را براساس آخرین وضع جدول تعیین خواهند کرد، پیکان قعرنشین لیگ به صورت رسمی به لیگ یک سقوط خواهد کرد. پس معلوم نیست با چه هدفی عوامل این باشگاه پای طومار انصراف از لیگ را امضا کرده‌اند.

همین اتفاق باعث شد که عبدالله ویسی در مصاحبه‌ای مجبور به ارایه این توضیحات شود: «ما از شرکت در لیگ انصراف‌نداده‌ایم و این حرف‌ها دروغ است. ما فقط نامه‌ای را امضاکردیم و در آن خواستیم فدراسیون فوتبال تضمین کند که مسائل بهداشتی در تمرینات رعایت می‌شود. من ویسی چه کاره هستم که بگویم لیگ برگزار بشود یا نه. من و باشگاه پیکان تابع تصمیم سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال هستیم و وظیفه‌مان است از تصمیم آن‌ها تمکین کنیم.»

سیاست فدراسیون؛ لیگ قطعا برگزار می‌شود
مدیران فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و طبق هماهنگی با نهاد‌های ذی‌ربط و ستاد ملی مبارزه با کرونا با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی در نظر دارند بازی‌ها را بدون حضور تماشاگر برگزار کنند. منابع موثق خبری هم در فدراسیون و سازمان لیگ  اعلام کردند مدیران فوتبال طبق قوانین با هر باشگاهی که قید حضور در مسابقات را بزند، برخورد خواهند کرد و در این‌باره هیچ مصلحت‌اندیشی نخواهند داشت.

با توجه به تبعات حقوقی و مالی که کناره‌گیری هر تیم به برگزاری لیگ و اعتبار فوتبال ایران می‌زند، پرونده حقوقی علیه باشگاه‌های متخلف در ارکان قضائی تشکیل و محرومیت و جریمه سنگینی هم در نظر گرفته خواهد شد. درباره تضمین کتبی هم که باشگاه‌ها خواهان ارایه آن از سوی بالاترین مقام اجرایی فوتبال کشور هستند، باید گفت که امکان ندارد چنین تضمینی از سوی فدراسیون و سازمان لیگ و هیچ مسئولی به صورت مکتوب داده شود.

نکته قابل توجه بعدی درباره برگزاری لیگ این است که مدیران فوتبال ایران دستور گرفته‌اند که مسابقات فوتبال را برگزارکنند و به‌هرحال اگر در شرایطی که تمامی مشاغل بازگشایی شده‌اند، مسابقات فوتبال تعطیل شود، آن وقت ممکن این اتفاق تبعات بدی در سطح جامعه داشته باشد. سهیل مهدی، سرپرست کمیته مسابقات سازمان لیگ هم روز گذشته به نامه انصراف باشگاه‌ها واکنش نشان داد و گفت: «لیگ برتر طبق برنامه اعلام‌شده قبلی و براساس تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا برگزار خواهد شد و هیچ‌گونه تغییری در شروع مسابقات انجام نخواهد شد.»

خط و نشان کمیته انضباطی

فضای منفی به وجود آمده در نهایت شرایطی را فراهم کرد که مدیران فدراسیون تصمیم بگیرند از حالت انفعال در برابر باشگاه‌های معترض خارج شوند. به این ترتیب ابوالفضل حسن‌زاده محمدی، رئیس کمیته انضباطی فدراسیون برای تمام باشگاه‌ها با این جملات که در سایت فدراسیون منتشر شد خط و نشان کشید و عنوان کرد: هرگونه مصاحبه تحریک آمیز و طرح مطالب کذب و خلاف واقع درباره انجام مسابقات یا تحریک بر عدم شرکت، مطابق مقررات انضباطی مصوب سال ١٣٩٧، تخلف انضباطی محسوب می‌شود و محرومیت شخص خاطی را در پی خواهد داشت. امیدواریم از این پس باشگاه‌ها نظارت بیشتری روی مصاحبه‌ها و بیانیه‌های منتشر شده درباره لیگ برتر داشته باشند.

نبی: تعطیلی مسابقات راهکار درست نیست

مهدی محمدنبی، دبیرکل فدراسیون فوتبال در گفتگو با روزنامه شهروند به چند نکته بسیار مهم درباره نامه انصرافی چند باشگاه از لیگ برتر اشاره و عنوان کرد: «فیفا تصمیم‌گیری درباره ادامه برگزاری مسابقات را به وزارت بهداشت و دولت هر کشور واگذارکرده‌است و فدراسیون فوتبال هر کشور با هماهنگی این نهاد‌ها درباره ادامه برگزاری مسابقات تصمیم خواهد گرفت. شرایط شیوع ویروس در اکثر نقاط جهان به یک شکل و آمار‌ها نگران‌کننده است. ما قطعا به سلامتی تمام افراد اهمیت می‌دهیم و به همین ترتیب با هماهنگی ستاد مبارزه با کرونا کار‌ها را انجام داده‌ایم و به سمت برگزاری مسابقات می‌رویم، همچنین باید بگویم که تعطیلی مسابقات به هیچ عنوان راه‌حل درستی نیست.»

دبیرکل فدراسیون با اشاره به تبعات بین‌المللی که تعطیلی لیگ برای فوتبال کشور به همراه دارد، تأکید کرد: «فیفا و AFC مسابقات مقدماتی جام جهانی، لیگ قهرمانان آسیا و ... را تعطیل نکرده‌اند و تصمیم قطعی آن‌ها برگزاری بازی هاست که زمان‌بندی آن هم اعلام شده است. آن‌ها همواره برای تعطیل‌نشدن فوتبال با کشور‌ها درحال مذاکره هستند و به دنبال راه‌حل‌های مختلف می‌گردند. در چنین شرایطی اگر مسابقات باشگاهی در ایران تعطیل شود، آن وقت ما این پیام را به کل دنیا می‌دهیم که شرایط ایران از نظر شیوع ویروس قرمز است و کشور ما امن نیست. به این ترتیب نه‌تنها میزبانی مسابقات تیم‌ملی در مقدماتی جام‌جهانی و باشگاهی در لیگ قهرمانان آسیا را از ما می‌گیرند، بلکه کشور ما را ناقل قلمداد می‌کنند و حتی اجاره برگزاری مسابقات با تیم‌های ایرانی در کشور ثالث را هم نمی‌دهند. پس از تمام رسانه‌ها، باشگاه‌ها و دست‌اندرکاران فوتبال تقاضا می‌کنم که ابعاد بین‌المللی این مسأله را هم در نظر بگیرند، آن هم در وضعیتی که برخی کشور‌ها به دنبال بهانه برای پرونده‌سازی علیه فوتبال ما هستند. پس به هیچ عنوان تعطیلی لیگ راه‌حل منطقی نبوده و شدنی هم نیست.»

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۶ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
مگه این فوتبالیست ها تافته جدا بافته هستند مگه خونشان از بقیه مردم رنگین تر است که نمی خواهند بازی کنند پس کارگران شهرداری چه بگویند کارگران بیمارستانی چه بگویندپرستاران وبقیه مردم
آخرین اخبار