به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی کباب است و کمتر پیش میآید کسی آن را دوست نداشته باشد. اما این خوراک محبوب و معروف که تماما گوشت خالص است در کنار خواصی که دارد معایبی هم دارد و نباید در خوردن آن زیاده روی کرد.
برای تهیه کباب برگ از گوشتهای متفاوتی استفاده میشود از جمله گوشت بره، گوشت شتر و گوشت شترمرغ که هر کدام خاصیتهای بی نظیری دارند.
گوشتهای قرمز و سفید یکی از مواد غذایی مفید برای بدن هستند و ریزمغذیهایی مانند آهن، فسفر، منیزیم و روی را به بدن میرسانند.
رنگ گوشت قرمز به دلیل میوگلوبین موجود در آن است و هر چه رنگدانههای میوگلوبین گوشت بیشتر باشد رنگ گوشت نیز قرمزتر است و در صورت نبود این ماده گوشت سفیدتر به نظر میرسد.
کباب کردن گوشت قرمز مواد مغذی آن را حفظ میکند.
گوشت قرمز مانند گوشت شتر، گوساله و گوسفند، پروتئین٬ میوگلوبین و کلسترول بیشتری نیز دارند.
سرخ کردن، کبابی کردن، آب پز کردن و داخل فر قرار دادن روشهای متفاوتی برای پخت و مصرف گوشت قرمز است که بهترین نوع آن کباب کردن آن است که بیشتر مواد مغذی آن حفظ میشود.
ایمنی بالای غذایی و هضم راحتتر کباب برگ
مواد مغذی در کبابهای ایرانی از جمله کوبیده، برگ، جوجه کباب در درجات مختلف حفظ میشود اگر گوشت قرمز به شکل کباب برگ تهیه شود راحتتر و بهتر مصرف میشود، هضم آن راحتتر است، کیفیت آن بهتر حفظ میشود و ایمنی غذایی بالاتری نیز دارد.
ایمنی بالاتر کباب برگ نسبت به کباب کوبیده
در مقایسه گوشت قرمز در کباب کوبیده با برگ باید گفت که در کباب برگ بافت گوشت و مواد داخل آن بهتر باقی میماند، اما در روند تهیه کباب کوبیده به دلیل اضافه کردن مواد دیگر و دخالت دست در تولید آن ایمنی کمتری دارد.
اگر کباب کوبیده در رستورانها به روش درست تهیه نشود منبع آلودگیهای مختلفی است که به غذا هم منتقل میشود.
در ضمن باید گفت که کباب برگ باید به خوبی پخته شود از آنجا که همیشه احتمال دارد انواع میکروارگانیسم ها، انگلها و عوامل بیماری زا از جمله میکروب سالمونلا در گوشت وجود داشته باشد، حتما باید مغزپخت شود تا تمام عوامل بیماری زای آن از بین برود، در غیر این صورت به فرد منتقل شده و سبب بیماری میشود. البته برای از بین بردن انگل یا میکروارگانیسمهای موجود در گوشت نباید آن را در حرارت بالا و آتش تند پخت، زیرا اصولا هر نوع پختوپزی در درجه حرارت بالا، موادی سرطان زا با عنوان «آمینهای هتروسیکلیک» را تولید میکند؛ بنابراین آن را روی حرارت پایین با آتش کم بپزید، اگر آن را زیاد روی شعلهی گاز قرار بدهید و بپزید کباب خشک میشود در حدی که گوشت کباب مغز پخت شود کفایت میکند. تا کباب شما آبدار باشد.
از گوشت ران شتر میتوان به برای تهیه کباب استفاده کنید، همانطور که در بالا به آن اشاره شد با کباب کردن گوشت مواد مغذی آن در آنها از بین نمیرود؛ بنابراین کباب برگ با گوشت شتر دارای خواص همان گوشت شتر میباشد.
خواص کباب برگ با گوشت بره:
گوشت بره منبع بسیار خوبی از پروتئین است.
گوشت بره مقدار زیادی آهن دارد و سطح هموگلوبین خون شما را بالا نگه میدارد. به ساخت گلبولهای قرمز خون کمک میکند. آهن موجود در بره بسیار راحت جذب بدن میشود.
مقدار زیاد روی موجود در گوشت به تقویت سیستم امینی جنین شما در دوران بارداری کمک میکند.
گوشت بره منبعی غنی از ویتامین B۱۲ است که به سلامت سیستم عصبی کمک میکند و به تشکیل گلبولهای قرمز خون یاری میرساند و از کم خونی جلوگیری میکند.
ویتامینهای موجود در کباب برگ
کباب برگ سرشار از انواع ویتامینهای C، D، گروه ویتامینهای B مانند B ۱، B ۲، B ۶، B ۱۲، پروتئین، کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم، سدیم، پتاسیم، سلنیوم و اسید چرب امگا ۳ است.
کباب برگ به دلیل داشتن پروتئین بالا برای ورزشکاران بسیار مفید است و نقش موثری در عضله سازی دارد؛ مصرف کباب برگ سبب کاهش خستگی ناشی از کارهای روزانه میشود.
کلسیم و فسفر موجود در این کباب نقش موثری در حفظ سلامتی و تقویت استخوانها دارند و از مبتلا شدن به پوکی استخوان جلوگیری میکنند.
ویتامین B ۱ موجود در کباب برگ موجب تقویت پوست میشود و از پوسته پوسته شدن و خشکی پوست جلوگیری میکند.
سلنیوم موجود در این کباب علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن سبب سلامتی پوست و سایر اندامها هم میشود.
ویتامین B ۲ موجود در کباب برگ نقش موثری در حفظ سلامتی و تقویت اعصاب دارد و برای سیستم بینایی و ایمنی بدن نیز مفید است؛ کباب برگ به دلیل داشتن ویتامین B ۱۲ به سیستم عصبی بدن و تشکیل گلبولهای قرمز کمک زیادی میکند و در خون سازی بدن نقش به سزایی دارد.
کباب برگ برای افرادی که دچار کاهش وزن هستند بسیار مفید است؛ مصرف متعادل این کباب به علت داشتن آهن زیاد برای زنان باردار به خصوص در سه ماهه اول بارداری بسیار مفید است؛ کباب برگ به علت داشتن امگا ۳ و ویتامین B ۱۲ نقش موثری در رفع استرس و افسردگی دارد و آرامش ذهنی را به خصوص در کودکان اوتیسم بوجود میآورد.
کباب برگ تأثیر چشمگیری در رفع ضعف بنیه بدن و کم خونی دارد.
گوشتهای دودی و گریل شده ممکن است مشکلاتی را برای رشد جنین بوجود بیاورند. طبق تحقیقی که انجام شده است، مصرف گوشت کبابی، که معمولا به معنای گوشتی است که روی ذغال کباب شده، ممکن است مشکلاتی را برای رشد جنین ایجاد کند.
محققان یک مدرسه پزشکی در لهستان ۴۳۲ مادر باردار را در طول دوره بارداری تحت نظر گرفتند و با آنها درباره رژیم غذایی، سابقه پزشکی و تولید مثل و مخصوصا میزان مصرف گوشتهای کبابی، بریانی یا دودی در هر دوره سه ماهه صحبت کردند.
آنها دریافتند، مادرانی که در سه ماهه سوم بارداری گوشت کباب شده مصرف کرده اند، نوزادانی بدنیا آورده اند که به صورت تقریبی حدود ۱۷۰ گرم از وزن مناسب که ۳/۵ کیلوگرم است سبکتر هستند. علاوه بر این نوزادان مصرف کنندگان گوشت کباب شده حدود ۸ میلیمتر کوتاهتر هستند و سر کوچکتری دارند.
برای درمان درد معده و زخم معده از کباب برگ استفاده کنید.
اگر مبتلا به کم خونی هستید و رنگ چهره تان زرد است حتما تا چند روز پی در پی از کباب برگ استفاده کنید تا این مشکلتان برطرف شود.
کباب را با چه چیزهایی بخوریم؟
از قدیم رایج بود برای خوردن کباب از سماق، گوجه و سبزی خوردن استفاده میکردند. علاوه بر اینها مصرف لیموترش تازه هم در کنار گوشت خیلی مفید است. این کار برای جذب بیشتر آهن از مواد گوشتی است. اگر انواع کباب را با آب نارنج، سالاد، سبزیجات تازه، گوجه فرنگی کبابی، پیاز، فلفل سیاه یا سماق مصرف کنید، به خاطر ویتامین C این مواد، جذب آهن گوشت بیشتر میشود.
چرا با کباب سماق میخوریم؟
سماق کاهش دهنده اسید اوریک خون است و مصرف سماق با کباب موجب کاهش کلسترول و جذب چربی موجود در آن میشود. استفاده از آن موجب تقویت دستگاه گوارش میشود. استفاده از سماق موجب تقویت کبد میشود و از سوء هاضمه، تورم معده و التهاب در دستگاه گوارش جلوگیری میکند. سماق دارای خاصیت سم زدایی و ضدالتهاب برای کبد است در موارد تهوع، استفراغ و اسهال به خصوص اسهال خونی استفاده از سماق بسیار موثر است.
همچنین سماق آلودگی موجود در گوشت را از بین میبرد و از طرفی خاصیتی قابض دارد؛ یعنی اگر التهابات یا زخمهایی در مسیر لوله گوارش باشد تا حدودی سبب بهبود آنها میشود و محافظ خوبی برای کبد است. جالب است بدانید که کاروتنوئیدهای موجود در سبزیها زمانی همراه آهن موجود در گوشت کباب وارد بدن میشوند، جذب این ماده معدنی را هم بالا میبرند؛ بنابراین اگر کم خونی دارید، کباب را با گوجه فرنگی میل کنید.
کباب را با چه چیزهایی نخوریم؟
مصرف ماست، دوغ و کفیر همراه غذاهای گوشتی توصیه نمیشود، زیرا کلسیم موجود در آنها میتواند از جذب آهن گوشت کم کند. ولی میتوانید تا نیم ساعت بعد از صرف غذای گوشتی ماست و دوغ بخورید. ماست دیر هضم است و مصرف زیاد آن برای سرد مزاجان و افرادی که معده سرد دارند مناسب نیست. مصرف همزمان ماست با گوشت برای همه به خصوص مبتلایان دردهای مفصلی مناسب نیست و میتواند باعث شدت بیماری شود.
مصرف ماست، دوغ و کفیر همراه غذاهای گوشتی توصیه نمیشود.
ضمن این که مداومت بر مصرف همزمان گوشت با ماست به دلیل تولید بلغم میتواند احتمال ابتلا به لک و پیس را افزایش بدهد. اما اگر مجبور به استفاده از کباب رستورانهای بین راهی شدید حتما همراه غذا دوغ و ماست کاکوتی دار، نعنادار یا موسیردار میل کنید. زیرا این چند سبزی ضدعفونی کننده قوی مجاری گوارشی هستند و تا حدود زیادی از خطرات احتمالی گوشت مسموم و فاسد کم میکنند. در ضمن برای اطمینان از مغزپخت بودن انواع کباب همیشه وسط گوشت را نگاه کنید، اگر صورتی یا قرمز رنگ بود بدانید کباب به خوبی نپخته است.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/
الان خانواده ای را می شناسم که درآمد چندان بالایی ندارند ولی همان را هم خرج خرید لباس های رنگارنگ و گوشی موبایل میکنند و
به لحاظ تغذیه اهمیتی نمیدهند .
یا خانواده دیگری هم که یک دست لباس را سالها می پوشند و گوشی و لوازم اینچنینی کاملا معمولی و قدیمی دارند ، ولی به لحاظ تغذیه ، بیشترین خرج خود را میکنند .
متشکرم و همچنین بابت درج نظرم نیز متشکرم .
خواص کباب برگ پیشکش
با گرانی ماست آب دوغ و خیار هم برای ما غذای لاکچری شده
کباب برگ که دست نیافتنی است