به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آتش بسی که جسته و گریخته در حومههای ادلب و حماه برقرار شده است آتش زیر خاکستر است؛ آتشی که نشان میدهد گروههای مسلح هر ترفندی به کار بگیرند نمیتوانند مانع پیشروی ارتش سوریه و تأمین امنیت و اخراج تروریستها از خاک سوریه شوند.
سرکردههای النصره، حراس الدین و دیگر گروههای تروریستی وابسته به القاعده در آستانه آغاز جنگ جنگ داخلی بین گروهها، انتظار لحظه نابودی خود را میکشند.
حوادث جاری در این منطقه، حکایت از آن دارد که ضربه بزرگی در سطح منطقه در کمین ابو محمد الجولانی، سرکرده گروه تروریستی جبهه النصره است. این گروههای تروریستی به زودی حمایتهای منطقهای را از دست داده و باید منتظر سرنوشت قطعی خود باشند.
بر این اساس آنها باید خود را آماده جنگ درون گروهی کنند؛ جنگی که پس از بروز انشعابهای عمیق، به آتش بس شکننده بین آنها پایان خواهد داد.
به همین دلیل هر یک از این گروههای تروریستی با اسامی و عناوینی، چون جماعت "انصار الاسلام"، جبهه انصار الدین، سازمان "حراس الدین"، و تیپ "المقاتلین الانصار" به سرکردگی "ابو مالک التلی"، مستقر در شمال سوریه اعلام کرده اند که "اتاق عملیات" تشکیل داده اند.
آنها اعلام کرده اند که هدف از تشکیل این اتاق عملیات، جمع آوری گروههای تروریستی است که مخالف سیاست اخیر "جبهه النصره" هستند. آنها مدعی هستند که با تشکیل این اتاق، همه مخالفان گروه ترویستی "هیئت تحریر الشام – جبهه النصره" در قالب یک واحد، متحد خواهند شد. همچنین خاطرنشان کرده اند که به زودی شاهد کشمکش و رقابت برای جذب عناصر مسلح خواهند بود.
با نگاهی سریع و گذرا به گروههای تروریستی میبینیم که سرکرده گروه موسوم به "تنسیقیه الجهاد"، "ابو العبد اشداء"، از رهبران سابق جبهه النصره است. وی در اواخر ۲۰۱۶ با بیش از ۱۰۰ تن از عناصر تروریستی با عنوان "مجاهدان اشداء" – که اغلب از اهالی حلب بودند - از گروه "احرار الشام" جدا شد و فرماندهی شاخه نظامی شهر حلب را بر عهده گرفت.
او همچنین قبل از اینکه از گروه جبهه النصره به بهانه فساد مالی و اداری و اشتباهات گسترده سرکردههای این گروه تروریستی از آن جدا شود با تشکیل واحد اداری به جذب و جمع آوری تروریستهای موسوم به "نیروهای ویژه" جبهه النصره پرداخت و به همین دلیل توسط این گروه دستگیر شد.
سرکرده گروه تروریستی موسوم به "لواء المقاتلین الانصار" جمال زینیه معروف به "ابو مالک التلی" است؛ وی سرکرده "جبهه النصره" در قلمون غربی در ریف دمشق بود. وی پس از شکست در مقابل ارتش سوریه و مقاومت در آگوست ۲۰۱۷، به ادلب رفت. التلی به همراه دو سرکرده دیگر به نامهای "ابو الفتح الفرغلی" و "ابو یقظان المصری"، به جریان افراطی جبهه النصره وابسته بود.
طی ماههای اخیر روابط او با جبهه النصره متشنج شد چرا که بارها صحبت از خروج از این گروه را مطرح کرده بود. اما به گفته یکی از سرکردههای النصره به نام "ابو ماریا القحطانی"، پس از دیدار با ابو محمد الجولانی به النصره برگشت.
گروههای موسوم به "جماعت انصار الدین"، "جماعت انصار الاسلام" و سازمان "حراس الدین" از شاخههای القاعده در سوریه و اغلب در محور غربی استان ادلب تا حومه شمالی لاذقیه مستقر هستند. این گروههای تروریستی پس از جدا شدن تشکیلات مادر یعنی جبهه النصره از القاعده، از بدنه اصلی جدا شدند.
همزمان گروه تروریستی "انصار الاسلام" با ادغام گروههای "اسامه بن زید" و "العز بن عبد السلام" و "کتیبه العادیات" در سال ۲۰۱۴ در دمشق و ریف دمشق و القنیطره تأسیس شد. این گروه در فوریه ۲۰۱۵ تأسیس بخش شمالی را در ادلب اعلام کرد. این بخش در اصل در حومه شمالی لاذقیه فعالیت میکند و با جماعت انصار الدین و حراس الدین روابط تنگاتنگی دارد.
حوادثی که بین گروه تروریستی جبهه النصره و سایر گروههای تروریستی رخ میدهد، بیش از یک سوء تفاهم و عمیقتر از یک اختلاف معمولی است. خبرهایی که از عقب نشینی جبهه النصره از برخی مناطق پس از تشکیل این اتاق منتشر شده است نشان میدهد که خبرهای زیادی پشت این حرکت است. به طوری که خبرها حکایت از آن دارد که این گروه از منطقهای امتداد یافته از شهر اریحا تا شهرک محمبل به طول ۱۵ کیلومتر در حومه ادلب عقب نشینی کرده است.
این حرکت در چارچوب استقرار تروریستها به منظور مقابله با هر گونه حمله احتمالی گروههای تروریستی دیگر است که اتاق عملیات تشکیل داده بودند. منابع داخلی تأکید کرده اند که عناصر جبهه النصره برخی مواضع خود را در شمال M۴ نزدیک شهرک نحلیا تا شمال اریحا و از کفر لاتا تا جنوب آن منطقه تخلیه کرده و مواضع خود را در شهرک کفرنجد و معترم در دو طرف جاده منتهی به غرب اریحا تقویت کرده اند. این منابع میگویند که جبهه النصره در منطقه محمبل در حومه ادلب و اطراف آن مستقر شده و دست به برخی عملیاتهای تروریستی در دو طرف جاده بین المللی در سهل الروج زده اند.
به گفته این منابع آنچه که باعث این تحرکات النصره شده است، ترس از برخورد با تروریستی "فاثبتوا" ست که از این گروه جدا شده اند؛ و در عمل با پدیده تقسیم کار بین تروریستهای تکفیری در حومه ادلب بین النصره و تروریستهای موسوم به "فاثبتوا" است. آنها با این روش از یک سو گشتیهای ترکیه و روسیه را تهدید میکنند و از سوی دیگر معادلات جدیدی را ایجاد میکنند. این معادلات جدید به نفع ترکیه در مقابل طرف روسی به هنگام اجرای توافق نامههای آستانه، سوچی و مسکو و تمام توافقهای دیگر درباره منطقه خواهد بود.
گروههای تروریستی دیگری هم هستند که مانع تسلیم جاده لاذقیه حلب و مانعی در مقابل استقرار ارتش سوریه خواهد بود؛ و این بدان معناست که با دور جدید وقت کشی ترکیه برای از بین بردن تمام توافقنامهها رو به رو خواهیم بود. ترکیه مهارت زیادی در ایجاد درگیری بین گروههای تروریستی دارد؛ به نظر نمیرسد که اخراج و سرکوب گروههای وابسته به القاعده اعم از النصره و حراس الدین و سایر گروههای تروریستی در حال حاضر جزء برنامههای ترکیه باشد.
منبع: العالم
انتهای پیام/