به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مجدالدین معلمی دبیر هفته هنر انقلاب درباره انتخاب نامزدهای نهایی چهره هنر انقلاب در سال ۹۸ گفت: امسال نیز با جمعآوری آرای جمعی از مدیران ارشد فرهنگی و پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر، ابتدا ۱۴ نفر برای این عنوان نامزد شدند که از آن تعداد، ۵ نفر به مرحله نهایی راه یافتند.
مجدالدین معلمی تشریح کرد: «جواد افشار» برای کارگردانی سریال «گاندو» و واکنش هنری بههنگام به اتفاقات سیاسی روز، «صابر شیخرضایی» برای طراحی و اجرای دیوارنگارههای ضداستکباری لانه جاسوسی و تولید پوستر برای شهادت سردار سلیمانی، «غلامرضا صنعتگر» برای خوانندگی تصنیفهای «قاسم هنوز زنده است» و «آهای ایران»، «محسن کاظمی» برای نویسندگی کتاب «نقاشی قهوهخانه» که به عنوان اثر برگزیده جایزه جلال آل احمد برگزیده شد و «حسن روحالامین» برای خلق آثاری به مناسبت شهادت حاج قاسم سلیمانی و لشکر فاطمیون و برپایی نمایشگاه با مضامین دینی و تاریخی در پاریس، بروکسل و برلین، به عنوان ۵ نامزد نهایی چهره سال هنر انقلاب انتخاب شدند.
معلمی یادآور شد: از میان ۵ نامزد نهایی، با نظرسنجی از ۱۲۰ نفر از مدیران ارشد و هنرمندان پیشکسوت و برجسته کشور، یک نفر به عنوان چهره سال هنر انقلاب برگزیده و در مراسم اختتامیه معرفی خواهد شد.
معلمی ادامه داد: هنرمندانی مانند نرگس آبیار، سعید اسماعیلی، جواد افشار، وحید چاووش، امیر داسارگر، سید محمود رضوی، حسن روحالامین، وجیهه سامانی، مرتضی شعبانی، محمدصابر شیخرضایی، غلامرضا صنعتگر، محسن عنایتی، محسن کاظمی و زهرا کاردانی، ۱۴ نامزد اولیه کسب این عنوان در سال گذشته بودند.
دبیر هفته هنر انقلاب در مورد ملاک و معیار انتخاب هنرمندان برای این رویداد بزرگ هنری، توضیح داد: دبیرخانه هفته هنر به صورت سالیانه تولیدات عرصه هنر انقلاب را رصد میکند و آن آثار و تولیداتی را که جذب مخاطب بیشتری داشته و از تأثیرگذاری و خلاقیت بالاتری برخوردار باشند، به عنوان نامزد انتخاب میکند.
وی افزود: در بررسی آثار، سالِ عرضه و نشر آثار، نه سال تولید آنها، مدنظر قرار میگیرد، ضمن اینکه استقبال مخاطبان نیز برای برگزیده شدن تولیدات از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که ممکن است آثار خوبی در بازه زمانی مورد نظر ارائه و اکران شده باشند، ولی، چون مورد اقبال عمومی قرار نگرفتهاند، از چرخه انتخاب خارج میشوند.
معلمی همچنین با اشاره به فراهم شدن امکان برای نظرسنجی مردمی در این اتفاق گفت: امسال علاوه بر آرای مدیران و هنرمندان، رأیگیری مردمی را نیز از طریق نرمافزار حوزه هنری اضافه کردیم و در یک تناسب درصدی، رأی مردم را هم در جمعبندی نهایی لحاظ خواهیم کرد.
وی با اشاره به این که هفته هنر انقلاب هر سال از ۲۰ تا ۲۶ فروردینماه مصادف با سالروز شهادت سید مرتضی آوینی برگزار میشود، تأکید کرد: امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و مختل شدن فعالیتهای اجتماعی، برگزاری این رویداد به تعویق افتاد و در تلاش هستیم با بهبود اوضاع و تحت کنترل درآمدن این ویروس، مراسم اختتامیه را به صورت حضوری و در حوزه هنری برگزار کنیم.
معاون هنری حوزه هنری در پایان، هدف از برگزاری هفته هنر انقلاب را مرور و الگوسازی فعالیتهای برجسته این عرصه و معرفی کسانی دانست که در این حوزه کارهای عالی و شاخصی انجام دادهاند.
انتهای پیام/