به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، پارک فناوری پردیس صبح امروز میزبان حجتالاسلام حسن درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور و حمید پورمحمدی، معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور بود.
در این نشست که به میزبانی سورنا ستاری، معاون علمی فناوری رئیس جمهور و مهدی صفارینیا، رئیس و جمعی از مدیران ارشد پارک فناوری برگزار شد، مدیران عامل شرکتهای عضو پارک از مسائل و مشکلات خود صحبت کردند.
تخصیص ارز دولتی برای واردات، تبری بر ریشه تولید داخلی
در این نشست مدیران عامل شرکتهای عضو پارک فناوری پردیس موانع بر سر راه فعالیت خود را عنوان کرده و خواستار رفع آنها شدند. تخصیص ارز دولتی برای واردات کالای مشابه تولید کالای داخلی، یکی از مهمترین مشکلاتی بود که مطرح شد.
«طولانی بودن صدور مجوز در اداره کل تجهیزات پزشکی»، «طولانی بودن فرآیند ترخیص کالا از گمرک»، «ارائه حمایتهای مالی بیشتر از شرکتهای دانشبنیان»، «ساختار نامناسب برخی سازمانهای مربوط و تاثیر آن در طولانی شدن تولید کالا»، «درست اجرا نشدن بخشنامه ۱۴۱۲ تامین اجتماعی»، «بالا بودن تعرفههای گمرکی»، «اقدامات خلاف قانون کارمندان جزء در دستگاههای دولتی»، «عدم عملکرد درست و مناسب دستگاههای دولتی»، «عدم همکاری سازمانهای دولتی با استارتاپهای کوچک»، «اجرای کامل قوانین حمایتی از شرکتهای دانشبنیان»، «تشکیل کمیته ارزیابی محصول در پارک و متشکل از مدیران آن» و ... از مسائل، مشکلات، خواستهها و پیشنهاداتی بود که مدیران عامل شرکتها در این نشست مطرح کردند.
درویشیان پس از آشنا شدن با چالشها و مشکلات فعالیت شرکتهای دانشبنیان گفت: در دوره جدید مدیریت قوه قضائیه یکی از اولویتهای مهم، پیگیری ترک عملها و درست انجام ندادن وظایف است. برخی وظایف محول شده وجود دارند که به دلیل سختی انجام یا دلایل دیگر درست انجام نشده و یا ناقص انجام میشوند. این عمل خسارت زیادی به کشور وارد میکند. بعضاً خسارت آن از فسادهای مالی هم بیشتر است. اگر دستگاهی وظیفه خود را درست انجام ندهد و این قصور باعث وارد شدن خسارت به کشور شود، فساد است و مبارزه با فساد یکی از رویکردهای اصلی و مستمر قوه قضاییه است.
او ادامه داد: در جهت تحقق جهش تولید، امسال ۲۵ درصد از برنامههای سازمان بازرسی کل کشور، پیگیری و انجام اقدامات لازم برای رفع موانع دستگاههای اداری در جهت انجام وظایف آنهاست.
بیشتر بخوانید
درویشیان بیان کرد: برخی افراد هستند که از فرصتهایی که قانون بر عهده آنها گذاشته است، سوءاستفاده میکنند. یکی از موانع سر راه تولید شرکتهای دانشبنیان، فساد است. به همین دلیل با این افراد برخورد خواهد شد. مبارزه با فساد برای تولید شرکتهای دانشبنیان زمینه بهتری فراهم میکند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور یادآوری کرد: چند ماهی است که در سازمان بازرسی کل کشور با همکاری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری کارگروهی ویژه بررسی مسائل شرکتهای دانشبنیان تشکیل شده است. حضور این کارگروه موقتی نیست و به صورت دائم و مستمر در سازمان فعالیت خواهد کرد. کار اصلی آن هم پیگری موانع بر سر راه شرکتهای دانشبنیان در دستگاههای اجرایی کشور است.
او تشکیل سامانه اطلاعاتی تولیدات شرکتهای دانشبنیان را لازم دانست و گفت: یکی از نیازهای حوزه اقتصاد دانشبنیان کشور، ایجاد پایگاه اطلاعاتی جامع برخط از اقدامات و تولیدات شرکتهای دانشبنیان است. اگر هم چنین بانکی وجود دارد، باید تقویت شود.
درویشیان افزود: یکی دیگر از مشکلات شرکتهای دانشبنیان، رقابت با شرکتهای دولتی است. ارگانهای دولتی نباید در تولید رقیب شما باشند. مگر در مواردی استثنا مثل حوزههای دفاعی و امنیتی که در همان حوزهها هم تولید قابل واگذاری است و آنها میتوانند از تولید توسط شما حمایت کنند.
درویشیان در مورد اقدام علیه ورود کالای خارجی مشابه تولید داخل تصریح کرد: ما در جهت تحقق شعار سال، جلوگیری از ورود کالای خارجیِ مشابه تولید داخل را پیگیری میکنیم. یکی از فعالیتهایمان این است که اگر یک دستگاه دولتی کالای خارجی که مشابه داخلی آن وجود دارد خریده باشد، با آن برخورد خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید
ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی فساد آور، غیر شفاف و ضد تولید است
حمید پورمحمدی، معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور در این نشست در خصوص مسئله تخصیص ارز دولتی اظهار کرد: تخصیص ارز دولتیِ ۴۲۰۰ تومانی فساد آور، غیر شفاف و ضد تولید است. در بین مسئولان ما ترسی وجود دارد که اگر تخصیص ارز دولتی به وارد کنندهها برداشته شود، با یک جهش قیمتی بالا در جامعه مواجه شویم. در حوزه صنعت کارهایی برای برداشتن تخصیص ارز دولتی برداشتهایم، اما در زمینه دارو با توجه به شرایط فعلیِ درگیری با بیماری کرونا، اگر تخصیص ارز دولتی به داروهای وارداتی را برداریم، با افزایش قیمت داروهای داخلی روبرو میشویم و ممکن است مردم پذیرای این تغییر نباشند.
او ادامه داد: برای جلوگیری از ورود کالاهای خارجیِ مشابه کالای تولیدی داخل، باید بانک اطلاعاتی از کالاهای تولید شده در داخل کشور و ظرفیتهای تولید تشکیل شود. در این صورت هنگام ورود کالای خارجی اگر مشابه تولید داخل آن وجود داشته باشد، اجاره ورود به آن کالا داده نمیشود.
رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بیان کرد: برخی از مشکلات مطرح شده در رابطه با سازمانهایی مانند تامین اجتماعی، گمرک و سازمان مالیاتی بود که سادهترین راهِ آن برگزاری جلسه با مدیران و مسئولان این سازمانهاست که این کار را انجام خواهیم داد.
پورمحمدی در مورد طولانی بودن روند صدور مجوز تولید کالا تصریح کرد: در مورد فرآیند سخت و طولانیِ صدور مجوز در اداره تجهیزات پزشکی هم به نظرم مناسبترین راه برون سپاری این ارزیابی است.
انتهای پیام/