به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،به نقل از سازمان جهاد کشاورزی قم،عباس پورمیدانی،رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم به خسارتهای مالی کرونا به صنعت کشاورزی قم اشاره کرد و گفت: صنعت کشاورزی در زمینه تولید دچار خسارت نشد، اما به دلیل کاهش شدید مصرف تولیدات کشاورزی مثل مرغ و شیر، کاهش قیمت داشتیم و خسارت زیادی به تولیدکنندگان مرغ گوشتی، شیر، گل و گیاه زینتی و ماهیان زینتی وارد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم افزود: ویروس کرونا به ۱۹۵۱ واحد کشاورزی بالغ بر ۹۲ میلیارد و دویست میلیون تومان خسارت زد که این خسارتها بیشتر معطوف به کاهش مصرف و قیمت محصول بود.
پورمیدانی تصریح کرد: قم جزو اولین استانهایی بود که میزان خسارتها را به وزارتخانه ارسال کرد و در مرحله اول که سیزده رسته تولیدی و خدماتی برای جبران خسارت کرونا احصا شد، شامل بخش کشاورزی نبود، اما اخیراً کشاورزی هم اضافه شد و اکنون آمار خسارت کرونا به جزئیات وجود دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم در خصوص اقدامات انجام شده جهت جلوگیری از خسارت بیشتر به واحدهای تولید شیر، گفت: در بحث شیر هماهنگی خوبی با کارخانههای تولید شیر شد تا شیرهای تولیدی که روی دست تولید کننده مانده بود، خشک شود و این اقدام، کمک خوبی برای پایداری تولید و کاهش خسارت بود.
او افزود: در بحث مرغ هم بیش از ۳۵۰ تن مرغ را به قیمت رسمی و مصوب از تولیدکنندگان خرید کردیم در حالی که قیمت بازار بسیار کاهش یافته بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم در ادامه با اشاره به خسارات سیل، تگرگ و سرمازدگی به تولیدات کشاورزی در ماههای فروردین و اردیبهشت در قم، گفت: گزارش خسارتها به ستاد حوادث غیر مترقبه وزارت کشور ارسال شده و منتظر ابلاغ اعتبار هستیم تا هرچه سریعتر فرآیند پرداخت خسارتها را به کشاورزان شروع کنیم.
پورمیدانی تصریح کرد: خسارتهای سیل، تگرگ و سرمازدگی به صنعت کشاورزی قم در ماه فروردین ۴۸ میلیارد و سیصد میلیون تومان و اردیبهشت ماه، ۳۳ میلیارد و هشتصد میلیون تومان برآورد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم افزود: این خسارتها شامل اراضی زراعی، باغی، دام سبک، چاه، جادههای بین مزارع و سیستمهای آبیاری میشود.
انتهای پیام/ش