به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در این گزارش به شما ایدههایی داده میشود تا بتوانید با استفاده از آنها به کودک خود برای یادگیری و ابراز احساسات کمک کنید تا او بتواند به کشف دنیای اطراف خود بپردازد. شما با خواندن این مطلب در مییابید که چه انتظاراتی میتوان از احساسات کودک داشت و چه زمانی برای ابراز احساسات خود نیاز به یاری ما دارند. همچنین چند ایده بازی برای تشویق احساسات کودکان داده میشود.
احساسات و بازی کودک
نوزادان از سه ماهگی شروع به به یادگیری احساسات خود و نحوه بیان آنها میکنند. بازی یک روش طبیعی است که نوزادان به کمک آن، میآموزند و رشد میکنند. در حقیقت این بازی است که به آنها فرصتی میدهد تا احساساتی مانند غم، شادی، خوشبختی یا ناامیدی را کشف و ابراز کنند؛ بنابراین این درست همان جایی است که شما باید وارد شوید و از طریق بازی با کودک، به او در یادگیری احساسات خود کمک برسانید.
منظور از بازی با کودک برای یادگیری احساسات این است که شما طرف مقابل بازی با او باشید و نه اسباببازیها. نمایش چهره با حالتهای مختلف یک بازی مهم برای کودک در جریان یادگیری احساسات است. هرچه ارتباط چشمی بیشتر با یکدیگر برقرار کنید، روابط احساسی قویتری را تجربه میکنید.
فراموش نکنید که نوزادان میتوانند در مورد احساساتشان با استفاده از زبان بدن چیزهای زیادی برای شما تعریف کنند.
چه انتظاری از احساسات کودک باید داشت؟
لازم است نسبت به احساسات کودکان و ابراز آن حساس باشیم. آنها باید در هر دورهای احساسات مربوط به آن زمان را بیاموزند و نشان دهند؛ بنابراین شما باید این انتظارات را از احساسات کودک خود داشته باشید:
- از ۲ تا ۴ ماهگی با صدای بلند بخندند.
- از هشت ماهگی، شروع به حذف غریبهها و خارج کردن آنها از دایره نزدیکان خود کنند. در این ایام آنها شما را به هر بزرگسال دیگری ترجیح میدهند. این حالت در نوزادان اضطراب غریبه نامیده میشود.
- از حدود هشت ماهگی علائم اضطراب جدایی از والدین بروز میکند، حتی اگر این جدایی به فاصله یک اتاق تا اتاق دیگر در داخل خانه باشد.
- از ۱۰ ماهگی نوازش را دوست دارد و به آن تمایل نشان میدهد.
ایدههای بازی برای تشویق احساسات کودک
شما برای اینکه بتوانید به نوزاد خود در کشف و ابراز احساساتش کمک کنید لازم دارید تا با او بازی کنید. در اینجا چند ایده بازی برای کمک به کودک شما ارائه شده است:
- با کودک خود موسیقی بسازید. نوازندگی موسیقی مانند آواز خواندن یا ایجاد صدا با اسباب بازی یا سازهای ساده میتواند به کودکان کمک کند تا احساسات خود را رها کنند.
- هنگام بازی با کودک از تماس فیزیکی استفاده کنید. این کار میتواند به کودک شما در بیان احساسات کمک کند. شما میتوانید شعرهای کودکانهای مانند "دویدم و دویدم" را بخوانید و هنگام خواندن، پای کودک را تند حرکت دهید تا او تجسمی بهتر از این حالت داشته باشد.
- بازی با ماسه، گِل، رنگ و دیگر مواد اینچنینی را امتحان کنید. این کار میتواند به کودک شما کمک کرده تا به شیوههای مختلف احساس عادت کند.
- برای توضیح احساسات ساده از عروسک یا اسباب بازی استفاده کنید. به عنوان مثال، میتوانید از عروسکها یا اسباب بازیها استفاده کنید و مواردی مانند این را بگویید: "ماشین خوشحال است، چون تنها نیست و اتوبوس با او در حال رانندگی است" یا "موش ناراحت است و گربه میخواهد او را نوازش کند".
اگرچه بازی برای یادگیری و پیشرفت مهم است، ولی یادمان نرود که یک تفریح است و اگر سرگرمکننده نباشید، دیگر بازی نمیشود؛ بنابراین ایده خوبی است که هنگام بازی، از کودک خود پیروی کنید. زبان بدن کودک شما به شما اطلاع میدهد که چه زمانی علاقه دارد بازی کند و چه موقع به اندازه کافی بازی کرده و دیگر تمایلی ندارد.
گفته شد که کودکان در هر دوره زمانی، با احساسات مختلفی آشنا میشوند، اما این نکته را نباید فراموش کرد که کودکان با سرعتهای مختلف رشد میکنند. به طور کلی، لحظههای اصلی رشد به همان ترتیب همیشگی اتفاق میافتد، اما ممکن است برای هر کودک در سن متفاوتی باشد، حتی برای کودکان در یک خانواده.
با این حال امکان دارد شرایط پیش آید که شما را سرگردان و نگران کند و نیاز به کمک برای بررسی احساسات کودک خود داشته باشید. شرایطی مانند وقتی که:
- کودک شما مرتباً صورت خود را از شما دور میکند و به چشمان شما نگاه نمیکند
- درک احساسات کودکتان دشوار میشود.
- به نظر نمیرسد احساسات کودک شما در وضعیت مناسبی قرار داشته باشد.
- کودک شما به ندرت از عبارات عاطفی برای برقراری ارتباط احساسی استفاده میکند - به عنوان مثال، او وقتی خوشحال یا غمگین باشد به شما نشان نمیدهد.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/