ولی خرسندی دبیر کانون کارگزاران فوتبال ایران در گفتوگو با خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره حواشی قرارداد مارک ویلموتس با فدراسیون فوتبال اظهار داشت: ویلموتس پیش از حضور در ایران سابقه سرمربیگری تیم ملی بلژیک و ساحل عاج را داشت و خیلی از ستارگان فوتبال بلژیک با تلاشهای او به چنین سطحی رسیده اند. حتی او در رنکینگ مربیان ملی جهان بالاتر از کارلوس کی روش بود. به نظر من از لحاظ مبلغ، قرارداد ویلموتس قابل قبول است. مدت قرارداد هم که ۳/۵ سال است. زمان و مبلغ قرارداد توافقی است و ویلموتس ما را مجبور به امضای چنین قراردادی نکرد. از طرفی چندین برابر این مبالغ در فوتبال اروپا برای جذب سرمربی هزینه میشود و از نظر من مبلغ قرارداد مشکلی ندارد. با توجه به پایین بودن ارزش پول کشورمان و افزایش قیمت ارز، مردم تصور میکنند مبلغ قرارداد خیلی سنگین است، اما باید آن را معمولی دانست.
او در پاسخ به این سوال که در بند ۵ قرارداد آمده درصورتی که سرمربی با دلیل موجه و قابل قبول براساس قوانین فیفا و CAS اقدام به فسخ قرارداد کرده و بتواند این موضوع را ثابت کند حقوق سه ماه به او تعلق خواهد گرفت یا (یک مبلغ مشخص) و همچنین اگر فدراسیون فوتبال هم قرارداد سرمربی را فسخ کند باید حقوق ۳ ماه را به ویلموتس پرداخت کند، بیان کرد: بحث دریافت غرامت در تمام قراردادهای معتبر داخلی و خارجی پیش بینی شده است. فارغ از این بند، فیفا در ماده ۱۴ آئین نامه نقل و انتقالاتی اش به صراحت اعلام کرده در صورت پرداخت نشدن ۲ ماه از حقوق بازیکن و مربی، او میتواند به صورت یک طرفه قرارداد را فسخ کند. تصور میکنم فدراسیون فوتبال به دلیل قید این بند در قرارداد ویلموتس زرنگی کرد.
خرسندی ادامه داد: مربیای که از اروپا به ایران میآید، عاشق چشم و ابروی ما نیست و اگر ویلموتس میدانست قرار است فدراسیون در زمان مقرر پولش را پرداخت نکند، به کشورمان نمیآمد. فکر میکنم در بیشتر قراردادهای حرفهای چنین بندی وجود دارد، اما امکان تغییر شکل پرداخت غرامت وجود داشت.
او درباره ارزیابی اش از میزان پایبندی مارک ویلموتس به قرارداد گفت: تنها امتیازی که فدراسیون میتواند در شکایت ویلموتس به آن استناد کند، همین پایبند نبودن او به قرارداد است. او با وجود فسخ قرارداد، پس از دریافت ۲ میلیون یورو برای بازی با عراق به ایران بازگشت. یعنی از همان حق فسخ خود گذشت. البته پس از بازی با عراق ویلموتس قراردادش را فسخ کرد درحالیکه حقوق ۳ ماه آینده اش را از ایران گرفته بود. فدراسیون میتواند در مراجع رسیدگی کننده فیفا به این موضوع استناد کند و این مراجع هم چنین اقدامی را به شکل ویژه بررسی خواهند کرد.
بیشتر بخوانید:
خرسندی در پاسخ به این سوال که در قرارداد ویلموتس بندی وجود دارد مبنی براینکه «با صلاحدید سرمربی تیم ملی تمام پرداختیهای او که مورد توافق قرار گرفته، از یک درگاه بانکی بدون هزینه، مشخص و خیلی سریع و با توجه به تحریمهایی که علیه ایران است، در یک بانکِ خارج از ایران که توسط سرمربی تیم ملی بعدا به صورت کتبی اعلام میشود، پرداخت شود!» آیا فیفا به مشکل تحریمهای ظالمانه علیه ایران برای دیرکرد در پرداخت مطالبات ویلموتس استناد میکند؟ گفت: این موضوع با توافق طرفین در قرارداد آمده و من فکر میکنم فیفا این بند را البته نه به شکل غیرجدی در نظر میگیرد چراکه تحریمهای ظالمانه علیه ایران قبل از عقد قرارداد ویلموتس هم وجود داشت. فیفا خود را از سیاست، تبعیضها و مسائل نژادی جدا کرده و درج این بند نمیتواند چندان به سود ما باشد مگر اینکه در شرط ضمن عقد به ویلموتس گفته باشیم باید شرایط خاص ایران را در نظر بگیرد و او هم چنین موضوعی را قبول کرده باشد. در کل این بند کمک زیادی به ما نمیکند.
او درباره اینکه آیا فدراسیون فوتبال میتواند با این وضعیت از ویلموتس غرامت بگیرد یا خیر، توضیح داد: دریافت غرامت از ویلموتس به نحوه فسخ قرارداد از سوی ویلموتس بستگی دارد. باید دید آیا او این اقدام را طبق قانون انجام داده است؟ اگر مرجع رسیدگی به پرونده تشخیص بدهد، فسخ قرارداد از سوی ویلموتس با ملاحظه شرایط قانونی انجام نشده است، میتوانیم به دریافت غرامت از او امیدوار باشیم، اما با توجه به مفاد قرارداد و شرایط فعلی بعید میدانم، چنین اتفاقی رخ بدهد.
او درباره اینکه به نظر میرسد فدراسیون فوتبال در این قرارداد از نظرات کارشناسان حقوقی چندان استفاده نکرده است، گفت: وقتی میخواهیم قراردادی را در چنین سطحی با سرمربی تیم میمنعقد کنیم، باید زمان بیشتری بگذاریم. به تمام قراردادها انتقاداتی وجود دارد، اما به نظر من باید در قرارداد ویلموتس پیشگیری قبل از درمان کرده و قراردادی میبستیم که منافع فدراسیون فوتبال بیشتر در آن دیده شود.
خرسندی ادامه داد: دلیل شکست ایران در تمام پروندههای بین المللی مشکل پرداخت نشدن پول است. اگر پول ویلموتس به موقع پرداخت شده بود، اکنون او سرمربی ما بود. باید این مشکل را حل کنیم. در تمام دنیا نه تنها فوتبال هزینههای خود را درمی آورد بلکه چندین برابر هم در آن درآمدزایی میشود. با وجود تاکید فیفا روی جدایی فوتبال از سیاست، همچنان فوتبال ایران دولتی است و تا وقتی حق فوتبال به آن داده نشود، شاهد چنین اتفاقهایی هستیم.
کارشناس حوزه قراردادهای فوتبال افزود: این حالت مثل بوکسوری میماند که دست هایش را ببندیم و از او بخواهیم در گوشه رینگ مبارزه کند. اعتقاد دارم حیدر بهاروند، فوتبالیترین فردی است که در سالهای اخیر مدیریت فدراسیون فوتبال را عهده داشته و از مشاوران و افراد متخصص و فوتبالی در کنار خود استفاده میکند. با این وجود دست او هم بسته است. هر کسی را در استقلال و پرسپولیس به عنوان مدیر انتخاب کنید، با شرایط فعلی نمیتواند کار خاصی از پیش ببرد. اگر فوتبالیهای باسواد ما وارد عرصه مدیریت شوند، شاید اتفاقهایی هم بیفتد، اما به هر حال دست آنها بسته است. این باشگاهها چند صد میلیارد بدهی دارند و با پول تبلیغات محیطی و بلیت فروشی خرج شان درنمی آید.
او ادامه داد: اگر تنها ۱۰ درصد از درآمد اصلی فوتبال ایران به خودش برسد، اتفاقهای بزرگی میافتد. در این شرایط میتوانیم با لیگ کشورهایی مانند ژاپن، امارات، کره جنوبی، استرالیا و عربستان رقابت برابری داشته باشیم. مدام میگوییم زیرساختهای مان ایراد دارد، اما با دست بسته که نمیتوان زیرساخت درست کرد. وقتی پول نیست، مدیر چه کاری میتواند انجام بدهد.
بیشتر بخوانید:
دبیر کانون کارگزاران فوتبال ایران درباره شانس فدراسیون فوتبال برای برتری در پرونده شکایت ویلموتس گفت: فکر میکنم یکی از اقدامهای مثبت فدراسیون فوتبال استفاده از علی ملیح زاده و رضا شاه منصوری به عنوانهای جوان پرانرژی، آگاه به مسائل فوتبالی و مسلط روی امور حقوقی در این پرونده کنار ده لیشت سوئیسی است. میدانم آنها در کنار مدیران فدراسیون شبانه روزی تلاش میکنند. در این پرونده شانس داریم، اما این شانس خیلی زیاد نیست. به نظر من اگر تیم حقوقی بتواند مبلغ غرامت به ویلموتس را کاهش بدهد، برنده شده است.
او ادامه داد: در پایان باید بگویم انتقاد خوب است، اما نباید تمام اقدامهای مثبت مسئولان فدراسیون را با قرارداد ویلموتس زیر سوال برد. مشکلات زیادی در این قرارداد وجود دارد، اما تنها مدیران فدراسیون فوتبال مقصر نیستند. دست آنها هم بسته است. مطمئن باشید مهدی تاج و عوامل فدراسیون هم بدشان نمیآمد پول مربی را به موقع پرداخت کنند، اما به هر حال عملکردشان در این زمینه ایراد داشت.
انتهای پیام /