مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان گفت: با افزایش فعالیت‌های مرتبط با این حوزه مانند نمایشگاه‌ها و بازارچه ها، صنایع دستی کرمان بیشتر معرفی و عرضه می‌شود.

افزایش فعالیت‌های مرتبط با صنایع دستی کرمانبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، فریدون فعالی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان در آیین گرامیداشت روز جهانی صنایع دستی گفت: با توجه به داشته‌ها و توانمندی‌های استان کرمان در حوزه صنایع دستی باید تلاش کنیم معرفی درستی از این آثار داشته باشیم.

او بیان کرد: ۷۰ هزار هنرمند صنایع دستی در کرمان فعالیت دارند که برای ۱۵ هزار نفر مجوز و پروانه تولید صادر شده است و امکان برای خدمات رسانی بیشتر فراهم است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان اظهار داشت: کرمان با وجود شرایط و توانمندی مناسب اگر بخواهیم در حوزه صنایع دستی اتفاقات خوبی رقم بخورد، باید همگی همت کنیم تا حق استان در این بخش را بگیریم.

او با بیان اینکه سالانه ۱۸ هزار متر گلیم در سیرجان تولید می‌شود تصریح کرد: جفا است که صادارت این محصول از استان‌های دیگر انجام شود و تلاش داریم زنجیره ارزش افزوده گلیم در استان ایجاد شود.

فعالی تاکید کرد: در دوران کرونا روزگار خوشی به ما نگذشت، اما فعالیت‌ها آغاز شده و شرایط روز به روز در بازار صنایع دستی بیشتر خواهد شد.

او گفت: سال گذشته از ۶۰ اثر ارسالی استان کرمان، ۲۱ اثر نشان ملی مرغوبیت کالا‌های صنایع دستی را اخذ کردند که حق استان کرمان بیش از این تعداد بود و در سال جاری تلاش می‌کنیم تعداد بیشتر شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان افزود: سال گذشته ۹۶ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض به ۶۳ پرونده صنایع دستی در مناطق محروم استان پرداخت شد.

او تصریح کرد: سه هزار و ۲۰۰ نفر از هنرمندان صنایع دستی کرمان بیمه شده‌اند، اما با توجه به محدودیت‌ها این مهم متوقف شده است، اما در سطح وزارتخانه در حال پیگیری رفع این مشکل هستیم.

او افزود: گذرگاه فرهنگ و هنر با همراهی شهرداری در شهر کرمان راه‌اندازی می‌شود و پیش‌بینی می‌کنیم که این گذرگاه یکی از مراکزی که حتما گردشگران از آن دیدن می‌کنند باشد و امیدواریم از ظرفیت آن برای رونق صنایع دستی به خوبی استفاده شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: صنایع دستی کرمان ارزش بسیار بالایی دارد و اگر بتوانیم بازار‌های صادراتی را توسعه بدهیم ارزش این کار بیشتر خواهد شد.

سید مهدی طبیب زاده افزود: صنایع دستی استان کرمان معمولا ناشناخته است، در حالی که رتبه سوم تنوع را داریم، اما رتبه ۳۹ صادارت را دارد که با شناختن این صنایع می‌توانیم صادرات آن‌ها را افزایش دهیم.

او بیان کرد: تشکل صنایع دستی کرمان با حضور اساتید و هنرمدان در اتاق بازرگانی تحت یک انجمن تشکیل می‌شود و این اتاق هزینه تهیه نقشه راه صنایع دستی را می‌پردازد و آماده همکاری است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان اظهار داشت: آماده همکاری با صنعتگران صنایع دستی استان هستیم و صنایع دستی هویت استان کرمان است و این هنر باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

این آیین با حضور جمعی از مسئولان در محل کاروانسرای گنجعلیخان کرمان برگزارشد و از کارآفرینان و فعالان‌برتر حوزه صنایع دستی استان کرمان تجلیل شد.

همچنین در این مراسم از پویش خرید محصولات صنایع دستی به منظور حمایت از صنعتگران در دوران کرونا و نمایشگاه صنایع دستی در فضای مجازی با همکاری شرکت نمایشگاهی هفتواد کرمان، شهرداری کرمان و اتاق بازرگانی رونمایی شد.

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.