به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مشاهده کلیپ پرت کردن صندوقهای گوجه فرنگی بر روی آسفالت خیابان به وسیله کشاورز بخت برگشته و دست به دست شدن آن در فضای مجازی دل هر بینندهای را میآزارد. این روزها کشاورزان زیادی در کنار جادههای شوش و دزفول در حال فروش صندوقهای گوجه فرنگی خود به قیمتهای ناچیز ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار ریال هستند یعنی هر کیلوگرم زیر ۱۰ هزار ریال!
پای صحبت مجید عباسی یکی از کشاورزان فعال در شوش نشستم او درخصوص شرایط این روزهای خود گفت: پیش از کاشت گوجه فرنگی مشاغل زیادی نظیر فعالیت در تونلهای آزادراه خرم آباد - بروجرد و مرغداری را تجربه کردهام.
او با بیان اینکه مرغداری باتوجه به افزایش هزینه خوراک مرغ به صرفه نبود، افزود: بعد از ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال ضرر در مرغداری به سراغ کشاورزی و کشت گوجه و خیار در زمین کشاورزی پدرم رفتم.
عباسی که ۴۶ سال سن دارد و متاهل و دارای فرزند است، افزود: با وجود تلاش فراوان ۳ میلیارد ریال از کشت گوجه و خیار ضرر کردم، ولی به توصیه دوستان در سال زراعی جاری برای فرار از ضرر گذشته دوباره ۵ هکتار گوجه کاشتم و تاکنون ۳ میلیارد ریال برای کاشت، داشت و برداشت هزینه کردهام.
او اظهار داشت: با وجود اینکه همراه با هزینه برداشت برای هر کیلوگرم ۶ هزار ریال هزینه کردهام، دلال قیمت هر کیلوگرم را ۴ هزار ریال اعلام کرده که با این وجود باز هم نتیجه این همه تلاشم ضرر است، ضمن اینکه الگوی کشتی وجود ندارد تا کشاورز بداند وظیفهاش چیست و کشاورزان بیپناه باید با دلالان و مافیا دست به گریبان شوند.
این کشاورز با انتقاد از وضعیت موجود، بیان کرد: برای فرار از ضرر در گرمای بالای ۴۰ درجه در زمین کشاورزی کار کردم، ولی نتیجه آن باز هم ضرر بود؛ گوجههایی که محکوم به نابودی هستند چراکه کارخانههای تولید رب نیز محصول ما را نمیخرند.
سید عزیز موسوی رئیس میدان میوه و تره بار دزفول که جزء میادین فعال جنوب کشور است گفت: امسال بازار تره بار در هیچ زمینه و محصولی مناسب نیست و در حال حاضر گوجه فرنگی با قیمت هر کیلوگرم بین ۸ تا ۱۲ هزار ریال بستگی به کیفیت محصول از کشاورز خریداری میشود.
او با اشاره به هزینههای بالای برداشت محصول، حمل و نقل و دستمزد کارگران، ادامه داد: خرید و فروش محصول تولیدی براساس تقاضا در شهرهای مختلف صورت میگیرد که امسال در کل بازار ترهبار به صرفه نیست.
علیرضا ملک زاده مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شوش نیز گفت: ارقام مختلف محصول گوجه فرنگی در سطح ۹۲۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان در سال زراعی جاری کشت شد که پیش بینی میشود ۳۷ هزار تن محصول از این سطح برداشت شود.
او عملکرد این محصول را ۴۰ تن در هکتار اعلام کرد و اذعان داشت: این محصول در حال حاضر کمتر از ۱۰ هزار ریال از کشاورز خریداری میشود، این در حالی است که بیش از ۴۳۰ کشاورز در شهرستان شوش در سال زراعی جاری اقدام به کشت گوجه فرنگی کردهاند.
نبود الگوی کشت مناسب در سطح کشور، همزمانی برداشت محصول برخی استانها از جمله کرمان، فارس و خوزستان و همچنین شیوع ویروس کرونا از عوامل افت شدید قیمت محصولات کشاورزی در سال زراعی جاری عنوان شدهاند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/گ