حیدری گفت: با توجه به نقش هواشناسی در فرایند‌های توسعه پایدار و حفظ جان مردم از مخاطرات جوی، هزینه برای توسعه شبکه پایش یک سرمایه گذاری هوشمندانه برای توسعه پایدار است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، محسن حیدری مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در دیدار با مدیرکل راه و شهرسازی استان اظهار داشت: محدودیت‌های اعتباری هواشناسی نیازمند جلب توجه ویژه شورای برنامه ریزی و سازمان مدیریت استان دارد.

او  ادامه داد: در حال حاضر دو ایستگاه سنجش گردوغبار استان در زاهدان و زابل به دلیل محدودیت‌های اعتباری غیرفعال شده است که این موضوع یعنی امسال داده‌های غلظت غبار باد‌های ۱۲۰ روزه زابل را نخواهیم داشت و یک گپ آماری بزرگ در روند ثبت داده‌های این بخش ایجاد می‌شود.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان از مدیرکل راه و شهرسازی استان درخواست کرد تا به عنوان قائم مقام وزیر در استان برای افزایش اعتبارات هواشناسی استان و جبران کمبود‌های زیرساخت‌های آن در شورای برنامه ریزی و سازمان مدیریت استان رایزنی کند.

حیدری تصریح کرد: هزینه برای هواشناسی یک سرمایه گذاری با بازدهی کوتاه مدت و بلند مدت است که جان و مال مردم را از خطر پدیده‌های مخرب جوی حفظ می‌کند.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در ادامه گزارشی از وضعیت جوی سال گذشته استان و مقایسه آن با نرمال‌های اقلیمی ارائه کرد و گفت: هنوز اقلیم سیستان و بلوچستان برای ما شناخته شده نیست چراکه همچنان ایستگاه‌های جدید رکورد‌های پارامتر‌های اقلیمی استان را جابجا می‌کنند.

او  توضیح داد: سال گذشته هیرمند در شمال استان با دمای ۵۰ درجه سلسیوس گرمترین شهر استان شد، این ایستگاه چند سالی است که به صورت خودکار فعال شده است و بخشی از پارامتر‌های هواشناسی را برداشت نمی‌کند.

حیدری اضافه کرد: زابل در شمال استان نیز سال گذشته با دمای منفی ۴.۷ درجه سلسیوس سردترین شهر استان شد. اتفاقی که نشان می‌دهد رفتار اقلیمی شمال استان در فصول مختلف سال تغییر پذیری شدیدی دارد که تنها اختلاف دمای گرمترین روز و سردترین روز آن حدود ۵۵ درجه سلسیوس است.

هواشناسی از توانمندترین ادارات کل سیستان و بلوچستان است

قائم مقام وزیر و مدیرکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه گفت: هواشناسی با عملکرد مناسب و شایسته به جایگاهی رسیده که از دیدگاه مدیران ارشد استان جزو توانمندترین دستگاه‌های اجرایی استان محسوب می‌شود.

عطاءاله اکبری ادامه داد: پیش بینی‌های دقیق هواشناسی به ویژه هشدار به موقع سیل دی ماه سال گذشته که کمک زیادی به کنترل بحران در جنوب استان کرد، هواشناسی را به یکی از توانمندترین و موفق‌ترین دستگاه‌های اجرایی استان تبدیل کرده است.

او  افزود: دیدگاه آقای استاندار در جلسات عالی استان نسبت به هواشناسی بسیار مثبت و قابل ستایش است به ویژه پس از ارائه گزارش آخرین وضعیت زیرساخت‌های هواشناسی استان در جلسه وزیر راه و شهرسازی که تحسین وزیر را نیز در پی داشت.

قائم مقام وزیر و مدیرکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان اضافه کرد: هواشناسی از دستگاه‌های زیرساختی و پایه بشمار می‌رود که اطلاعات آن کمک زیادی در فرایند توسعه پایدار و جلوگیری از مخاطرات جوی می‌کند.

اکبری با تأکید بر ضرورت معرفی هواشناسی و خدمات آن در جامعه، ادامه داد: آقای اصغری کارشناس باسابقه سازمان هواشناسی با گزارش‌های جذاب تلویزیونی خود تا حد زیادی مردم را به هواشناسی علاقه‌مند کرده است.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار