شبکه دامپزشکی شهرستان مهاباد نسبت به احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد.

عباس آغاز رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مهاباد با اعلام اینکه تب کریمه کنگو از جمله بیماری‌هایی است که همزمان با آغاز فصل گرما نمود پیدا می‌کند، در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، تاکید کرد: شهروندان به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو حتما گوشت قرمز مورد نیاز را از مراکز تحت نظارت و مورد تایید دامپزشکی خریداری و به مهر دامپزشکی بر روی لاشه‌ها دقت کنند.

آغاز با اشاره به اینکه بیماری CCHF یک بیماری ویروسی تب دار حاد است که بوسیله کنه به انسان منتقل می‌شود، افزود: این بیماری بجز تبِ مختصر و گذرا معمولا هیچ علایمی در دام‌ها ندارد. ویروس بیماری در خون و بافت‌های بدن حیوان مبتلا وجود دارد که دراین مواقع انجام کارهایی، چون شاخ بری، پشم چینی، کشتار دام‌های آلوده و تماس افراد با خون و سایر بافت‌های آلوده دام‌ها ممکن است سبب انتقال بیماری شود؛ و تصریح کرد همچنین گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت آلوده نیز از راه‌های انتقال بیماری می‌باشد.

این مقام مسئول در شهرستان مهاباد اظهار کرد: با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنه‌ها، احتمال شیوع این بیماری افزایش پیدا می‌کند که از راه‌های کنترل و پیشگیری این بیماری می‌توان به سمپاشی دام و اماکن دامی، تجهیز کشتارگاه‌های دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی اشاره کرد.

او افزود: یکی از بهترین روش‌های جلوگیری از انتقال این بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حدافل بمدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد می‌باشد.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مهاباد همچنین تاکید کرد: کشتار غیر مجاز و خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش ایمنی و فروش گوشت آن یکی از نقاط حساس و خطرناک در انتقال این بیماری است که در این رابطه پیشنهاد می‌گردد شهروندان محترم تنها از مراکز مجاز و بهداشتی نسبت به خرید گوشت مورد نیاز خود که به تایید ادارات دامپزشکی رسیده است اقدام نمایند.

انتهای پیام / س خ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.