مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی زنجان گفت: در سال گذشته، بیش از ۶۱ میلیارد ریال تسهیلات به هنرمندان صنایع‌دستی استان پرداخت شد.

پرداخت بیش از ۶۱ میلیارد ریال تسهیلات به هنرمندان صنایع‌دستی در زنجانبه گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان؛امیر ارجمند مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی زنجان با اشاره به اهم اقدمات انجام‌شده در سال گذشته، در آستانه روز جهانی صنایع‌دستی گفت:این میزان تسهیلات از محل تفاهم نامه با بانک گردشگری، کمک‌های فنی و اعتباری قرارداد عاملیت با صندوق کارآفرینی امید، اعتبارات روستایی توسعه ملی و اعتبارات تبصره ۱۸ مشاغل خانگی با هدف رونق گرفتن صنایع‌دستی پرداخت شده است.

او افزود:پنجاه هزار دلار صادرات رسمی صنایع دستی توسط بازرگانان و هنرمندان صنایع دستی که به صورت رسمی یا از طریق گمرک و یا اداره پست به سایر نقاط کشور ارسال شد و یک میلیارد و ۲۱۱ هزار دلار صادرات غیر رسمی (چمدانی) ارسال مصنوعات صنایع دستی به خارج از کشور و شرکت در نمایشگاه‌های خارجی (ازبکستان – ایتالیا) در سال گذشته می‌باشد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی زنجان گفت: بیش از ۵۰ رشته صنایع دستی در استان زنجان وجود دارد که در میان آن‌ها ملیله کاری، چاروق دوزی، چاقوسازی، مسگری، قلمزنی، گلیم بافی، گیوه بافی و مصنوعات چرمی و... از صنایع دستی بومی این خطه به شمار می‌روند.
 
او ادامه داد: صنایع‌دستی زنجان بیشتر به کشور‌هایی همچون عراق و کشور‌های همسایه ازجمله کویت، قطر، عمان، آذربایجان، و برخی کشور‌های اروپایی صادر شد که در این میان بیشترین صادرات به کشور عراق است.
 
مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی زنجان گفت: صنعت مس زنجان به‌عنوان اصیل‌ترین و با کیفیت‌ترین مس بیشترین میزان فروش صنایع‌دستی را به خود اختصاص داده است و چاقو و زیور‌آلات سنتی، ملیله در رتبه‌های بعدی فروش صنایع‌دستی در استان قرار دارند.

ارجمند افزود: اشتغالزایی ایجاد شده از محل پرداخت تسهیلات به ۲۸۷ نفر در قالب ۱۵۰ طرح صنایع دستی، ۱۲۹ فقره مجوز‌های مشاغل خانگی صادر شده مستقل و ۱۰ فقره مجوز‌های مشاغل خانگی صادر شده پشتیبان در سال گذشته می‌باشد و شمار صنعتگران دارای بیمه در استان زنجان به یکهزار و ۱۳۸ نفر رسیده است.
 

بیشتر بخوانید
  • ثبت زنجان به عنوان شهر جهانی ملیله


او گفت: در سال گذشته، ۲۵ گزارش نمایشگاه و بازارچه‌های موقت عرضه و فروش صنایع دستی در سطح استان برپا شد و همچنین صنعتگران استان تولیدات خود را در رشته‌های مختلف عرضه کردند.
 
ارجمند افزود: همچنین با احیای رشته صنایع دستی مینای ملیله در سال گذشته زمینه را برای احیای مجدد و  زنده سازی دیگر رشته‌های فراموش شده فراهم شد و دو بازارچه، بازارچه آرامگاه چلبی اوغلی ۲۴ غرفه بازارچه محوطه ارگ سلطانیه با ۱۲ غرفه در حال ساخت می‌باشد.

ارجمند ادامه داد:یکی از مهمترین راهکار‌های بروز رسانی تولید، ۲ مورد همکاری با بنیاد نخبگان استان، آموزش‌های عمومی ۲۴۰ نفر در حوزه صنایع دستی، صدور ۵۲ فقره گواهینامه آموزشی، ثبت ۷۴ اطلاعات در سامانه ویستا، صدور ۵۷۵ پروانه تولید انفرادی، صدور ۴ پروانه تولید کارگاهی، صدور ۴۵۰ کارت شناسایی صنعتگری، صدور ۱ جواز تاسیس کارگاهی، هزار بازدید ازکارگاه‌های صنایع دستی، انجام ۵۰۰ امورمشاوره وکارشناسی صنایع دستی و راهنمایی صنعتگران صنایع دستی، پیگیری استاندارد سازی چاقو، پیگیری استاندارد سازی چرم، مشارکت و معرفی ۷۰ نفر  در نمایشگاه صنایع دستی کشور می‌باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زنجان گفت: سال گذشته سال کیفیت بخشی به تولیدات صنایع دستی در زنجان بود بطوری که با تلاش صنعتگران و هنرمندان ۱۴ اثر نشان ملی مرغوبیت کسب کردند.

او خاطرنشان کرد: بیش از ۵۵ رشته صنایع‌دستی در زنجان وجود دارد که در میان آن‌ها یکی از رشته‌های شاخص زنجان رشته ملیله‌کاری است که در سال ۹۸، شورای جهانی صنایع‌دستی، زنجان را به‌عنوان شهر جهانی ملیله ثبت کرد.
 
انتهای پیام/ن
 
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.