به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، فواد محمدی کارشناس اداره امور اجتماعی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان درجلسه هماهنگی بررسی واحدهای کشاورزی آسیب دیده کرونا گفت: دولت برای جبران خسارت واحدهای تولیدی آسیب دیده در کشور ۷۰ هزار میلیارد ریال تخصیص داده که هم اکنون حدود ۵۰ درصد این میزان به استانها ابلاغ شده است.
او افزود: سهم واحدهای تولیدی مشمول استان کردستان در مرحله اول چهار هزار و ۳۶۰ میلیارد اعلام شده که پیشتر شامل کسب و کارهایی، چون مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده و رستوران ها، حمل و نقل عمومی، مراکز گردشگری و هتل ها، دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، تولید و توزیع پوشاک، مرکز باشگاهی و مجتمعهای ورزشی میشد.
او یادآور شد:، اما در چند روز گذشته طبق مصوبه هیات وزیران برخی کسب و کارهای کشاورزی نیز به این واحدها اضافه شده که صاحبان این واحدها برای بهره مندی باید ابتدا در سامانه کارا به آدرس https://kara.mcls.gov.ir ثبت نام کرده و بعد از بررسی توسط دستگاههای ذیربط و حایز شرایط تسهیلات آنان از سوی بانکهای عامل پرداخت میشود.
محمدی با اشاره به اینکه شرط اصلی پرداخت تسهیلات به این واحدها فعال بودن کارگاهها و عدم تعدیل نیروی کار است، بیان کرد: نرخ سود تسهیلات ۱۲ درصد و مدت بازپرداخت با احتساب دوره تنفس ۲۴ ماه از ابتدای مهر سالجاری است.
مدیر امور سرمایه گذاری سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این جلسه گفت: بر اساس دستورالعمل جدید معاونت اقتصادی رییس جمهوری، خسارت واحدهای آسیب دیده کشاورزی از شیوع کرونا برای جبران احصا میشود.
سیف الله شاهوردی افزود: پیرو ابلاغیه جدید معاونت اقتصادی رئیسجمهور درمورد تعیین رستههای کسب و کارهای آسیب دیده از بیماری کرونا دستورات لازم به وزارتخانههای مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شده است.
او افزود: این رستهها شامل شامل واحدهای پرورش مرغ گوشتی و مرغ مادر گوشتی، مراکز تولید محصولات گلخانهای سبزی و صیفی جات و مراکز عرضه و تولید گل و گیاهان زینتی و ماهیان زینتی است و مرجع تشخیص و براورد خسارت واحدهای فعال در این زمینه هم سازمان جهاد کشاورزی استان است.
شاهوردی گفت:حمایتهای پیش بینی شده دولت در راستای جبران خسارتهای وارد شده به واحدهای تولیدی و خدماتی متاثر از شیوع ویروس کرونا صرفا مشمول بخشهای غیر دولتی و سرمایه گذاران بخش خصوصی است.
انتهای پیام/م