به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: وضعیت جمهوریخواهان در انتخابات ۲۰۱۶ تفاوت اساسی با ۲۰۲۰ دارد، در ۲۰۱۶ آنها معتقد بودند دونالد ترامپ در هر صورت برنده نخواهد شد، اما در ۲۰۲۰ مخالفت با فردی از حزب جمهوریخواه که بر مسند ریاستجمهوری هم تکیه زده به معنای در معرض خطر قرار دادن اولویتهای سیاسی این حزب میباشد.
مواردی چون انتصاب قضات محافظهکار، تعلیق روابط تجاری-دوستانه، قطع مالیاتها و همچنین نارضایتی و اعتراضات شدید نسبت به ترامپ سبب شده است تعدادی از جمهوریخواهان در حال بررسی حمایت خود از ترامپ باشند و شاید تصمیم بگیرند که از او حمایت نکنند و یا حتی به جو بایدن، نامزد دموکرات انتخابات ۲۰۲۰ این کشور، رای دهند. اتفاقات اخیر در آمریکا همچون پاسخهای تحریک آمیز ترامپ به حادثه کشتهشدن وحشتناک یک شهروند سیاهپوست این کشور به دست پلیس و همچنین ناکارآمدی دولت او در کنترل همهگیری کرونا سبب شده است هرچه بیشتر اعضای حزب جمهوریخواه به ضرورت بررسی حمایت خود از رئیسجمهور کنونی این کشور بپردازند.
در این راستا، جورج دبلیو بوش، رئیسجمهور اسبق آمریکا، از انتخاب مجدد ترامپ حمایت نمیکند و هنوز درباره اینکه به چه کسی در انتخابات پیشرو رای خواهد داد تصمیم نگرفته است. منابع آگاه گفتند علاوه بر بوش، سناتور میت رامنی از یوتا نیز از ترامپ حمایت نمیکند و همسر او نیز به نظر میرسد قصد چنین کاری ندارد.
به گفته این منابع آگاه، از دیگر شخصیتهای برجسته جمهوریخواه که دیگر حامی ترامپ نیستند میتوان «سیدنی مک کین» همسر سناتور جان مک کین، را نام برد. سیدنی مککین با وجود آنکه احتمال دارد یکی از پسرهایش به دولت ترامپ راه یابد کاملا اطمینان دارد که دیگر حامی او نیست و از بایدن حمایت میکند.
برخی از جمهوریخواهان نیز که پیشتر حامی سرسخت ترامپ نبودند، در حال بررسی آن هستند تا بتوانند به طور غیرمستقیم از بایدن حمایت کنند. به گفته برخی منابع آگاه، جو بایدن نیز به دنبال جلب حمایت جمهوریخواهان در کمپین انتخاباتی خود است.
اظهار مخالفتهای عمومی از ترامپ از سوی تعدادی از جمهوریخواهان و ارتش آمریکا در این اواخر به آن دلیل افزایش یافته است که او در واکنش به اعتراضات ضدنژادپرستی که در سراسر این کشور به دنبال مرگ وحشتناک یک شهروند بیدفاع سیاه پوست به دست پلیس به راه افتاده است مدام خواستار محدودیت فیزیکی تظاهرکنندگان شده است. در یک مورد دستور داده شده بود خیابانهای اطراف کاخ سفید با زور از حضور مردم پاکسازی شود تا رئیسجمهور بتواند عکس بگیرد. این رفتار او سبب شده است برخی سران متقاعد شوند که دیگر نباید سکوت کنند.
نحوه مقابله و کنترل همهگیری کرونا نیز از دلایل دیگر مخالفت با ترامپ است. بسیاری معتقدند دولت آمریکا در این موضوع بسیار دیرهنگام عمل کرده و به توصیههای کارشناسان در این زمینه توجهی نداشته است.
انتهای پیام/