به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ۲۳ تولیدکننده عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نشست امروز (شنبه، ۱۷ خردادماه) با قول مساعد عراق، نیجریه و آنگولا و قزاقستان مبنی بر تعهد ۱۰۰ درصدی در ماههای آینده و جبران تعهد کاهش تولید در ماههای ژوئیه، اوت و سپتامبر کاهش تولید ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکهای را برای یک ماه تمدید کردند.
ایران، لیبی و ونزوئلا همچنان از کاهش تولید معاف هستند.
۲۳ کشور تولیدکننده نفت اوپک و غیراوپک حاضر در توافقنامه همکاری (Declaration of Cooperation) در نشست ماه آوریل بر سر کاهش تولید در سه مرحله به ترتیب ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه برای مدت دو ماه، ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه برای ۶ ماه و ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه برای ۱۶ ماه به توافق رسیدند.
بیژن زنگنه وزیر نفت بعد از پایان نشست اوپک پلاس تصریح کرد: جلسه اوپک پلاس بدون چالش برگزار شد و تصمیماتی که در جلسه اوپک گرفته شده بود مورد تایید قرار گرفت.
وی افزود: اصل جلسه بر این پایه استوار بود که در سهمیه بندی ها باید مراعات انجام شود. تا کنون نیز مراعات قابل قبول بوده و نزدیک به ۹۰ درصد است.
زنگنه تاکید کرد: این رعایت لازم است تداوم پیدا کند زیرا توافق کاهش تولید توافقی دو ساله است که تا کنون تنها یک ماه آن سپری شده است.
وی گفت: در شرایط فعلی علایمی از از بین رفتن رکود اقتصادی دیده نمی شود و اقتصاد جهان در رکود اقتصادی است و حتی رشد منفی ۳ درصد برای اقتصاد دنیا پیش بینی می شود. تنها رشد اقتصادی مثبت برای چین با میزان ۱.۳ درصد پیشبینی شده است.
زنگنه با اشاره به اینکه اوپک و اوپک پلاس با اجرای توافق کاهش تولید کار بزرگ و مهمی انجام دادند، ادامه داد: این توافق قیمت نفت برنت را به بالای ۴۰ دلار در هر بشکه افزایش داد.
وزیر نفت افزود: مکزیک برای یک ماه از توافق کاهش تولید خارج شد و توافق از کاهش ۹.۷ به ۹.۶ میلیون بشکه در روز رسید.
انتهای پیام/