با وجود همکاری و همپیمانی استراتژیک بین ایالات متحده و رژیم صهیونیستی، در حال حاضر تضاد منافع دو طرف موجب شده اجرای طرح موسوم به الحاق کرانه باختری زمان مشخصی نداشته باشد.

نقاط اختلافی آمریکا و رژیم صهیونیستی در الحاقبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مسئله الحاق کرانه باختری موضوع اصلی این روز‌های سرزمین‌های اشغالی است و دولت جدید رژیم صهیونیستی به شدت در حال پی‌گیری اجرایی کردن طرحی است که آن را بخشی از «معامله قرن» دولت ترامپ معرفی می‌کند. این طرح همان الحاق دره رود اردن و بخشی از کرانه باختری به سرزمین‌های ۱۹۴۸ است.

اما در این میان در حالی که گفته می‌شود حتی نقشه‌های الحاق به ارتش رژیم صهیونیستی ارائه شده‌اند، اما اختلافی آمریکایی، اسرائیلی بین دو طرف به وجود آمده است اختلافی که مستقیماً به آن اشاره نمی‌شود، اما نشانه‌یهای در اظهارات دو طرف آشکار شده است.

نقاط اختلافی آمریکا و رژیم صهیونیستی در الحاق

در حالی که گفته می‌شود روز پنج شنبه نقشه‌های الحاق دره رود اردن و کرانه باختری به ارتش رژیم صهیونیستی ارائه شده است، اما اظهارات ضد و نقیضی در رسانه‌های رژیم صهیونیستی در حال انتشار است که در برخی از آن‌ها خبر از به تعویق افتادن طرح موسوم به «الحاق» داده می‌شود. این مسئله که تاکنون به آن اشاره نمی‌شد در دو نقطه اختلافی جمع شده است.

برگزاری انتخابات آمریکا

یکی از دلایلی که موجب اختلاف دو طرف برای اجرایی کردن طرح موسوم به «الحاق» کرده، خواست آمریکایی‌ها است. به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها به دنبال اجرای این طرح پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در اواخر سال ۲۰۲۰ است. اینکه دلیل اصلی آمریکایی‌ها برای این تعویق چیست، به طور مستقیم از سوی آن‌ها بیان نشده است، اما تحلیل مفسران بر این است که ترامپ می‌خواهد از این ابزار برای انتخابات سال ۲۰۲۰ بهره بگیرد.

ظاهر امر این یک درخواست از سوی ترامپ برای تبلیغات انتخاباتی است، اما باطن آن، نوعی گروکشی برای لابی صهیونیستی است که می‌خواهد اجرای این طرح را برای تضمین پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری به تعویق اندازد تا اگر در انتخابات ۲۰۲۰ پیروز نشد، طرح را اجرا نکند. این روز‌ها نظرسنجی‌ها و نتایج انتخابات منطقه‌ای از حرکت روبه جلوی جو بایدن، رقیب ترامپ خبر می‌دهند و اینکه بایدن نسبت به چند ماه قبل به ترامپ بسیار نزدیک‌تر شده و در برخی مناطق از او پیشی گرفته است؛ لذا به نظر می‌رسد ترامپ در حال آماده کردن ابزاری است که پیروزی در انتخابات را برایش از هم اکنون مسجل کنند.

مخالفت رؤسای شورای شهرک‌های کرانه باختری با توقف شهرک‌سازی

با توجه به آنچه از سوی دولت ترامپ ارائه شده، در زمانی که الحاق دره رود اردن و شهرک‌های صهیونیستی کرانه باختری انجام می‌شود شهرک‌سازی و توسعه شهرک‌ها در آن مناطق از کرانه باختری که قرار است به فلسطینی‌ها واگذار شود، باید متوقف شود. این مسئله از سوی رؤسای شورای شهرک‌های صهیونیست نشین کرانه باختری که همگی تندرو‌های مذهبی و حریدی هستند مورد انتقاد قرار گرفته است.

انتقاد رؤسای شورای شهرک‌های کرانه باختری به طرح ارائه شده از سوی ترامپ انتقاد به دو نتیجه‌ای است که آن‌ها از طرح ارائه شده دارند. اولاً، طرح موسوم به الحاق، توقف جزئی شهرک سازی را تصویب کرده است. ثانیاً، این طرح با تصریح توقف شهرک‌سازی در زمین‌هایی که قرار است به فلسطینی‌ها داده شود، عملاً ایجاد یک دولت فلسطینی را تأیید می‌کند.

روز چهارشنبه یک مقام آمریکایی که نامی از او برده نشد در گفتگو با روزنامه عبری «یسرائیل هایوم» در پاسخ به این انتقاد رؤسای شورای شهرک‌های کرانه باختری اعلام کرد، مقصود دولت آمریکا از توقف شهرک سازی، یک توقف بسیار کوچک در برخی مناطق است و حتی شهرک سازی در پروژه‌های کوچک هم ادامه یافته و ممنوع نخواهد بود. این توقف در مناطقی است که قرار است به فلسطینی‌ها داده شود و به این منظور شهرک‌ها در این مناطق ممنوع اعلام شده تا با فلسطینی‌ها درگیری به وجود نیاید.

سخنان نتانیاهو و بروز نشانه‌هایی از اختلاف تل آویو و واشنگتن

انتقاد رؤسای شورای شهرک‌ها نتانیاهو را هم به میدان آورد و در جلسه‌ای که با آن‌ها داشت، به تشریح بخش‌های مختلف طرح موسوم به الحاق پرداخت. اما آنچه او درباره وضعیت کنونی روابط رژیم صهیونیست با دولت ترامپ گفت مهمتر بود. نتانیاهو در این جلسه گفت: امروز وضعیت کار با آمریکا همچون ۵ ماه قبل نیست. این سخنان نتانیاهو بر اختلاف موجود بین رژیم صهیونیستی و دولت ترامپ تاکید دارد.

آنچه اختلاف اصلی است و بهانه‌های مختلف برای آن آورده می‌شود این است که نتانیاهو به دنبال این است که طرح موسوم به الحاق را طی چند ماه آینده اجرایی کند، اما دولت آمریکا اجرای این طرح با این سرعت را نمی‌خواهد.

معضلی اضافه بر اختلاف آمریکا و رژیم صهیونیستی

در میان اختلافی که بین آمریکا و رژیم صهیونیستی بر سر اجرایی کردن طرح موسوم به الحاق به وجود آمده، معضلی اضافه بر این اختلاف موجب شده اجرای این طرح با سرعتی که مد نظر دولت جدید رژیم صهیونیستی است با مشکل مواجه شود و آن هم قطع کامل همکاری‌های حکومت خودگردان با رژیم صهیونیستی است.

حکومت خودگردان فلسطین به ریاست محمود عباس بالاخره پس از ۵ سال وعده کلامی، مصوبه سال ۲۰۱۵ کمیته مرکزی ساف، مبنی بر قطع کامل همکاری با رژیم صهیونیستی را اجرا کرد. بر این اساس در حال حاضر هیچ بخشی از حکومت خودگردان فلسطین با صهیونیست‌ها در ارتباط نیست. در این شرایط ابتدا ارتش رژیم صهیونیستی تهدید کرد مانع رفت و آمد نیرو‌های امنیتی حکومت خودگردان خواهد شد. از طرف دیگر با آزاد کردن درآمد‌های بلوکه شده گمرکی و مالیاتی حکومت خودگردان، اعلام کرد این درآمد‌ها را به حکومت خودگردان باز خواهند گرداند. اما حکومت خودگردان اعلام کرد از دریافت این مبالغ امتناع خواهد کرد. این مسئله خود معضل جدیدی است که صهیونیست‌ها را در اجرای طرح موسوم به الحاق به شدت با مشکل روبرو خواهد کرد.

نتیجه‌گیری:

دونالد ترامپ که با گذشت زمان نسبت به پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا دچار تردید می‌شود به دنبال آن است تا با گرو نگاه داشتن طرح موسوم به الحاق دره رود اردن و کرانه باختری، مقابل لابی صهیونیستی، پیروزی‌اش در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده را تضمین کند.

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی که واهمه دارد با عدم پیروزی ترامپ در انتخابات آینده فرصت اجرایی کردن طرح الحاق را دیگر به دست نیاورد، به دنبال آن است که این طرح را ظرف چند ماه آینده اجرایی کند.

در این میان تندرو‌های مذهبی به دولت جدید نتانیاهو برای اجرای طرح الحاق فشار می‌آورند و در مقابل حکومت خودگردان با قطع همکاری‌هایش با رژیم صهیونیستی مانعی بزرگ برای اجرای طرح مزبور مقابل رژیم صهیونیستی به وجود آورده است. در این شرایط باید منتظر ماند و دید کدام یک از این طرف‌ها می‌توانند کفه شرایط را به نفع خود سنگین‌تر کنند و مقصود خود را عملی کنند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.