به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین هاشمی عکاس پیشکسوت اظهار داشت: ساعت ۷ صبح روز ۱۴ خردادماه که آقای حیاتی در اخبار « إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ» گفتند و از رحلت امام خبر دادند. من سریعاً دوربین و سه پایهام را آوردم جلوی تلویزیون و از صفحه آن شروع به عکاسی کردم.
وی در ادامه افزود: یک عکس از آن صحنهای که حاج احمد آقا فرزند امام بالای سرشان آمدند و ایشان را بوسیدند گرفتم و سریع برای روزنامه فرستادم. یادم میآید کسی به جز مسئولان روزنامه حضور نداشتند، قرار شد روزنامه فوق العاده چاپ شود که تک برگ هم باشد. عکاسان و خبرنگاران همه آمدند با اینکه تعطیل هم بود اما همه اعزام شدیم به جماران.
هاشمی درباره حضورشان در جماران گفت: مردم آمده بودند به حسینیه جماران برای عزاداری. ما هم آنجا بودیم و بعد دوباره برای هماهنگی کارهای روز بعد به دفتر روزنامه برگشتم. مدیر مسئول آن زمان، سید محمد اصغری بود که نماینده حضرت امام هم محسوب میشد و آقای رخ صفت یکی از اعضای شورای سردبیری بود.
این عکاس پیشکسوت در این باره افزود: قرار بود پانزده خرداد، پیکر امام را به مصلی منتقل کنند و مردم بر آن نماز بخوانند، سیل جمعیت زیاد بود، پیکر امام در بلندای یک کانتینر بود تا در فریزر قرار بگیرد تا به خاطر گرمای هوا مشکلی پیدا نکند. قبل از آن زمان من با دوستان در هوانیروز هماهنگ کردم که با یک هلی کوپتر از سیل جمعیت عکس بگیرم.
وی با اشاره به اینکه دوستانش به او گفتهاند، عکسی که از تشیع پیکر امام از هلیکوپتر گرفته در کتاب گینس به عنوان بزرگترین تشییع جنازه قرن چاپ شده است، افزود: روز پانزدهم به دلیل کسرت جمعیت، امکان تشییع فراهم نشد و موکول به روز ۱۶ خرداد شد. در همان روز پانزدهم عکسهایی که از هلیکوپتر گرفتم و همینطور عکسی که از بالای آن فریزر گرفتم که پیکر امام در داخلش بود، در شماره فوق العاده روز پانزدهم خرداد، روزنامه کیهان چاپ شد.
هاشمی اظهارداشت: شانزدهم خردادماه تشیع انجام شد، آیتالله گلپایگانی بر پیکر امام نماز خواند و بعد پیکر مطهر به سمت بهشت زهرا رفت. باز هم من در هلی کوپتر بودم و مسیر مصلی تا بهشت زهرا را از بالا عکاسی کردم. استقبال مردم از این مراسم تشیع بیسابقه بود در این همه وقت، در جماران و سایر خیابانها هیچ ندیدم مردمی را که پریشان و گریان نباشند، حتی دل سنگ هم آن روز آب میشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در آن ایام عکس خاصی از مقامات نیز گرفته گفت: خیر ظاهراً آن روز مجلس خبرگان برگزار شد و مقامات حضور نداشتند و همه آنجا بودند. من هم کسی را ندیدم شاید دیگر عکاسان گرفته باشند، من بیشتر در هلی کوپتر و سپس در کانتینر مستقر شدم و از استقبال مردم و جمعیت، عکس میگرفتم.
وی همچنین عنوان کرد که پیش از رحلت امام، خواب دیده که با یکی از همکاران عکاس به جماران رفته است، افزود: همکاری به نام بابازری آن زمان داشتم (البته ممکن است اسمش را اشتباه بگویم) خواب دیدم به همراه او به جماران رفته بودم که با رحلت امام ما با هم به جماران اعزام شدیم و او به من خوابم را یادآوری کرد.
هاشمی افزود: روزی که به جماران برای عکاسی رفتیم، یادم است که مردم به سمت صندلی امام میرفتند، پارچههای تبرک بر میداشتند یا گل پرتاب میکردند. اینها همه در عکسهایم است و مطمئناً در آرشیو روزنامه کیهان موجود است چرا که آن زمان ما حق نداشتیم، عکس برداریم.
این عکاس پیشکسوت با اشاره به اینکه دو بار دیگر هم شده بود که از نزدیک از امام خمینی(ره) عکس بگیرد، افزود: همان عکس معروفی که امام دستش را بالا آورده و پشتشان فضای آسمان است را من گرفتم، آن زمان اسلاید کار میکردم، نگاتیو نبود و آن عکس هم برای سال ۵۸ در شهر قم است. بعد از آن یک بار به جماران اعزام شدم، یک بار هم برای انتخابات سال ۶۰ از امام عکاسی کردم و سال ۵۸ هم در دیدار امام با نیروهای سپاه پاسداران در قم عکاسی کردم.
وی درباره نحوه مواجهاش با حضرت امام گفت: مواجه ما هم مثل سایر عکاسان و خبرنگاران در زمان سخنرانی ایشان یا پای صندلیشان بود، یعنی حضور شخصی نداشتم.
منبع: فارس
انتهای پیام/