به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، در اواخر سال ۱۳۹۸ با نزدیک شدن به سال جدید، در حالی که تازه چند روزی از شیوع ویروس عجیب و سرسخت کرونا در کشور گذشته بود، شاهد شیب صعودی قیمتهای گوشی بودیم و روز به روز به قیمتهای این کالاها در بازار اضافه میشد.
با افزایش بیرویه قیمت تلفن همراه، آن هم درست زمانی که به دلیل تعطیل شدن مدارس و آموزشگاهها و عدم امکان حضور فیزیکی در کلاسهای آموزشی مجازی، نیاز خانوادهها به گوشیهای هوشمند بیشتر شده بود، چرا که با توجه به راهاندازی برنامه شاد و نحوه عملکرد آن که تنها بر روی سیستم عامل اندروید میسر و امکانپذیر بود بسیاری از خانوادههایی که بیش از یک فرزند داشتند در این زمینه به مشکل برخورده واعتراضهای مردمی نسبت به عدم نظارت بر قیمت خرید و فروش گوشی تلفن همراه بالا گرفت.
متأسفانه به دلیل عدم وجود نظارت صحیح و اقدامات لازم در زمینه فروش گوشیهای هوشمند، فرصت برای برخی سودجویان فراهم شد تا با وجود شرایط عجیب و نامناسب کشور و نیاز و تقاضای بالای مردم برای تهیه تلفن همراه، همچنان به فکر به دست آوردن سود بیشتر برای خودشان باشند و حتی گوشیهایی که مدتها پیش از کرونا و با قیمت پایینتر ارز وارد کردند را به بهانههایی چون نبود کالا و عدم انجام واردات به دلیل لغو پروازها و بسته شدن مرزها گرانتر بفروشند.
بیشتر بخوانید: ۳۵ هزار دانشآموز مناطق محروم لرستان فاقد گوشی هوشمند هستند
بنابراین، افزایش قیمت گوشی عملا توانایی خرید را از اقشار عادی جامعه با سطح مالی پایین سلب کرده و به دنبال آن، بیاطلاعی کاربران از کاهش یا افزایش قیمت در روزهای آینده نیز سبب شد تا خیلی از مردم برای خریدن این کالا تا حد امکان دست نگهدارند و منتظر بمانند تا بالاخره مسئولی از راه برسد و برای قیمت تلفنهای همراه تعیین تکلیف قطعی کند.
با بیتوجهی مسئولان مربوطه و عدم پیگیری خودجوش آنان در این زمینه، اهالی خبر و رسانه با بررسی جنبههای مختلفی از موضوع که میتوانست دلایلی برای افزایش قیمت گوشی باشد به سراغ مسئولان مربوطه رفته و علل و عوامل این گرانیها را جویا شدند که به دنبال پیگیریهای صورت گرفته در این مورد، در پاسخ به چرایی افزایش قیمت تلفنهای همراه دلایلی ذکر شد.
با وجود اینکه در گفتگوهایی مطرح شده است که جنس در بازار زیاد بوده و دلیل گران شدن این نوع اقلام، کمبود کالا نیست، اما نظراتی خلاف این موضوع نیز به چشم میخورد، به طوری که انجمن واردکنندگان موبایل، پیش از این اعلام کرده بود به دلیل بیاعتبار و منقضی شدن تخصیص ارز نیمایی بازرگانان این حوزه آن هم در شرایط کرونا و وجود تحریمها، حجم عمدهای از کالاها در گمرکات کشور دپو شده و امکان ورود آن به بازار وجود ندارد.
همچنین نوسانات ارزی، فشارهای اقتصادی و شیوع کرونا که اوایل با لغو پروازهای داخلی و خارجی در امر حمل و نقل مشکلات و تأخیراتی را ایجاد کرد نیز میتوانند از دلایل کمبود کالا و در نتیجه افزایش قیمت به حساب بیایند، که البته در این میان نباید از تخلفات برخی شرکتها در این زمینه که با اختلاف قیمت فاحش در خرید و فروش و دو فاکتوری کردن معاملات در در صنوف بی نظمی ایجاد میکنند نیز غافل شد.
اما در هر صورت، چند روزی است که شاهد کاهش قیمت هرچند جزئی تلفن همراه هستیم که البته هنوز با وجود این کاهش قیمت، اما هنوز به میزان حقیقی خود نرسیده و همچنان گوشیهای تلفن همراه همگی بالای ۲ میلیون تومان و حتی بیش از حقوق ماهیانه یک کارگر میباشد و تمام مسئولین و افراد ذیربط که با بیتوجهی به اقشار مختلف جامعه سبب سلب توانایی خرید از آنان میشوند در این مسئول هستند و باید پاسخگو باشند.
بررسیهای صورت گرفته در این زمینه حاکی از آن است که، در روزهای اخیر حدود ۳۰۰ هزار گوشی تلفن همراه تنها از یک برند معروف به بازار تزریق شده است و همین موضوع به زودی باعث افت بیشتر قیمت این نوع کالا در بازارهای مختلف فروش میشود. همچنین لازم به ذکر است وزارت صنعت، معدن و تجارت در اطلاعیه ای در خصوص ثبت سفارش تلفن همراه به کاربران سامانه جامع تجارت اعلام کرده که واردات تلفن همراه صرفا از محل ارز حاصل از صادرات امکان پذیر است.
بیشتر بخوانید: فعلا گوشی نخرید
در این اطلاعیه خطاب به واردکنندگان آمده است: به اطلاع کاربران محترم میرساند پیرو سیاستهای جدید بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت، از این پس به منظور واردات کالای تلفن همراه، تنها ارز حاصل از صادرات تخصیص داده خواهد شد. در ادامه باید به این نکته نیز توجه داشت که با افزایش صادرات و بازگشایی مرزهای کشوری چه هوایی و چه زمینی، احتمال افت بیشتر قیمت این کالا در بازار وجود دارد.
متأسفانه در کشور ما بنا بر دلایلی، افزایش ناگهانی قیمتها بسیار رخ میدهد و معمولا برخی مسئولین با یادآوری تحریمها سعی میکنند تمام بار مسئولیت و وظایف را از دوش خود بردارند و در نتیجه این مردم عزیز و صبور ایران هستند که زیر بار انواع فشارهای اقتصادی سعی میکنند تا حد امکان با این موضوع دست و پنجه نرم کنند و زندگیشان را بچرخانند، طی سالهای اخیر بیش از هر زمان دیگری شاهد افزایش قیمتهایی بودهایم که هیچ کاهشی را در پی نداشته و به ندرت به فراموشی سپرده شده، امیدواریم قیمت گوشی از آن دست کالاهایی نباشد که به بهانه کرونا و عدم انجام حمل و نقل، سر به فلک بکشد و همان جا جا خوش کند، بنابراین با توجه به صحبتهای گفته شده منتظر کاهش قیمت تلفن همراه خواهیم ماند.
بیشتر بخوانید: قیمت روز گوشی موبایل در ۱۳ خرداد
انتهای پیام/
من خودم به خدا قسم با اینکه شرایط خرید ماشین رو داشتم تا ثبت نام کنم نکردم. و به پراید مدل ۹۰ ام اکتفا کردم. ولی گفتم خدایا فعلا ارتقا نمی دم تا برادر و خواهرهای هم وطنم بگیرند.
بزارین گوشی ها رو دست این دلالا بمونه ارزون کنن
همه چی هم به مسوولان ربط نداره مملکت پره دلال شده
مثلا چرا یک موبایل فروش اقدام به فروش سیمکارت ایرانسل رایگان بکنه ؟؟ و مشخصات افراد و کاملا دردست داشته باشه ؟؟؟
آیا این ربطی به واردات موبایل به نام و کدملی این افراد ناآگاه نیس
پدر من یک بازنشسته فرهنگیه ، الان دو ماهه که می خواد یک گوشی بگیره و نمی تونه ، خدایا تا کی انقدر بدبختی ؟؟
ما جوون ها که آرزوی تشکیل زندگی و خانواده رو باید به گور ببریم با این وضعیت ، بد هی بگید جمعیت رو به پیری داره میره
خدایی هست بالاخره یه روز یه جایی 10 برابر ضرر میکنن
دو سه تا حمله معروفم داره که همیشه استفاده میکنه : حبابه، نخرید ارزون میشه، دست دلالان در کاره ، از فردا نظارت و بازرسی شروع میشه و ...
این گرونیا بخاطر حذف دلار ۴۲۰۰ و دلار نیمایی از بازاره
لا می بره
در کمتر از 48 ساعت قیمتها به قبل از گرونی برگشت!
چرا تولید یا مونتاژ نمیشه داخل؟
چون درامد دولت از واردات گوشی بیشتر از شرکت سازنده هستش.
الانم با ۳۰۰ هزارتا میخواد بازار رو کنترل کنه.جک گفتین
ماشاءاللهدولتمابیشترازکاخسفیدافراددارهولینمیتونه
از اسلام فقط شعب ابوطالبش رو برامون آوردن. نه خبری از عدالت علی هست، نه تدبیر محمد و شجاعت و شرافت حسین
لعنت به همشون
بشنوه منومنوووون
سلام پیگیری میشه
چند وقت پیش خبر اومد برای دریافت «یک عدد پیامک» فعالسازی گوشی با لیبل روی جعبه، باید 3074 تومن به همتا پرداخت کنیم!
بله به همون دولتی که هزینه های غیرمعقول و سنگین گمرک روی کالایی میبنده که تولید داخل نداره.
خیلی رو میخواد که با مالیاتی که از فروشنده و مردم میگیرن واسه ارسال یه اس ام اس 15 تومنی 3000 تومن طلب میکنن.
ما مردم بیچاره...
ما مردم بیچاره...
هی... ما مردم بیچاره...
حدود نود و نه درصد مردم بافقر وفاقه ای که در اثر نادانی و ایل و تبار سالاری و غارت اموال و رانت خواری و...مسئولین مملکت
که حدود یک درصد هستند.بنابراین همه تحت ستم و زجر هستند.99% از نداری و بیچارگی و محروم شدن وتحت ظلم واجحاف واقع شدن و 1% هم در اثر چپاول و تکاثر اموال حرام تحت رنج و ناراحتی و عدم ارامش هستند!!!
فقط حضرت ولی عصر باید ظهور کند تا مردم این مملکت به ارامش برسند و هیچ راه دیگری وجود ندارد وهرچه بگویند وعده دروغ هست
البته فکر نمیکنم باز ادم حسابی از بیرون بزارن بیاد. قدرت همش بین چنتا خانواده داره میچرخه از پستی به پست دیگر . البته شمام عرضه نداری پیامم رو بزاری نمیدونم چرا نوشتم
بنده 2 سال و نیمه لحظه شماری میکنم تا خرداد 1400 بشه!
کجا دیدین یه کالایی بعد از گرونی ارزون بشه؟
قیمت گوشی رو خریدار تعیین میکنه نه فروشنده!