به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، جلسات کارشناسی طرح اقدام و عمل ملی دلفین گوژپشت خلیج فارس در سه جلسه به صورت مجازی برگزار شد.
کارشناسان معاونت دریایی سازمان، استانهای هرمزگان، خوزستان و بوشهر در این جلسات مشکلات و راهکارهای حفاظت از این گونه در معرض خطر را بررسی کردند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در این زمینه گفت: طرح ملی اقدام و عمل دلفین گوژ پشت میتواند در حفاظت بهتر از این گونه ارزشمند، بر زیستگاههای حساس و مهم خلیج فارس موثر باشد.
فرهاد قلی نژاد بیان کرد: دلفین گوژپشت به صورت گلههای کوچک در آبهای ساحلی، خورها و مصب رودخانههای سه استان بوشهر، خوزستان و هرمزگان به صورت دائم حضور دارند.
طرح اقدام و عمل ملی دلفین گوژپشت خلیج فارس با ابتکار اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در ادامه انجام پایش و حفاظت از دلفین گوژپشت پارک ملی دیر نخیلو اجرا میشود.
دلفین گوژپشت اقیانوس هند یکی از گونههای خانواده دلفین است که پس از بازبینی و بررسی مجدد اطلاعات موجود با توجه به وضعیت کنونی و حساس این گونه از سال ۲۰۱۵ در رده گونه در معرض خطر انقراض در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت (IUCN) قرار گرفته است.
جمعیت این گونه در آبهای خلیج فارس و دریای عمان ایران نامشخص است. این گونه در دو منطقه به طور دائم قابل دیدن است یکی در منطقه پارک ملی دیر نخیلو در استان بوشهر و دیگری در خور موسی در استان خوزستان؛ البته این گونه در آبهای خورخوران و میناب در استان هرمزگان و گواتر در استان سیستان و بلوچستان هم دیده شده است.
انتهای پیام/ک