به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح امروز در جلسه کمیته علمی کشوری سیاستگذاری بیماری کووید۱۹ که در بیمارستان قلب شهید رجایی برگزار شد، اظهار کرد: ویروس کرونا با ویروسهای دیگر فرق میکند و باید از منظرهای مختلف به این بیماری نگاه کنیم. همچنین رشتههای مختلف برای مقابله با این بیماری ورود کنند.
او افزود: باید مرحله به مرحله عوارض ناشی از بیماری کرونا را بر روی ریه بیماران دیده و سپس نتایج بررسیهای خود را اعلام کنیم.
وزیر بهداشت گفت: در چند روز گذشته یک پرستار در بندر عباس با بیماری کرونا مثبت فوت کرده که به جز خستگی هیچ علامت دیگری نداشته است.
نمکی بیان کرد: برای مقابله با بیماری کرونا نیازمند همکاریهای بین بخشی در سازمانهای مختلف هستیم.
او تاکید کرد: برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ به یک کار مستمر نیاز داریم و با تمام قوا باید با کرونا مبارزه کنیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: کرونا یک پاتوژن عادی نبوده و با هیچ کدام از اجدادش قابل مقایسه نیست؛ چراکه علائم و درمانهای آن به بسیاری از بیماریهای مختلف شباهت دارد.
نمکی اظهار کرد: اولین روزهای آشنایی خود با کرونا را طی میکنیم و باید با یک عینک ویژه به این ویرس نگاه کنیم.
او مطرح کرد: یافتههای جهانی درباره کرونا لزوماً برای ما کارساز نیست؛ چراکه برخورد کرونا در مناطق مختلف فرق دارد و در خود ایران ما در مناطق مختلف کشور برخوردهای مختلفی از کرونا مشاهده کردیم.
بیشتر بخوانید: انجام فاز اول مطالعات پلاسمادرمانی در کشور
وزیر بهداشت تاکید کرد: بزرگترین آفت ما عادی انگاری مردم و بدتر از آن، عادیانگاری مسئولان در خصوص بیماری کرونا است.
نمکی افزود: ما باید کووید ۱۹ را طوری مدیریت کنیم که مرگ و میر را کاهش دهیم، نباید اجازه دهیم که آمار فوتیهای کرونا دوباره ۳ رقمی شود. همچنین باید تلاش کنیم تا پروتکل درمانی مبتنی بر واقعیت باشد و شرکتهای دارویی ما را به سمت خاصی نبرند.
او گفت: با توجه به احتمال همپوشانی کرونا با آنفلوانزا در پاییز و تعطیلی مدارس و دانشگاهها باید از ظرفیت تابستان برای آموزش استفاده کنیمِ.
وزیر بهداشت ادامه داد: اولین کسی بودم که برای بسته شدن مدارس وارد عمل شدم و در این راه ایستادگی کردم و علت اینکه مدارس بسته ماند
وزیر بهداشت تاکید کرد: تاکنون نتوانستهایم دانشجویان رشتههای پرستاری و مامایی را به صورت مجازی آموزش دهیم. بهتر است برای مداوای گروههای در معرض خطر از روشهای تله مدیسین استفاده کنیم.
نمکی با اشاره به اینکه در شب عید حدود ۹۰۰ تخت ای سی یو و دستگاه تنفس مصنوعی به مراکز درمانی کشور اضافه کردیم، افزود: در جریان بیماری کرونا مشاهده کردیم که اتاق ای سی یو وجود داشت، اما کادر درمانی مخصوص این بخش کم بود و باید نیروی مجرب ویژه ای سی یو بیشتری در کشور تربیت کنیم.
او اضافه کرد: اعتقادی به توسعه تختهای بیمارستانی به شکل گذشته ندارم؛ زیرا تخت بیماران را درمان نمیکند و کادر درمانی مجرب کار مراقبت از بیماران را انجام میدهد.
وزیر بهداشت گفت: برای عدمبازگشایی مدارس ایستادگی زیادی کردم و ناگفتههای خود را در کتابی مینویسم و در آینده به مردم ارائه میکنم. با توجه به احتمال همپوشانی کرونا با آنفلوانزا در پاییز، مدارس و دانشگاهها احتمالاً در پاییز نیز تعطیل میشوند.
نمکی در جمع خبرنگاران گفت: از همان روزهای اول که ویروس کرونا در کشور چین شناسایی شد یک کمیته علمی برای بررسی آن در کشور تشکیل دادیم.
او افزود: از همان روزهای اول شیوع بیماری کرونا پروتکلهای تشخیصی، درمانی و بازتوانی بیماران تدوین شد و در روزهای اول کار سختی در زمینه تهیه ماسک و کاور داشتیم. در شرایط تحریم و حداقل منابع و امکانات کار را به جلو بردیم.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ما بیماران کرونایی را با بی پولی و حداقل امکانات درمان کردیم، گفت: در کشورهای پیشرفته بیماران کرونایی روی زمین مانده و درمان نمیشوند.
او با بیان اینکه ویروس کرونا با گرما مهار نمیشود، ادامه داد: ویروس کرونایی که در قم و گیلان بوده اکنون در استانهای گرمسیر پیر و جوان را درگیر کرده است.
نمکی اظهار کرد: همانگونه که مردم در روز سیزده بدر در خانه ماندند باید با ما همکاری کنند و این مسئله را باور داشته باشند که ویروس فعال است و از یک اقلیم به سرزمین دیگر میرود.
انتهای پیام/
برای مردم: "بزرگترین آفت ما عادیانگاری مردم و بدتر از آن، عادیانگاری مسئولان درخصوص بیماری کرونا است."
تو فروردین رسید زیر هزار نفر
اگر قرار است پاییز مدارس تعطیل شود و ایام تابستان آغاز سال تحصیلی آینده باشد تا وقت هست تصمیم گیری کنید که فرصت از دست نرود. پیشنهاد می کنم کلاس ها نیمه حضوری باشد و کلاس ها با تقسیم بندی بچه ها به چند گروه تشکیل شود. همچنین حضور بچه ها اختیاری باشد.
با تشکر یک معلم
وگرنه اوضاع خراب تر میشه.