به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ فرهاد شریفی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با توجه به اهمیت کشت دانه روغنی کلزا در استان، گفت : ۹۰ درصد روغن کشور وارداتی است، لذا ضرورت دارد این محصول استراتژیکی توسعه یابد.
او با اشاره به توسعه کشت کلزا در استان طی چند سال اخیر، گفت : عملکرد کشاورزان استان طی سالهای گذشته در این زمینه بالاتر از کشوری حتی در حد کشورهای اروپایی بوده که پتانسیل بالای استان برای کشت این محصول را نشان میدهد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: متاسفانه سال گذشته آفتی به نام سنک کلزا به جان مزارع کلزای استان افتاد و خسارتهای را به این مزارع وارد کرد.
او ادامه داد: طی سالجاری این آفت را به خوبی رصد کردیم و طبق پایشهای صورت گرفته مرحله اول مبارزه با این آفت همان مرحله زمستانگذر آفت بوده به اتمام رسیده و تا به امروز خسارتی از بابت این آفت نداشتهایم.
شریفی به کلزاکاران استان توصیه اکید کرد، گوش به زنگ باشند چرا که در هفته جاری باید منتظر موج دوم این آفت که به صورت پوره ظاهر میشود، باشند و ممکن است در آن دسته از مزارع که در مرحله اول به موقع مبارزه شده، نیز ظاهر شود.
او ادامه داد: کارشناسان حتما با کشاورزان تماس میگیرند و مرحله دوم مبارزه را اعلام میکنند اگر در این مرحله کشاورزان به توصیهها عمل کنند با موفقیت و بدون خسارت از این مرحله هم عبور خواهیم کرد.
این مسئول به محصول گندم استان اشارهای داشت و گفت: استان کرمانشاه یکی از قطبهای تولید گندم است و متاسفانه یکی از کلیدیترین آفت کشور که همان سن گندم است در گندم ماست.
او گفت: این آفت هم به دو طریق به مزارع ما خسارت وارد میکند اول از نظر کمی که عملکرد محصول را کاهش میدهد و دیگری کیفی که خاصیت نانوایی محصول را کاهش میدهد.
شریفی مبارزه با این آفت را هم طی دو مرحله اعلام کرد و افزود: مرحله مولد سنها یا زمستانگذر است که کشاورزان این مرحله را با موفقیت پشتسر گذارندهاند، اما یکسری از کشاورزان مرحله اول را در زمان اعلام شده انجام ندادهاند، لازم است طی هفته جاری که مرحله مبارزه با پورههای سن مادر است به اتمام برسانند تا انشاءالله امسال هم همانند پارسال گندمهای عالی به دور از سنزدگی به سیلوها تحویل دهیم .
انتهای پیام/د