مدیر حوزه ریاست پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس اقدامات 13 شرکت‌ این پارک برای مقابله با کرونا را تشریح کرد.

نازنین داراب‌زاده، مدیر حوزه ریاست پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اقدامات شرکت‌های دانش بنیان پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس برای مقابله با کرونا اظهار کرد: ۱۳ شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس، اقدام به تولید محصولاتی  برای مقابله با کرونا کرده اند.

داراب زاده یادآوری کرد: یک شرکت اقدام به سرمایه‌گذاری خصوصی و فرمولاسیون و تولید محدود محلول، امولسیون و ژل ضدعفونی‌کننده دست و سطوح در مقیاس آزمایشگاهی و ارائه محدود به مردم و دانشگاهیان کرده است. این محصولات بر پایه الکل اتانول یا ایزوپروپانول ۷۰ درصد تهیه می‌شود.

او با بیان اینکه این شرکت اقدام به سرمایه‌گذاری خصوصی و مطالعه بیوانفورماتیکی و طراحی همزمان ۳ واکسن پپتیدی نو ترکیب برعلیه کرونا را نیز انجام داده است، گفت: ماده اولیه این طرح به خارج از کشور سفارش داده شده و مراحل کار تبیین شده است. متخصصان پس از رسیدن ماده اولیه، مراحل را به ترتیب پیش خواهند برد. با مشارکت یک شتاب دهنده، مقدمات تامین مواد اولیه در حد تولید آزمایشگاهی انجام گرفته است.


بیشتر بخوانید: تاریخ و نحوه برگزاری دروس عملی دانشگاه تربیت مدرس


مدیر حوزه ریاست پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس درباره سایر اقدامات این شرکت توضیح داد: این شرکت دانش بنیان اقدام به سرمایه گذاری بخش خصوصی و تولید کیت استخراج RNA (روش ستونی) ویروسی بهینه شده جهت استخراج ژنوم کرونا ویروس کرده است. استخراج ژنوم، اولین مرحله در تشخیص مولکولی این ویروس است.

او ادامه داد: ابتدا با استفاده از این نوع محصولات از نمونه خلط یا سایر ترشحات فرد مشکوک، RNA ویروسی استخراج و خالص سازی جهت تشخیص مولکولی ۱۹- COVID به کار برده می‌شود. در حال حاضر این شرکت، پتانسیل تهیه این محصول را تا ۵۰۰۰۰ واکنش دارد. در صورت نیاز این عدد تا سقف ۵۰۰۰۰۰ واکنش نیز با فاصله زمانی ۷ روز، قابل ارتقا خواهد بود.

اقدامات ۱۳ شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک فناوری تربیت مدرس در مقابله با کرونا

تعیین دقیق میزان نیاز بیماران کرونایی به هوا

داراب زاده درباره اقدامات شرکت دوم که موفق به تولید دستگاهی شده‌اند که کادر درمانی بتوانند با استفاده از آن میزان نیاز بیمار به هوا را بسنجد، اضافه کرد: این شرکت در آزمایشگاه مکاترونیک دانشکده مکانیک دانشگاه تربیت مدرس مستقر است که در این مدل اولیه با استفاده از یک محیط کاربری ساده، این امکان برای کادر درمانی فراهم شده است که بتوانند بسته به نیاز بیماران برای مقادیر مختلف، حجم هوای جاری یا Volume Tidal بین مقادیر ۳۰۰ تا ۷۰۰ سی سی تنظیم کنند. در مدل‌های آتی می‌توان اطلاعات بیمار همچون سن، جنسیت، مقدار پیشرفت بیماری و... را به عنوان ورودی در نظر گرفت و حجم و سرعت دم و بازدم را مطابق آن تنظیم کرد. برای انجام این محاسبات می‌توان از اپلیکیشن استفاده کرد.

او گفت: شرکت سوم، فعال در زمینه‌های مختلف نظامی، هوافضا، نیروگاهی و تجهیزات پزشکی است که با توجه به وضعیت حال حاضر کشور با استفاده از نیرو‌های متخصص و ماشین آلات پیشرفته، برای طراحی و ساخت دستگاه تنفس مصنوعی اقدام کرده است.

ساخت دستگاه تنفس مصنوعی اورژانسی با رعایت الزامات اساسی

داراب زاده تصریح کرد: شرکت چهارم اقدام به طراحی و ساخت دستگاه تنفس مصنوعی اورژانسی با رعایت الزامات اساسی مورد استفاده در این دستگاه کرده است. این شـرکت در زمینه طراحی و سـاخت دستگاه‌های توانبخشی رباتیک فعالیت دارد. شرکت پنجم اقدام به تولید ماسک دستگاه اکسیژن، شیلد محافظ صورت و کیسه ساکشن یکبار مصرف به همراه پودر جامد کننده برای کنترل عفونت و جلوگیری از انتقال بیماری در بین بیماران و پرسنل بیمارستان کرده است.

اقدامات ۱۳ شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک فناوری تربیت مدرس در مقابله با کرونا

ضدعفونی‌کردن هوشمند دست به وسیله محلول

مدیر حوزه ریاست پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: شرکت ششم در زمینه تأمین قطعات و خدمات دیجیتال شرکت‌های دانش بنیان مشغول به کار است. با توجه به شرایط ایجاد شده در اواخر سال ٩٨، این شرکت بخش بزرگی از ظرفیت خود را به طراحی و تولید وسایل مربوطه جهت جلوگیری از همه گیر شدن ویروس کرونا قرار داده است. شرکت هفتم از شرکت‌های فناوری است که در پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس، دستگاه ضدعفونی کننده «دتراید» را توسط تیمی متخصص و بین رشته‌ای ساخته است. این دستگاه قابلیت‌های زیادی از جمله ضدعفونی‌کردن هوشمند دست به وسیله محلول، ایجاد جذابیت فضایی و برقراری تعامل میان افراد و دستگاه را دارد.


بیشتر بخوانید: انتخاب ۲۲ اثر هنری در مسابقه ترم کرونایی


داراب زاده گفت: شرکت هشتم خطوط تولید و بسته‌بندی مایعات خود را به تولید محلول و ژل ضدعفونی کننده دست و سطوح اختصاص داده است. شرکت نهم شرکتی دانش‌بنیان است که پروژه‌هایی مهم در بخش صنعت در دست دارد با این وجود حاضر به همکاری جهت تولید مواد ضدعفونی کننده شده است.

اقدامات ۱۳ شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک فناوری تربیت مدرس در مقابله با کرونا

تولید محلولی ضدعفونی کننده بدون نیاز به الکل

او از تولید محلولی ضدعفونی‌کننده بدون نیاز به الکل خبر داد و گفت: شرکت دهم با تکیه بر توانمندی داخلی و نیرو‌های علمی متخصص در زمینه‌های فارماکولوژی و بهداشت و همچنین بر اساس دستورالعمل‌های سازمان جهانی بهداشت در رابطه با مایع‌های ضدعفونی کننده مجاز و همچنین با توجه به کمبود الکل در کشور، اقدام به تهیه فرمولی مناسب و کارآمد برای تولید مایع ضدعفونی کننده دست و محیط بر اساس ترکیبات کلردار و بدون نیاز به الکل کرده است.

مدیر حوزه ریاست پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس بیان کرد: اقدام شرکت یازدهم پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس نیز تولید قرص جوشان ضد عفونی کننده ظروف در راستای مقابله با کرونا بوده است.

اقدامات ۱۳ شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک فناوری تربیت مدرس در مقابله با کرونا

تولید ماسک هایی که تنگی نفس ایجاد نمی‌کنند

داراب زاده افزود: شرکت دوازدهم تولید کننده ماسک های پلیمری و بدون سوپاپ است. این ماسک‌ها از دو لایه پلیمر گرمانرم (پلیمرهایی که با افزایش دما بدون تغییر شیمیایی ذوب می‌شوند) و یک لایه پلیمر گرماسخت تولید شده‌اند به طوری که درصد زیادی از ذرات را در خود نگه‌می‌دارد. این ماسک به‌هیچ‌وجه تنگی نفس ایجاد نمی‌کند و برای عموم مردم و افرادی که مشکل تنگی نفس دارند، مفید و قابل استفاده است.

ساخت رباتی که محیط بیمارستان را ضدعفونی می‌کند

مدیر حوزه ریاست پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس گفت: شرکت سیزدهم نیز اقدام به ساخت یک ربات ضد عفونی کننده سطوح کرده است. این شرکت دانش بنیان، رباتی را ساخته است که می‌تواند بیمارستان‌ها و مراکز عمومی را با استفاده از نور اشعه ماوراء بنفش ضد عفونی کرده و تاثیر عفونت ویروس کرونا را بشدت کم کند. حرکت ربات به دلیل آسیب اشعه به‌صورت برنامه پذیر از راه دور و خودکار انجام می‌شود.


بیشتر بخوانید:

محدودیت ارتباطات بین‌المللی باعث کاهش مقالات علمی خواهد شد

آغاز ثبت نام و انتخاب رشته دوره‌های کاردانی نظام جدید از امروز

تاکید غلامی بر لزوم حمایت از ظرفیت علمی کشور در جامعه جهانی


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار