به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، علیرضا بصیری با اشاره به اینکه نی ریز بعد از استهبان مقام دوم تولید انجیر استان و کشور را داراست، افزود: انواع ارقام گرده افشان موجود، دانه سفید، قاسمی (پوزدنبالی)، کوهکی، تومسجدی، خرمایی، ویل وحشی، شاه انجیری، دانهسبز، آتشی، فریدونی، آبگزی، فعلسربسته و مهارلویی است که رقمهای برانجیر استفاده شده در نی ریز بیشتر قاسمی و دانه سفید است و از شهرهای همجوار، چون ایج و استهبان تامین میشود.
او با بیان اینکه در حال حاضر قیمت برانجیر متغیر بوده و هرکیلو ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان خرید و فروش میشود، ابراز کرد: بری قابل استفاده و مفید است که زنبورگرده افشان (بلاستوفاگا) کافی و گرده مناسب برای تلقیح میوههای خوراکی داشته باشد؛ زرد، زیادرس و در هنگام لمس کردن سرد (سردخانه ای) نبوده و فاقد آفت زنبور نارنجی رنگ ترومیده باشد.
بصیری همچنین تاکید کرد: در زمان گرده افشانی انجیر، باید دقت شود میوهی بَر آسیب نبیند و کمترین فشار به آن وارد شده تا تلفات زنبور آن کم شود و در نتیجه با افزایش طول عمر آن فرصت و تعداد دفعات خروج زنبورها بیشتر شود.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی ریز در پایان تصریح کرد: میوههای درخت برانجیر غیر خوراکی ودارای گلهای نر و ماده هستند؛ درخت گرده افشان در سال معمولاً سه محصول پاییزه زمستانه وبهاره تولید میکند که زنبورهای میوه بهاره از آن خارج شده و به دنبال محصول پاییزه برای تخم گذاری میگردند که به طور ناخواسته وارد میوه انجیرخوراکی شده و عمل گرده افشانی را انجام میدهند.
شهرستان نی ریز در فاصله ۲۱۶ کیلومتری شرق شیراز قرار دارد.
انتهای پیام/