به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اعتراضاتی که به بهانه مرگ یک مرد سیاهپوست در جریان بازداشت او توسط پلیس در شهرهای مختلف آمریکا آغاز شدهاند هنوز ادامه دارند و اکنون از شهر «میناپولیس» به عنوان کانون اعتراضات به سایر شهرهای بزرگ کشیده شدهاند.
جورج فلوید، مرد سیاهپوست ۴۶ ساله روز دوشنبه در جریان بازداشت در شهر مینیاپولیس در ایالت مینه سوتا جان خود را از دست داد. تصاویر ویدیویی منتشر شده نشان میدهد که چهار افسر پلیس در بازداشت جورج فلوید مشارکت داشتند و یکی از این افسران زنوای خود را روی گردن او گذاشته بود.
واشنگتن، پایتخت آمریکا، نیویورک، لس آنجلس٬ دیترویت، آتلانتا، دالاس، سن خوزه و مینیاپولیس از جمله شهرهایی بودند که جمعه صحنه تظاهراتهای اعتراضی بودند.
اعتراضی فراتر از حرکت ضدنژادپرستی
رسانههای آمریکا در پوشش خود از این تظاهراتها در روزهای گذشته عمدتاً روی اعتراض مردم به خشونت پلیس علیه سیاهپوستان متمرکز شده و مطالبات عمومی را به همین موضوع یا وجود تبعیضهای نژادی نهادینهشده در رفتار پلیس با اعضای جامعه سیاهپوستان محدود کرده و تقلیل دادهاند.
با نگاهی حتی اجمالی به فیلمها و تصاویر منتشرشده از این تظاهراتها میتوان به راحتی متوجه شد که حاضران در این تجمعات اعتراضی را تنها جامعه سیاهپوستان تشکیل نمیدهند و شمار زیادی از سفیدپوستان هم در کنار آنها در حال اعتراض به تبعیضهای نهادینهشده در ساختار جامعه آمریکا هستند.
با آنکه هنوز برای قضاوت درباره اینکه آیا دامنه این اعتراضات از مسئله تبعیضهای نژادی فراتر خواهند رفت یا خیر کمی زود است، اما میتوان گفت که نظم تبعیضساز و ضدفطری نظام سیاسی-اقتصادی آمریکا نه این اعتراض، بلکه هر اعتراض دیگری را آماده خیزشی گسترده علیه کل ساختار سیاسی این کشور میکند.
تا به حال، دستکم بر اساس میزان استقبالی که از این اعتراضات به عمل آمده، گسترش سریع دامنه تظاهرات به سایر شهرهای آمریکا، حضور تمامی اقشار جامعه غیر از سیاهپوستان در آن و میزان خشم معترضان میتوان نخستین نشانههای به تنگ آمدن عموم جامعه از انواع تبعیضهای (علاوه بر تبعیض نژادی) مکنون و درهمبافتهشده در ذات جامعه سرمایهداری آمریکا را مشاهده کرد و باید منتظر ماند و دید همگرا شدن این نیروهای بنیانکن، چه زمانی دودمان تبعیضآمیزترین نظم اجتماعی و اقتصادی آن را به باد خواهد داد.