به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، «طه هاشمی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در واتیکان با سراسقف «پل ریچارد گالاگر» وزیر امور خارجه واتیکان دیدار و گفتوگو کرد.
وزیر خارجه واتیکان در این دیدار ضمن تسلیم پاسخ کتبی پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان به نامه حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در مورد شیوع ویروس کرونا، آخرین تحولات منطقه به ویژه اوضاع عراق و لبنان را مورد بحث و بررسی قرار داد.
سراسقف گالاگر تشکیل دولت جدید در عراق را زمینه ساز کاهش تنشها و تضعیف کننده فعالیت گروههای تروریستی از جمله داعش در منطقه قلمداد کرد و طه هاشمی نیز اهمیت فوق العاده برقراری آرامش، امنیت و ثبات سیاسی و اقتصادی در عراق را برای ایران یادآور شد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در واتیکان همچنین در این دیدار تهدیدهای گسترده افراط گرایی و همچنین پیوندهای مستحکم معنوی، دینی و فرهنگی را دلیل ارتباط استوار بین دو کشور برشمرد و در این رابطه به حضور گسترده مردم عراق در تشییع پیکر سپهبد شهید قاسم سلیمانی اشاره کرد.
وزیر امور خارجه واتیکان با اشاره به مواضع مشترک ۲ کشور در رابطه با موضوع فلسطین از جمله غیرقابل پذیرش دانستن طرح آمریکایی معامله قرن، به نگرانی روزافزون کلیسای کاتولیک از تصمیم رژیم صهیونیستی برای الحاق کرانه باختری رود اردن و حمایت ایالات متحده از این اقدام پرداخت و نتیجه این اقدامات را از بین رفتن زمینههای مذاکرات صلح با حمایت و مشارکت جامعه جهانی و همچنین بی اعتمادی مردم منطقه خواند.
طه هاشمی نیز با اشاره به برگزاری مراسم روز جهانی قدس در سراسر جهان، عنوان کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودهاند تنها راهحل مسئله فلسطین و ایجاد صلح، آرامش و رفاه برای همه پیروان ادیان ابراهیمی اعم از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان در مناطق اشغالی، برگزاری همه پرسی در مورد سرنوشت فلسطین با مشارکت ساکنان اصلی این منطقه است.
سفیر ایران در واتیکان طرح به اصطلاح معامله قرن و همچنین سیاست تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی در الحاق کرانه باختری رود اردن را پایمال کردن حقوق مسلمانان و مسیحیان و همچنین نقض کلیه حقوق، قوانین و تعهدات بینالمللی خواند و تصریح کرد: وظیفه جامعه بینالملل ممانعت از این امر با فشار آوردن به مقامات کنونی آمریکا و سرکردگان رژیم صهیونیستی است.
در ادامه این دیدار وزیر امور خارجه واتیکان با اشاره به نقش برجسته ایران در لبنان و روابط ویژه با حزب الله لبنان درخواست کرد تا جمهوری اسلامی ایران برای بهبود شرایط اقتصادی و سیاسی در این کشور تلاش کند.
طه هاشمی نیز در پاسخ ضمن اشاره به حضور و فعالیتهای حزب الله به عنوان یک مجموعه سیاسی در پارلمان لبنان و نقش فعال در عرصه رشد اقتصادی، اجتماعی، تربیتی و علمی این کشور، ادعای آمریکا را در ارائه کمک به لبنان صادقانه ندانست و راهحل اساسی برای غلبه بر بحران را تلاش هماهنگ جامعه بینالملل با دولت و مردم لبنان، به منظور استقرار صلح و ثبات و کمک به بهبود وضعیت اقتصادی و تجاری عنوان کرد.
وزیر امور خارجه واتیکان در پایان پاسخ کتبی پاپ فرانسیس به نامه حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان درباره شرایط پیش آمده پس از شیوع ویروس کرونا را به سفیر ایران تسلیم کرد.
طه هاشمی نیز ضمن تشکر از پیام محبت آمیز پاپ فرانسیس از ابراز همدردی ایشان با مردم ایران و همچنین اختصاص کمک یکصد هزار یورویی برای تامین تجهیزات درمانی و پزشکی، عنوان کرد که شیوع ویروس کرونا با همه سختیها و تحمیل انواع فشارها بر مردم جهان، خالق جلوههای زیبایی از انسجام معنوی و همبستگی رهبران ادیان مختلف به منظور نجات جان انسانها بود و نشان داد که تنها دین و معنویت قادر به مقابله با احساس مرگ و تنهایی و هراس و خلاء ناشی از آن است.
سفیر ایران در این رابطه به پیام آیت الله اعرافی رئیس حوزههای علمیه سراسر کشور، آیت الله محقق داماد عضو فرهنگستان علوم، ابراهیم ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به پاپ فرانسیس و سایر مقامات واتیکانی از جمله کاردینال آیوسو گیسو رئیس شورای پاپی گفتوگوی بین ادیان و مشارکت نمایندگان همه ادیان و مذاهب در دعای جهانی ۱۴ ماه میسالجاری برای رفع شیوع ویروس کرونا در جهان اشاره کرد.
انتهای پیام/