به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، غلامرضا منتظری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: آتش سوزی که در دهرود دشتستان جمعه آغاز شده بود، صبح سهشنبه به طور کامل مهار شد و سطح خسارت دیده از این حادثه با توجه به تصاویر ماهوارهای و پایش محیطی، ۵۴۰ هکتار تخمین زده شده است.
منتظری ادامه داد: ۶۰ هکتار از این میزان مربوط به درختانی مانند بنه، بادام و انجیر کوهی بوده است که به این ترتیب می توان گفت گونههای درختی آسیب کمتری دیدهاند.
او بیان کرد: مابقی پوشش گیاهی که آسیب دیده اند، گیاهان علوفهای بودند که به علت بارشهای مناسب سال آبی کنونی، پوشش متراکمی دارند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر به حادثه آتش سوزی در منطقه خاییز تنگستان هم اشاره کرد و گفت: این حادثه بعد ازظهر دوشنبه رخ داد و موضوع مشترک میان هر دو منطقه، سخت گذر بودن محل آتش سوزی بود که انتقال تجهیزات و مهار آتش را دشوار کرده بود.
منتظری عنوان کرد: شرایط جغرافیایی، وزش باد شدید، هوای گرم و پوشش گیاهان علوفهای که با وجود بارانهای مطلوب متراکم شده بودند، باعث شد آتش به سرعت گسترده شود.
او تاکید کرد: در سالهایی که بارش مطلوب است و گیاهان تراکم بیشتری دارند، این خطر وجود دارد که با کمترین جرقه، آتش دامنه گستردهتری پیدا کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: برای مهار آتش در دشتها آتش بُر ایجاد شده، اما مناطقی که طی این چند روز دچار حادثه شدند همه کوهستانی بودند و نمیتوان برای آنها آتش بر ایجاد کرد.
منتظری افزود: یگان حفاظت منابع طبیعی، تجهیزات لازم برای مهار آتش نقاط مرتفع و شیبهای صخرهای در اختیار دارند.
او همچنین از مردم که در مهار حوادث پیش آمده تلاش کردند، تشکر کرد و از آنان و بهرهبرداران مراتع خواست از این ثروت ملی به خوبی نگهداری کنند و با پرهیز از روشن و رها کردن آتش در طبیعت و استفاده از اشیایی که ممکن است باعث آتش سوزی شوند، از ایجاد حادثه برای طبیعت پیشگیری کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استان بوشهر شرایط محیطی مناطق حادثه دیده را عامل مهمی در طولانی شدن زمان مهار آتش عنوان کرد و درباره اعزام نشدن بالگرد آبپاش گفت: طبق قانون، مهار آتش در مراتع به عهده سازمان مراتع و جنگلداری است و طبق تفاهمنامه، وزارت دفاع و سازمان نیروهای مسلح در زمان حوادث، بالگرد در اختیار این سازمان قرار میدهند.
جهانگیری افزود: از روزی که آتش سوزی در منطقه دهرود دشتستان رخ داد، موضوع حضور بالگرد را پیگیری کردیم در حالی که همزمان با ما، استانهای همسایه نیز گرفتار همین حادثه بودند.
او ادامه داد: هماهنگی لازم انجام شد و قرار بود دوشنبه یک فروند بالگرد از استان فارس اعزام شود که بنا به مشکلاتی نیامد، پس از آن قرار شد سهشنبه بالگرد از تهران بیاید که با وجود هماهنگی لازم این امر محقق نشد.
مدیرکل مدیریت بحران استان بوشهر تاکید کرد: با توجه به کمبود تعداد بالگردهای آبپاش در کشور، بیشتر استانها چنین تجهیزی را در اختیار ندارند و تنها برخی استانهای خاص با توجه به وسعت جنگلی، بالگرد در اختیار دارند.
دهقانی در همین حال تاکید کرد: طبق قانون، بر اساس درخواست از استانهای همجوار، باید بالگرد در مواقع حوادث به این استانها اعزام شود.
او همچنین خطای انسانی را در ایجاد آتشسوزی موثر دانست و گفت: سهل انگاری کسانی که در طبیعت حضور مییابند، باعث ایجاد و گسترش آتش شد.
انتهای پیام/ک