به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، روابط عمومی دفتر نماینده، ولی فقیه در سیستان و بلوچستان، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی محامی نماینده، ولی فقیه در سیستان و بلوچستان در دیدار با اعضای انجمن اهدای عضو ایرانیان شعبه زاهدان، اظهارداشت: اهدای عضو، اهدای زندگی است و براساس آیه ۳۲ سوره مبارکه مائده، «هرکس انسانی را از مرگ نجات دهد گویا همه مردم را از مرگ نجات داده است».
او بیان کرد: با وجود اینکه از زمان فتوای حضرت امام راحل (ره) در سال ۶۸ کار اهدای عضو از افرادی که مرگ مغزی شدهاند به صورت جدی در کشور آغاز شده، اما علی رغم فراهم بودن زمینه برای اهدای عضو در کشور فرهنگسازی لازم در جامعه انجام نشده است.
نماینده رهبر معظم انقلاب در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان با تاکید بر لزوم فرهنگسازی اهدای عضو در سطح کشور، عنوان کرد: مسائل فقهی در این زمینه برگرفته از فتاوای علمای شیعه و اهل سنت دریافت و منتشر شود تا برای مقلدان هیچ شبهه فقهی در این خصوص باقی نماند.
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی محامی در مورد فرهنگسازی اهدای عضو بیان کرد: انعکاس شرایط بیماران و افراد در نوبت پیوند و نیازشان به اهدای عضو در دستور کار قرار گیرد و در کنار این موضوع تجلیل و تکریم از خانوادههای اهدا کننده و رسانهای کردن کار آنها نیز در اولویت باشد.
نماینده، ولی فقیه در سیستان و بلوچستان، خاطرنشان کرد: مشابه اختلافات فقهی بین مراجع شیعه در مورد مسأله اهدای عضو در میان اهل سنت نیز همین بحث وجود دارد و باید ضمن توضیح این مسأله برای علمای اهل سنت، استفتا لازم صورت گرفته و به منظور فرهنگسازی در رسانهها منتشر شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان نیز در این نشست گفت: پارسال با آنکه ۱۷۰مورد مرگ مغزی در سیستان و بلوچستان به ثبت رسیده، اما متاسفانه حتی یک مورد پیوند اعضا نیز در این استان نداشتیم.
قاسم میری علیآباد افزود: اهدای عضو اقدام بسیار مقدسی است که از زمان فتوای حضرت امام (ره) از افراد دچار مرگ مغزی صورت میگیرد.
او با بیان اینکه بیماران زیادی هستند که با پیوند عضو، مشکلشان برطرف میشود، خاطرنشان کرد: هماینک ۱۰درصد مرگها در کل دنیا، مرگ مغزی است که افراد با دستگاه تنفس میکنند و بین یک تا ۱۴روز نیز به صورت کامل از دنیا میروند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: ایران در موضوع اهدای عضو در رتبه ۲۶ دنیا قرار دارد و در بین استانهای کشورمان، استان یزد نسبت به جمعیتش بالاترین و استانهای سیستان و بلوچستان و ایلام، پایینترین میزان اهدای عضو را به خود اختصاص دادهاند.
او با بیان اینکه در سال ۹۷ تنها سه مورد پیوند اعضا در سیستان و بلوچستان انجام شده، تصریح کرد:پارسال با اینکه ۱۷۰مورد مرگ مغزی در استان به ثبت رسیده، اما متاسفانه حتی یک مورد پیوند اعضا نیز نداشتیم.
میری اظهارداشت: سالانه بین پنج تا هشت هزار مرگ مغزی در کشور رخ میدهد که از این تعداد، بین ۲هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار نفر میتوانند پیوند عضو داشته باشند.
او با بیان اینکه از هر نفر میتوان هشت عضو را پیوند زد، عنوان کرد: هماینک ۲۵هزار بیمار در نوبت پیوند در کشور وجود دارند که هر ۲ ساعت یک نفر از آنها از دنیا میرود و هر ده دقیقه یک نفر به این جمعیت اضافه میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در سیستان و بلوچستان تاکنون هزار پیوند قرنیه چشم و ۲۰۰پیوند کلیه انجام شده و این درحالی است که هزار بیمار دیالیزی در این استان آماده دریافت پیوند کلیه هستند.
او بیان کرد: عدم رضایت خانوادهها بزرگترین مشکل سد راه پیوند اعضا در سیستان و بلوچستان است که در این خصوص نیازمند فرهنگسازی هستیم.
بیشتر بخوانید: نهادینه کردن فرهنگ اهدا عضو در سطح جامعه
اهداء عضو یک شهروند سیستانی و بلوچستانی به پنج بیمار نیازمند
انتهای پیام/ع