مدیر کل دفتر برنامه ریزی و امور اقتصادی پارک فناوری پردیس، هدف از احداث ناحیه نوآوری پردیس را تقویت زیست‌بوم فناوری و نوآوری استان تهران دانست.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن پیلان نژاد مدیر کل دفتر برنامه ریزی و امور اقتصادی پارک فناوری پردیس، با اشاره به امضای تفاهم‌نامه همکاری میان معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری و استاندار تهران برای ایجاد ناحیه نوآوری پردیس، اظهار کرد: ۲۷ اردیبهشت ماه سال جاری تفاهم‌نامه ایجاد ناحیه نوآوری پردیس در تهران به امضای معاون علمی و فناوری رییس جمهور و استاندار تهران رسید. در حقیقت، این تفاهم‌نامه با هدف تقویت زیست‌بوم فناوری و نوآوری استان تهران با مرکزیت شرق استان تهران و استفاده از حداکثر ظرفیت‌ها، امکانات و تسهیلات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری تهران برای گسترش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ناحیه نوآوری پردیس امضا شد.

ناحیه نوآوری پردیس جایگزین منابع نفتی است

او در مورد چشم‌انداز کارکردی این ناحیه توضیح داد: در حقیقت، ناحیه نوآوری پردیس به عنوان پیشران آینده اقتصاد کشور و جایگزین منابع نفتی است. این ناحیه تلاش می‌کند با جذب استعداد‌ها و متخصصان داخل و خارج از کشور و بهره‌گیری از توانمندی‌های شرکت‌های فناور و نوآور، بستری را برای یکپارچگی بین سه رکن منطقه نوآوری، منطقه صنعتی و منطقه مسکونی در شرق استان تهران ایجاد کند.

پیلان ‌نژاد در مورد سابقه ایجاد نواحی و مراکز نوآوری در دنیا اظهار کرد: در جهان نیز نمونه‌هایی از نواحی و مراکز نوآوری با کارکرد‌های ذکر شده وجود دارد. از جمله دره سیلیکون آمریکا که ۶۷ سال پیش کار خود را آغاز کرده و ۳ میلیون جمعیت دارد و ۵۰۰ هزار نفر شغل نوآورانه نیز در آن ایجاد شده است. همچنین می‌توان به «دایدوک» کره جنوبی، «سوژوی» چین و «هسینچوی» تایوان اشاره کرد که هر کدام بر اساس دامنه جغرافیایی و عملکردی، به ترتیب با ۵۶ هزار نفر، ۷۰۰ هزار نفر و ۱۵۰ هزار نفر شغل نوآورانه فعالیت می‌کنند.

او ادامه داد: نکته‌ای که وجود دارد این است که، تمامی نواحی نوآوری در دنیا از یک هسته مرکزی شکل گرفته و بر اساس ظرفیت‌های منطقه‌ای گسترش پیدا کرده و تبدیل به نواحی ویژه نوآوری شده‌اند. بر این اساس در منطقه شرق تهران، پارک فناوری پردیس به عنوان بزرگترین پارک فناوریِ کشور، هسته اصلی ناحیه نوآوری پردیس را شکل داده است.


بیشتر بخوانید: راه‌اندازی خط تولید ۷ محصول جدید در حوزه کرونا


پیلان نژاد اظهار کرد: این پارک در نزدیکی شهر جدید پردیس به عنوان یکی از بهترین موقعیت‌های جغرافیایی برای تاسیس ناحیه ویژه نوآوری در ایران، در مساحتی معادل ۴ هزار و ۱۵۰ هکتار و با جمعیت فعلی ۱۷۰ هزار نفر ساکن و آتی ۶۰۰ هزار نفری ایجاد شده است. همچنین این منطقه دارای ظرفیت بسیار بالایی از مراکز پژوهشی و صنعتی با قابلیت اتصال به این ناحیه است.

مدیر کل دفتر برنامه ریزی و امور اقتصادی پارک فناوری پردیس در مورد چشم‌انداز ناحیه نوآوری پردیس گفت: چشم انداز ناحیه نوآوری پردیس در فاز اول، بر مبنای برنامه زمان‌بندیِ ۵ ساله و تا سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده است که به یاری خداوند، این ناحیه در فاز اول به وسعتی به مساحت ۱۱۵ هکتارِ عملیاتی خواهد رسید. همچنین در این مدت امکان حضور ۵ هزار دانشجو، ۲۰ هزار فعال، یک هزار شرکت، ۱۰۰ متخصص ایرانی بازگشته به کشور فراهم خواهد شد. از وجه تجاری نیز این ناحیه توانایی دستیابی به ۱۲۰ میلیون دلار صادرات و ۳۰ هزار میلیارد تومان فروش را خواهد داشت.

پیلان‌ نژاد در تبیین دستاورد‌های تاسیس ناحیه نوآوری پردیس، بیان کرد: در گرو ایجاد ناحیه نوآوری پردیس و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، استانداری تهران و دستگاه‌های تابعه آن، دستاورد‌هایی برای ناحیه نوآوری پردیس می‌توان متصور بود؛ از جمله: «حمایت از ایجاد، استقرار و رشد شرکت‌های نوآفرین، دانش‌بنیان و فناور و تسهیل فضای کسب و کار برای آن ها»، «تبدیل فضا‌های صنعتی غیرفعال منطقه به کارخانه‌های نوآوری»، «حل نیاز‌های فناورانه و نوآورانه استان تهران از طریق اجرای برنامه‌های مشارکتی و حمایت از شرکت‌های نوآفرین، دانش بنیان و فناور ناحیه و اعضای شبکه فناوری و نوآوری ایران (TINET)»، «تبدیل شدن شهر پردیس به شهر نوآوری جهت اسکان فناوران و نوآوران ناحیه» و ....

او در پایان سخنانش افزود: امید است بتوانیم، در سایه نعمت‌های خداوند و برداشتن گامی بزرگ برای استحکام ناحیه نوآوری پردیس، رشد و بالندگیِ روزافزون را در خلق ثروت از طریق دانش، نوآوری و فناوری، محقق کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار