به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، تحقیقات اخیر محققان حاکی از آن است که فناوری تشخیص چهره میتواند شخصیت افراد را نیز شناسایی و تحلیل کند. محققان اخیراً توانستهاند که شبکه عصبی در هوش مصنوعی طراحی کنند که میتوانند ۱۲۸ عامل موجود در چهره کاربران را ارزیابی کند. این فناوری میتواند مشخصاتی مانند عرض دهان، ارتفاع لبها و حالت چشم را مورد بررسی قرار داده و اطلاعات آنها را تحلیل کند.
طبق اطلاعات منتشر شده، هوش مصنوعی مذکور دادههای دریافتشده از افراد را بر اساس پنج مشخصه رفتاری دستهبندی میکند. این مشخصهها در دستهبندی مذکور شامل وجدان، میزان عصبی بودن، برونگرایی، توافقپذیری و روشنفکری میشوند. محققان با بررسی پاسخ داوطلبان پس از انجام آزمایشها متوجه شدند که هوش مصنوعی توانسته ۵۸ درصد مواقع برداشت درستی را داشته باشد. مسئولان توسعه این فناوری اظهار داشتهاند که با گذر زمان و ارتقای این هوش مصنوعی قادر خواهند بود تا درصد تشخیص را تکمیل کنند.
بر طبق ادعای این افراد هوش مصنوعی توانایی و دقت بیشتری در تشخیص جزئیات چهره دارد. گفتنی است؛ محققان از روش قدرتمندی برای مشخص کردن شخصیت افراد استفاده کردند. طبق اطلاعات بهدست آمده این روش مشهور با عنوان پنج مشخصه برتر نامگذاری شده است. نکته جالب آن است که سرویس تشخیص چهره جدید برداشت موفقتری را در زمان مشاهده چهره خانمها از خود نشان داده و در میزان تشخیص وجدان افراد بهتر عمل کرده است.
روش انجام این آزمایشها به صورتی بوده که ۱۲۰۰۰ نفر داوطلب تصاویر سلفی خود را ارائه دادند. این تصاویر که در کل ۳۱۰۰۰ عدد بود به دو گروه تقسیم شد. یکی از گروهها برای آموزش هوش مصنوعی به کار رفتند و گروه دیگر برای انجام آزمایشها انتخاب شدند. بر اساس ادعای مراکز تحقیقاتی HSE و OUHE، این شبکه عصبی تشخیص چهره توانسته عملکرد بهتری نسبت به افرادی که تلاش به انجام عمل مشابهی را داشتند، داشته باشد. گفتنی است؛ این سرویس میتواند به کارفرمایان کمک کند تا تصمیم بهتری در انتخاب کارمندان خود بگیرند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/