به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان؛ غوغا و شیرین زبانیهای کودکان در دورهمیهای دوستانه و جمعهای خانوادگی فرصتی میشود که این حرف زدن آنها، به تجربیات مشترک مادران و پدران جمع در خصوص اولینهای فرزندانشان برسد؛ از اولین قدمها و دندان درآوردنها تا اولین کلمهای که کودک دلبند خانواده میگوید.
اولین خواندنها و نوشتنهای مدرسه هم به لطف صدرنشینی حروف الف و ب در جدول حروف فارسی به بابا آمد و بابا آب داد ختم میشود. پدرها به دلیل حضور کوتاه تری که نسبت به همسرانشان در کنار فرزندان خود دارند، معمولا سعی شان بر این است تا در این فرصتهای کوتاه و مختصر شبانه روز با فرزندانشان اوقات خوشی بسازند و بازیهای جذاب کنند؛ شاید به همین دلیل در نظر فرزندانشان قهرمانهای واقعی هستند.
خانواده با حضور و صمیمیت میان پدر و مادر شکل و معنا مییابد. اگر پدر یا مادر یک خانواده بنا بر هر دلیلی جای خود را در خانواده از دست دهد، قطعا چرخ تربیت فرزندان و آرامش آنها میلنگد. برخی نبودنها از جنس تقدیر روزگارند و حوادث مختلف طبیعی و غیر طبیعی منجر به فقدان والدین میشود، اما گاهی اشتباهات و خطاهای عمدی و غیرعمدی ما انسانهای عاقل و بالغ است که ضربهای غیرقابل جبران بر پیکر خانواده وارد میکند.
سالانه در سراسر جهان میلیونها انسان به دلایل گوناگون و ارتکاب جرائم مختلف راهی زندان میشوند. اینکه چندسال مهمان سلولهای زندانها برای گذراندن دوران محکومیتشان هستند، تصمیمات مقامات قضایی و جزای جرمشان است. در کنار ایجاد مشکلات روحی برای زندانیها و تحمیل هزینههای مختلف بر دولت ها، خانوادههای آنها آسیبهای جدی و بعضا جبران ناپذیری میبینند.
پنجم خرداد ماه باهدف فراموش نکردن خانوادههای زندانیان" روز ملی نسیم مهر و روز حمایت از خانوادههای زندانیان " نامگذاری شده است.
علی عرب مدیر عامل انجمن حمایت از زندانیان سمنان در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: حدود ۲۰۰۰ زندانی در زندانهای استان سمنان حضور دارند. انجمن حمایت از زندانیان سمنان، چهار صد خانواده نیازمند زندانیان که بالغ بر ۱۵۰۰ نفر هستند را تحت پوشش و حمایت خود قرار داده است.
او افزود: حدود یکصد خیر با انجمن حمایت از زندانیان سمنان در زمینههای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی همکاری میکنند. با کمک خیرین سالانه ۴ میلیون تومان به هر خانواده زندانی در قالب سبدهای کالا و وجه نقد پرداخت میشود که با توجه به مخارج مختلف زندگی تنها بخش کوچک و ناچیزی از مشکلات آنان را برطرف میکند.
عرب با اشاره به ایجاد مشاغل خانگی برای کسب درآمد خانوادههای زندانیان، بیان کرد: به دلیل حضور سرپرستان خانواده در زندان و تنها ماندن زنان و کودکانشان، اگر مادران هم برای تامین درآمد از منزل خارج شوند آسیبهای جبران ناپذیری بر فرزندان وارد میشود و با توجه به سن کم اکثر فرزندان، خروج مادر از خانواده درست نیست. برای جبران این معضل با همکاری خیرین و تهیه دستگاههای جوجه کشی، خردکن سبزی، آبغوره گیری و .. اقدام به ایجاد شغل در خانه مددجویان کرده ایم.
مدیر عامل انجمن حمایت از زندانیان سمنان ادامه داد: در نظر داریم تا پایان امسال با کمک خیرین برای هر خانواده تحت پوشش خود یک دستگاه مشاغل خانگی تهیه کرده و در اختیارشان قرار دهیم تا بتوانند کسب درآمدی برای خود داشته باشند.
عرب در خصوص مشکلات خانوادههای زندانیان گفت: انجمن با برگزاری کارگاههای مختلف، اردوهای برون شهری و نیز ارائه خدمات مشاورهای سعی در کاهش آسیبهای روانی خانوادهها دارد.
امیر بینایی، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: پارسال باپیگیریها و مکاتبات متعدد مرتبط تلاش کردیم تا با افزایش مهارت زندانیان و خانوادهها، کمک مالی حداقلی به انجمن حمایت از خانوادهها برای راه اندازی کارگاههای مشاغل خرد، پیگیری جهت تهیه و تدوین شناسنامه سلامت اجتماعی ویژه فرزندان گرامی زندانیان به ارائه خدمت به این خانوادهها بپردازیم.
او افزود: برای برنامه ریزی در هر زمینهای ابتدا نیازمند شناسایی جامعه هدف هستیم؛ لذا شناخت ابعاد مختلف مشکلات و ظرفیتهای اعضای خانواده امری مهم و حیاتی است. ارتقاء سطح توانمندیها و باور کردن استعدادها از طریق آموزش به جهت حفظ کرامت انسانی در الویت اول و همچنین بررسی نیازهای اضطراری و هماهنگی با دستگاههای مختلف اداری و حمایتی و تشکلهای خیریه مردم نهاد برای تامین مایحتاج در دستور کار قرار دارد.
بینایی ادامه داد: مهمترین نیازهای خانوادهها بخصوص کودکان، بازتوانی روحی و کاهش بار روانی و اجتماعی تحمیل شده به آنان به جهت زندانی شدن پدر یا مادر خانواده است.
اصلیترین کمک و مساعدت، بازگشت عزیزشان به کانون خانواده است از این رو تلاش برای ورود خیرین به عرصه آزادسازی زندانیان میتواند بار روانی، مالی و اجتماعی خانوادهها را کاهش دهد.
سکینه عرب مددکار انجمن حمایت از زندانیان سمنان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: افسرگی شایعترین بیماری بین خانوادههای زندانیان است. با حضور در کنار آنها و ارائه مشاورههای مختلف سعی داریم تا حدودی التیام بخش آنها باشیم. مشکلات اقتصادی و ناتوانیهای مالی در کنار نداشتن جایگاه اجتماعی در جامعه موجب سرخوردگی بسیاری از خانوادهها شده است.
او افزود: نبود سرپرست خانواده و تحمیل فشار بر زنان و ناتوانی در تربیت فرزندان خود به دلیل دغدغههای شغلی و درآمدی زمینه ساز آسیبهای اجتماعی خواهد شد. در تلاشیم تا با ارائه مشاورههای روانشناسی و آمادگی خانواده در پذیرش توانایی خود برای ایجاد شغل، مشاغل خانگی را در بین خانوادهها گسترش دهیم.
در کنار قشرهای مختلف آسیب دیده جامعه مثل کودکان بی سرپرست و بد سرپرست، معتادین، کودکان کار، زباله گردها، کارتن خواب ها، متکدیان و امثالهم شاید بتوان گفت که خانوادههای زندانیان فراموش شدهتر و تنهاتر هستند. کسانی که به ناحق چوب اشتباه یکی از اعضای خانواده خود را میخوردند و سالها تنها، بدون همسر، بدون پدر و بدون مادر بار زندگی را بردوش میکشند.
با توانمندی خانوادههای زندانیان و حمایتهای اجتماعی از آنها توسط خانواده بزرگ جامعه قطعا بسیاری از آسیبهای اجتماعی و بزهکاریهای اجتماعی هرگز رخ نخواهد داد.
گزارش از فاطمه جمشیدی
انتهای پیام/ب