راکتور تصفیه کننده گاز‌های خروجی با کمک پلاسما که می‌تواند گاز‌های خروجی محیط از جمله خودرو‌ها را تصفیه کند به دست محققان ساخته شد.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دود ایجاد شده ناشی از اگزوز خودرو‌ها سهم بسزایی در آلودگی هوای کلان‌شهر‌ها از جمله پایتخت ایفا می‌کند. حال تصور کنید دستگاهی به صرفه و موثر اختراع شود که میزان این آلودگی را تا ۷۵ درصد کاهش دهد.

این اقدامی است که در شرکت دانش بنیان پارس پلاسما بنیان انجام شده است.

رسول یاراحمدی مدیر عامل این شرکت دانش بنیان اظهار کرد: دستگاه تولید شده در شرکت ما راکتور تصفیه گاز‌های خروجی با کمک پلاسما نام دارد که می‌تواند گاز‌های آلوده محیط را گرفته و با کمک پلاسما آن‌ها را تصفیه کند. این دستگاه می‌تواند روی خودرو‌های سواری نیز نصب شود و به شکل موثری آلودگی ایجاد شده توسط آن‌ها را کاهش دهد.

مدیر عامل شرکت دانش بنیان پارس پلاسما بنیان در ادامه اظهار کرد: یک شرکت فرانسوی نوعی از این دستگاه را ساخت که برای خودرو‌های گازوئیل سوز استفاده می‌شود، در ایران، اما موفق شدیم که دستگاه مناسب برای خودرو‌های بنزین سوز را تولید کنیم.

یاراحمدی قیمت تمام شده این دستگاه را ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: معتقدیم استفاده از این دستگاه صرفه اقتصادی دارد و با توجه به اینکه به صورت مداوم در حال کار بر روی آن هستیم ممکن است که قیمت آن در آینده نیز کاهش یابد. این دستگاه موفق شده است از مرکز تحقیقات آلودگی هوا نیز مجوز اخذ کند.


بیشتر بخوانید: مالچ‌های رسی دوستدار محیط زیست در کشور تولید شد


او افزود: همکاران کلیدی مشارکت کننده در این طرح عضو هیئت علمی و مدرس دانشگاه هستند و سال‌ها تجربه و اندوخته دانش خود را به آزمایشگاه آوردند تا این ایده و فکر به محصولی کار آمد تبدیل شود. در صورتی که از این طرح حمایت صورت گیرد، اطمینان می‌دهیم که می‌تواند نقش موثری در کاهش آلودگی هوا ایفا کند.

تولید دستگاهی برای تصفیه هوای محیط مراکز درمانی درگیر با کرونا نام پروژه دیگر این مجموعه است که می‌تواند از کادر درمان در برابر هوای آلوده به ویروس کرونا به شکل موثری حمایت کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار