به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، زیارتگاه پیرنارکی تیجنگ بین دره زنجیر و دره گیگون قرار دارد که از سه طرف با کوه محصور شده است. زیارتگاه پیر نارکی در اصل محل گردهمایی و نیایشگاه زرتشتیان است در آن چشمه آبی و درختان زیادی وجود دارد.
هر ساله گردشگران زیادی به این منطقه میآیند و به همین دلیل، زرتشتیان اتاقهای خشتی فراوانی به نام «خیله» و به سبک معماری سنتی برای اسکان زائران ساخته اند تا بتوانند در آن جا اقامت داشته باشند و خستگی راه را به در کنند.
گردشگران و مسافرانی که به شهرستانهای یزد سفر میکنند، یکی از مقصدهای گردشگری خود را بازدید از پیرنارکی قرار میدهند و در ایام تعطیلات این محل مملو از علاقهمندان به سیر و سیاحت و گردشگری مذهبی است.
تاریخچه پیر نارکی:
در ۵۸ کیلومتری شهر یزد و در دامنه کوه نارکی زیارتگاهی وجود دارد که بر اساس باورهای مختلف پناهگاهی برای زربانو یا همان نازبانو از شاهزادگان یزد و عروس پادشاه پارس در زمان حمله تازیان به ایران بوده است.
در زمان حمله پارسیان به ایران، زربانو از پارس به یزد که مرکز حمله دشمنان بوده میگریزد، اما درمییابد که یزد نیز مورد حمله قرار گرفته، بنابراین به کوهی در "دره زنجیر" رسیده و در خواست تا در کوه پناه بگیرد، اما کوه او را در پناه خود نپذیرفت و به همین دلیل زرتشتیان تا این زمان نیز به این کوه سنگ میزنند.
در آن هنگام مردی نیز با چارپای خود از آن مسیر میگذشته، اما او نیز به درخواست نازبانو برای یاری به وی توجهی نمیکند و این شاهزاده یزدی به کوه "گیگون" میرود و از کوه گذر میکند و در دامنه کوه نارکی درخواست یاری از پروردگار میکند.
در این هنگام کوه وی را در خود پناه میدهد و از آنجا چشمهای در خشکی روان میشود. شب هنگام مسافری خسته که از آنجا گذر میکرده، در آن جایگاه استراحتی میکند، به خواب رفته و در خواب نازبانو به وی سفارش میکند که زیارتگاهی را در آنجا بنا دهد.
زرتشتیان در این روز که مصادف با زمان پناه دادن کوه به زربانو است در این جایگاه گردهم میآیند و به اوستا خوانی و شادی میپردازند.
بنای زیارتگاه پیرنارکی:
ساختمان این زیارتگاه شامل اتاقی نسبتا بزرگ است که دور تا دور آن را صُفههایی نیمکت مانند فرا گرفته اند تا محل نشیمنی برای زیارت کنندگان باشد. بر دیوارهای این اتاق، انواع قاب عکس زرتشت خودنمایی میکند و در وسط اتاق نیز یک میز گرد سنگی قرار دارد که آتش همیشه روشن اهورایی را در دل خود حفظ کرده است.
در بیرون از این اتاق، سبدی از سرپوشهای سفید قرار داده شده که زوّار به رسم احترام و قبل از ورود به زیارتگاه، بر سر میگذارند و همچنین مکانی برای شستشوی دست و صورت نیز در این قسمت، در نظر گرفته شده است. اداره و سرپرستی زیارتگاه پیر نارکی به وسیله بهروز جراح و انجمن زرتشتیان کوچه بیوک انجام میشود.
آدرس زیارتگاه پیر نارکی:
آدرس: یزد، ۲۰ کیلومتری شمال غربی مهریز، دامنه کوه غربی تیجنگ، نزدیک دره زنجیر، زیارتگاه پیر نارکی مهریز
منبع: بیتوته
انتهای پیام/