به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،منصور شیشهفروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: این ملخها که در روزهای گذشته وارد استان شدهاند، بیشتر بومی یا از نوع مراکشی و شکم بادمجانی هستند که بُرد پرواز زیادی ندارند.
او اضافه کرد: این حشرات تاکنون در ۱۰ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی استان بویژه در مناطق لنجان، تیران و کرون و میمه ردیابی شدهاند.
او با بیاناینکه کار مبارزه با آنها شامل ردیابی، پایش، طعمهگذاری و سمپاشی آغاز شده است، اظهارداشت: با اقدامهای به موقع، ملخها تاکنون خسارت چندانی به مزارع و باغهای استان وارد نکردهاند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان همچنین با اشاره به مبارزه با سن غلات در حدود ۳۴ هزار هکتار از اراضی کشت گندم و جو آبی استان خاطرنشان کرد: اقدامهای لازم مانند پیشآگاهی، آموزش و کنترل در این زمینه انجام شده است.
سن غلات مهمترین آفت گندم و جو در ایران و جهان است. خسارت این حشره بهصورت کمی (کاهش میزان محصول گندم و جو) و کیفی (کاهش کیفیت گندم برای آرد و نان) پدیدار میشود.
شیشهفروش از اقدامهای صورت گرفته برای مبارزه شیمیایی با علفهای هرز در ۴۶ هزار هکتار از اراضی استان خبر داد.
او با اشاره به بارندگیهای دیروز در شرق و جنوب اصفهان گفت: هشدار به موقع در باره این بارندگیها باعث شد تا ستادهای مدیریت بحران در شهرستانها آماده باشند و سیلاب تلفات جانی نداشته باشد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیاناینکه بیشترین بارندگی در ۲۴ ساعت اخیر در شهرضا با ۲۱ میلیمتر و پس از آن کبوترآباد و دهاقان ثبت شد، اظهارداشت: این بارشها به فعال شدن برخی از رودخانههای فصلی شهرضا، راه افتادن سیلاب، آبگرفتگی تعدادی از واحدهای مسکونی و وارد شدن خسارت به برخی از راهها و تاسیسات منجر شد.
شیشهفروش یادآور شد: برخی از خانههای روستایی با هشدارهای به موقع و قبل از رسیدن سیلاب، تخلیه و برخی از جادهها مسدود شدند.
او افزود: در شرق اصفهان از جمله در جرقویه علیا و دهستان رامشه نیز سیلاب راه افتاد و برخی از واحدهای مسکونی دچار آبگرفتگی شدند و حدود ۳۰ راس دام نیز آسیب دیدند.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/م