اگرچه ماه رمضان با فرصت‌های گرانبهایش به پایان می‌رسد، اما خداوند عید فطر را هم فرصت مناسبی برای بندگی در نظر گرفته است.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در آستانه عید سعید فطر هستیم؛ عیدی که با غصه از دست دادن ماه مبارک رمضان همراه است. ۳۰ شب عبادتِ بی وقفه و جانانه برای حضرت حق و تلاش برای سربلندی در پیشگاه خدا، با فرارسیدن عیدفطر به پایان می رسد. حالا سوال این است که چرا با پایان یکی از بهترین ماهها برای بندگی خداوند، حضرت حق تعالی برای مومنان عید در نظر گرفته است.

پاداش ویژه خداوند در عید بندگی چیست؟/حجت الاسلام سعیدی: عید فطر برای همه عید نیست


بیشتر بخوانید: فطریه سال ۹۹ چقدر است؟


حجت الاسلام و المسلمین محمد سعیدی آریا مدرس حوزه و دانشگاه و پژوهشگر مباحث دینی در گفت و گو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: عید فطر را عید بندگی نامیده اند؛ به طوریکه خداوند برای انجام موفق اعمال بندگی و درست عمل کردن فرایض، به انسان عیدی می‌دهد. عید فطر همانند معنای مرگ برای انسان‌های مختلف است؛ مرگ بد است و همه از آن فراری هستند؛ اما همین مرگ برای انسان های با تقوا مثل بو کردن گل است.

ارزش عید فطر چقدر است؟

این کارشناس مذهبی ادامه داد: از امام زین العابدین (ع) روایتی نقل شده است که مرگ برای مومن، مانند این است که پیراهنی را در بیاورد و پیراهنی دیگر بر تن کند؛ بنابراین برای انسان با تقوا مرگ خوب است. عید هم برای همه لزوما عیدی مبارک نیست. اگر انسان از امتحان یک ماهه به نام ماه مبارک رمضان موفق بیرون آمده است، عید فطر برایش عید است. می‌گویند، افطار، زمان شادی مومنان است. چراکه یک روزِ انسان به بندگی خدا گذشته است. به همین دلیل وقتی آزمایشی یک ماهه با موفقیت انجام شده است، باید عید گرفت و خوشحال بود.


بیشتر بخوانید: عید فطر چه روزی است؟


حجت الاسلام و المسلمین سعیدی درباره لحظات ارزشمند عید فطر اظهار کرد: خداوند کریم برای بندگان روز‌های شادی قرار داده است. ایام سال پیش خدا با هم مساوی نیستند. همانگونه که شب قدر از هزارماه بالاتر است و خداوند متعال برکت را در بعضی از موقعیت‌های زمانی بیش از دیگر زمان‌ها قرار می‌دهد؛ یک شبِ قدر، به اندازه هزار ماه خیر و برکت دارد. خداوند عید فطر را هم برای بندگان اینگونه قرار داده است؛ خداوند در عید فطر شرایطی ویژه قرار داده که طی آن اعمال و کیفیت رفتار بنده، ضرب در برکتی می‌شود که خدا برای او قرار داده است.

قدر فرصت های بندگی را بدانیم

وی افزود: عید فطر فارغ از ماه رمضان، به خودی خود، موضوعیت دارد. این ماه برای رسیدن به معنویات بیشتر قرار داده شده است. در این عید، اعمال، احکام و دعا‌هایی ذکر شده است. خداوند برای بندگانش بهانه‌های مختلفی برای ارتباط بهتر خود و بنده اش قرار داده است که یکی از این بهانه ها، عید فطر است.

عید بندگی

حجت الاسلام و المسلمین سعیدی در پایان گفت: ما مفهومی در اسلام به نام نماز مودع داریم؛ نماز مودع یعنی نماز وداع. منظور از نماز مودع یعنی این که انسان تصور کند، این نمازی که می‌خواند، آخرین نماز عمرش است. اگر فکر کنیم این ماه رمضان و این عید، عید آخرمان است، به گونه‌ای دیگر رفتار می‌کنیم و اعمال را به جا می‌آوریم. اگر فرصت‌های مهم بندگی را مغتنم شمردیم، آن زمان بُرد می‌کنیم و قدردان این فرصت‌ها خواهیم بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار